Mikä on laminaatin asennuksen hinta?

Keskimäärin laminaatin asennuksen hinta on 1 510 euroa (38,19 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän laminaatin asennukselle.

Kilpailuta laminaatin asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta laminaatin asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 6.9.2023
Sisällysluettelo

Kuinka paljon laminaatin asennus maksaa?

Laminaatin asennus voi maksaa aina 300 € ja 7000 € välillä riippuen kohteesta. Hintaan vaikuttavat kohteen pinta-ala, asennuksessa käytettävät materiaalit sekä puretaanko vanha lattia. Selvitä tarkka hinta kilpailuttamalla työ UrakkaDiilissä.

Laminaattilattia voidaan asentaa muovimaton päälle mattoon koskematta tai vastaavasti joissain kohteessa alla oleva betonialusta täytyy tasoittaa ennen uuden laminaatin asentamista.

Jos vanha muovimatto poistetaan, betonipohja hiotaan, asennetaan uusi laminaatti sekä jalkalistat uusitaan noin 40 m2 lattia-alueelle, hinta voi olla noin 1 500 €.

Laminaatin asennus
Laminaattilattia voidaan asentaa esimerkiksi vanhan parketin päälle

Voiko laminaatin asentaa muovimaton päälle?

Laminaatin voi asentaa muovimaton päälle jos muovimatto täyttää laminaatin asennuksen tasaisuusvaatimukset. Muovimatto on voitu asentaa esimerkiksi 70-luvulla, jolloin lattian tasaisuusvaatimukset eivät olleet samaa luokkaa kuin tänä päivänä.

Muovimaton alla on useimmiten betonialusta, joka on saattanut heikentyä ajan saatossa. Tällöin reunat ja nurkat ovat vajonneet. Jos muovimaton alla on tällainen betonialusta ja siihen asennetaan uusi laminaatti, sekin voi vajota reunoilta hyvin nopeasti. Muovimatto pitää olla liimattu lattiaan ja se ei saa olla liian pehmeä.

Muovimatto voi toimia laminaatin alla kosteussulkuna. Laminaatin alle levitetään tällöin suoraan askeleita eristävä matto, kuten solumuovi. Muovimatto ei itsessään ole äänieristys.

Voiko sen asentaa parketin päälle?

Laminaatin voi asentaa parketin päälle jos vanha parketti on liimattu lattiaan ja se täyttää laminaatin asennuksen tasaisuusvaatimukset. Jos taas vanha parketti on asennettu kelluvasti, laminaattia tai muita kelluvia lattiapäällysteitä ei saa asentaa parketin päälle. Laminaatin alle on levitettävä laminaatin alusmateriaali.

Voiko sen asentaa lattialämmityksen päälle?

Kyllä. Laminaatti voidaan asentaa lattialämmityksen yhteyteen, mutta laminaatti täytyy asentaa kelluvasti.

Onko laminaatin paksuudella väliä?

Laminaatin paksuus vaikuttaa sen ponttien vahvuuteen sekä laminaatin kopinaan. Mitä ohuempi laminaatti, sitä enemmän laminaatti kopisee.

Laminaatteja valmistetaan useimmiten 6, 7, 8, 10 sekä 12 millimetrin paksuuksilla. Yleisin Suomessa käytettävä laminaatti on 8 mm. Sitä pidetään yleisesti riittävän paksuna kotikäyttöön. 12 ja 10 millin paksuiset laminaatit on tarkoitettu kovaan käyttöön esimerkiksi julkisissa tiloissa.

Monet pitävät laminaattia ärsyttävän kopisevana vaihtoehtona. Tähän syy on ennen kaikkea se, että Suomessa myytiin ennen paljon 6 mm paksua laminaattia, jonka suosio on juuri tästä syystä laskenut erittäin paljon.

Miksi laminaatti kopisee?

Laminaatin paksuus vaikuttaa kopinaan, mutta myös laminaatin alusmateriaalilla on tässä tärkeä rooli. Halvemmat alusmateriaalit sisältävät enemmän ilmaa, joka voimistaa kaikkia ääniä. Hyvät askeläänieristeet ovat erittäin tiiviitä ja vaimentavat hyvin.

Voiko laminaattilattian maalata?

Vanhan laminaattilattian voi maalata, mutta modernia kovapintaista lattiaa ei. Moderneissa laminaateissa on todella vahvat pintakäsittelyaineet, joihin maali ei tartu. Uusissa laminaattilattioissa on kuitenkin useita erilaisia kuviointeja sekä värisävyjä.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Laminaatin asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrän voi vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta.

Jotta voit hakea kotitalousvähennyksen, yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa. Tämä on mahdollista saada, jos tilatussa urakassa työn osuutta on yli 5 875 euroa. UrakkaDiilin laskuri laskee kotitalousvähennyksen osuuden, kun tilaat työn yritykseltä.

Puolison kanssa kotitalousvähennys on enimmillään 4 500 euroa.

Vahvistettuja laminaatin asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana laminaatin asennus on maksanut keskimäärin 1 510 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 38,19 euroa/m². Edullisin työ oli vanhan lattian uusiminen hintaan 790 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Vanhan lattian uusiminen

Koivisto, Kangasala

Rivitalohuoneiston keittiön ja eteisen laatoituksen purkaminen, betonilattian hionta ja laminaatin asennus.

  • 1 264 euroa

Hervanta, Tampere

Lukkoponttilaminaatin asennus vanhan muovimaton päälle.

  • 55 m²
  • 1 780 euroa (32,36 euroa/m²)

Kuivasranta, Oulu

Vanha kelluva parketti purettiin ja tilalle asennettiin uusi laminaatti. Työhön sisältyi myös jalkalistojen asennus.

  • 40 m²
  • Työn osuus 790 euroa (19,75 euroa/m²)

Hinta laminaatin asennukselle Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta laminaatin asennus ilmaiseksi »