Mikä on rännien puhdistuksen hinta?

Keskimäärin rännien puhdistuksen hinta on 1 290 euroa (7,50 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän rännien puhdistukselle.

Kilpailuta rännien puhdistus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta rännien puhdistus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 9.12.2022
Sisällysluettelo

Mitä maksaa rännien puhdistus?

Rännien puhdistuksen hinta on noin 250 € - 600 €. 100 m2 omakotitalon rännien puhdistus voi maksaa 350 €. Hinta riippuu vesikourujen kunnosta ennen puhdistusta ja rakennuksen muodosta sekä koosta.

Luonnollisesti suuremmassa talossa tai monimuotoisessa katossa on enemmän sadevesikouruja puhdistettavaksi. Lisäksi syöksyputkien korkeus ja lukumäärä vaikuttavat puhdistuksen hintaan.

Myös räystään korkeus vaikuttaa jos työtä ei voida tehdä katolta käsin. Urakkaan voidaan tällöin tarvita esimerkiksi henkilönostimia tai muita turvavälineitä, jotka nostavat urakan hintaa hieman.

Lue lisää: Rännien asennuksen hinta

Mies puhdistamassa ränniä
Liian voimakkaat pesuaineet voivat vahingoittaa vesikouruja

Milloin vesikourut pitää puhdistaa?

Rännien eli vesikourujen puhdistus olisi hyvä tehdä keväisin ja syksyisin eli kaksi kertaa vuodessa.

Rännien puhdistus ei ole vain esteettinen ryhtiliike vaan myös erittäin tärkeä teko sadevesijärjestelmän käyttöiän pidentämiseksi. Puhtaat rännit kestävät pidempään kuin likaantuneet. Puhdistamattomat rännit ruostuvat ja vaurioituvat helpommin.

Tukkeutuneet vesikourut voivat aiheuttaa suuria vesivahinkoja. Talon ulkoverhous voi esimerkiksi kastua tai vesi voi päästä rakenteisiin, koska rännien toimivuus on vajavainen.

Lumiesteiden asennus katolle myös pidentää kourujen käyttöikää, sillä painavat lumikuormat eivät vahingoita rännejä niin helposti.

Voiko työn tehdä itse?

Työn voi tehdä itse jos omaa turvallisen työskentelytavan katolla ja omaa oikeat työvälineet turvalliseen työskentelyyn katolla, kuten turvavaljaat. Useimmilta ei kuitenkaan löydy edellä mainittuja. UrakkaDiili suosittelee jättämään katolla työskentelyn aina ammattilaiselle, sillä se on vaarallinen työskentelyalusta.

Ammattilainen omaa oikeat toimintatavat ja työvälineet, sekä jättää varmasti jälkeensä siistit rännit kustannustehokkaasti.

Miten sadevesikourut puhdistetaan?

Useasti omakotitalojen sadevesikourut saadaan puhdistettua tikkailta tai peräti jatkovarrellisella työkalulla turvallisesti jalat maankamarassa. Joskus kuitenkin tarvitaan henkilönostin tai tukeva rakennusteline. Jos rännit pestään katolta käsin, on erittäin tärkeää, että käytetään turvavaljaita oikein.

Sadevesikouruista kerätään pois kaikki mahdolliset lehdet, sammaleet, neulaset ja muut sinne kuulumattomat asiat. Kourut huuhdellaan huolellisesti vesiletkulla. Työhön voi käyttää myös painepesuria, mutta tällöin painepesurin paineen täytyy olla erittäin maltillista, että rännit eivät vioitu.

Rännien pesu ulkopuolelta

Rännien ulkopuoli puhdistetaan pesuaineella ja pyyhitään rätillä tai pestään pehmeällä harjalla. Erittäin voimakkaat pesuaineet voivat vahingoittaa sadevesikourujen maalipintaa.

Rännien puhdistus on hyvä tilaisuus tarkistaa myös niiden kunto. Rännien kiinnitykset täytyy tarkastaa, että kourut ovat tukevasti talossa kiinni. Rännit eivät saa vuotaa ja veden täytyy virrata sille tarkoitettuun suuntaan.

Jos ränneistä löytyy naarmuja, jotka paljastavat paljasta metallia, ne täytyy paikkamaalata. Paikkamaalaukseen löytyy siihen tarkoitettuja maaleja.

Voiko räystäskourujen puhdistamisesta hakea kotitalousvähennystä?

Sadevesikourujen puhdistuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Vähennyksen suuruus on 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Materiaaleista ei saa vähennystä, mutta rännien puhdistaminen on lähes täysin työtä.

Yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin, jotta vähennystä voi hakea. UrakkaDiilin kaikki rännejä puhdistavat tekijät kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa ja puolison kanssa 4 500 euroa. Rännien puhdistus itsessään ei ole niin suuri työ, että siitä saisi enimmäismäärän vähennystä. Usein kuitenkin rännien pesu voi olla osa vaikkapa peltikaton pesua tai peräti katon maalausta.

Vahvistettuja rännien puhdistuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana rännien puhdistus on maksanut keskimäärin 1 290 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 7,50 euroa/m². Edullisin työ oli harjakatto hintaan 1 080 euroa. Kallein työ oli harjakatto, mikä maksoi 1 500 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Harjakatto

Hallila, Tampere

15 vuotta vanhan omakotitalon noin 300 neliömetrin loivan tiilikaton puhdistus

  • 1 080 euroa
  • Työn osuus 1 020 euroa

Annala, Tampere

Määräaikaishuolto 1,5-kerroksisen talon noin 200 neliön harjakatolle.

  • 200 m²
  • 1 500 euroa (7,50 euroa/m²)
  • Työn osuus 1 300 euroa (6,50 euroa/m²)
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta rännien puhdistus ilmaiseksi »