Mikä on lumiesteen asennuksen hinta?

Keskimäärin lumiesteen asennuksen hinta on 1 267 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän lumiesteen asennukselle.

Kilpailuta lumiesteen asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta lumiesteen asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 18.8.2021
Sisällysluettelo

Mikä on lumieste?

Lumieste on kahdesta kuumasinkitystä teräs lumiesteputkesta ja niiden kiinnikkeistä koostuva kattoturvatuote. Se asennetaan katolle estämään sieltä putoavaa lunta ja jäätä, jotta vältytään hengenvaarallisilta tilanteilta. Korkealta putoava jää voi aiheuttaa ihmisille suuria päänalueen vammoja.

Lumiesteet myös lisäävät katteen käyttöikää. Esteet suojaavat kattoa, sillä ne estävät lumen vapaan liikkumisen lappeella. Vapaasti liikkuva lumi voi irrottaa niin läpivientejä, kattoturvatuotteita tai vaikkapa kattotiiliä. Tällöin pahimmillaan kattoon voisi tulla reikiä, joista koituu katon kosteusvaurioita. Tämä taas voisi johtaa myös sisäilmaongelmiin.

Kaltevat katot tarvitsevat lumiesteet. Ne ovat pakollisia jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. 1:8 kaltevuus tarkoittaa sitä, että katto kaataa yhden metrin kahdeksan metrin matkalla. Mitä isompi jälkimmäinen luku on, sitä loivemmasta katosta on kyse.

Katto, jossa on lumieste
Lumieste on pakollinen jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän.

Kuinka paljon lumiesteiden asennus katolle maksaa?

Lumiesteiden asennus katolle maksaa keskimäärin noin 800 euroa. Hinta voi vaihdella aina 300 eurosta 2000 euroon riippuen kohteesta. Asennuksen hinta riippuu enimmäkseen lumiesteen pituudesta ja kiinnikkeiden lukumäärästä.

Mitä pidempi este sitä suuremmat materiaalikustannukset. Lumiesteet itsessään eivät ole kalliita. 3 metriä pitkä lumieste maksaa noin 100 €.

Katon kaltevuudesta ja sen katemateriaalista riippuen taas esteen kiinnikkeitä voidaan joutua kiinnittämään tiheämmin. Vaativassakin kohteessa asennuksen kustannukset pysyvät yleisimmin alle 1000 euron.

Voiko työn tehdä itse?

Lumiesteiden kiinnittämisen voi tehdä itse jos omaa tarvittavat tarvikkeet ja taidot turvalliseen katolla työskentelemiseen. Monilla ei kuitenkaan löydy esimerkiksi turvavaljaita turvalliseen työskentelyyn korkealla. Lehdet voivat tehdä katosta erittäin vaarallisen työskentelyalustan.

UrakkaDiili suosittelee aina jättämään katolla työskentelyn ammattilaiselle, sillä turvallisuus ei ole oikea paikka säästää.

Mitoittaminen ja kiinnittäminen ovat myös tarkkaa työtä, mutta asennustyössä ei ole kyse ainoastaan kiinnikkeiden kiinnittämisestä. Katon läpiviennit on myös tehtävä niin, että katto ei tulevaisuudessa vuoda.

Saako esteiden asennuksesta kotitalousvähennystä?

Lumiesteiden asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Vähennyksen enimmäissuuruus on 2 250 € ja puolison kanssa 4 500 €. Vähennyksen määrä on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta.

Vähennyksen omavastuu on 100 €. Jotta työstä voi hakea kotitalousvähennystä, urakoitsijan täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin. Kaikki UrakkaDiilin lumiesteitä asentavat urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Miten lumiesteet asennetaan?

Lumiesteen kiinnitys riippuu valitusta tuotteesta. Kyseisen tuotteen asennusohjeisiin täytyy tutustua huolellisesti. Kaikkien kattojen osalta kuitenkin esteiden kiinnikkeet täytyy asentaa maksimissaan 1,2 metrin päähän toisistaan. Rakennusmääräykset vaativat myös, että kulkureittien ja oleskelutilojen yläpuolella on oltava lumieste.

Esteen mitoituksessa täytyy huomioida ammattitaitoisesti seuraavat asiat:

 • Katon kaltevuus
 • Lumikuorma
 • Lappeen pituus
 • Katteen materiaali
 • Katon rakenteet
 • Kuinka tiheästi kiinnikkeet kiinnitetään

Voidaan suuntaa antavasti sanoa, että jos katon lape on alle 6 metriä, tarvitaan vain yksi lumiesterivi räystäälle ja taas yli 6 metrin pituiselle lappeelle täytyy asentaa toinen rivi lumiesteitä puoleenväliin. Vuonna 2018 on kuitenkin tullut voimaan RT-kortin ohjeistus, joka määrittää lumiesteen yläpuolelle jäävän lappeen enimmäispituuden. Määritelty enimmäispituus riippuu katon kaltevuudesta ja kiinnikevälistä.

Eräänlaisia nyrkkisääntöjä ovat, että esteet kestävät parhaiten asennettaessa koko lappeen reunalle. Ne täytyy sijoittaa niin lähelle räystästä kuin mahdollista, mutta myös niin, että painavan lumen kuorma siirtyy kantaviin rakenteisiin.

Esteiden pituuden täytyy olla vähintään 3 metriä ja kiinnitettyinä minimissään neljällä kiinnikkeellä.

Kiinnikkeiden asentamisessa on hieman eroja riippuen katemateriaalista. Tiilikuvioiseen katteeseen lumiesteen kiinnikkeet täytyy pultata itse katteen läpi aluspuuhun ja tiivistää läpiviennit joko tiivistemassalla tai kumitiivisteellä.

Saumattuun peltikatteeseen eli konesaumakatteeseen tai lukkosaumakatteeseen esteen kiinnikkeet taas puristetaan peltikaton saumoihin pulteilla kiinni vastarautaan. Kuinka korkealla kiinnike on voi vähän vaihdella katteen saumojen mukaan.

Huopakatteeseen kiinnikkeet pultataa myös läpi aluspuuhun ja tiivistetään joko tiivistemassalla tai kumitiivisteellä.

Vahvistettuja lumiesteen asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana lumiesteen asennus on maksanut keskimäärin 1 267 euroa. Kallein työ oli asunto-osakeyhtiö, mikä maksoi 3 846 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Asunto-osakeyhtiö

Hakkila, Vantaa

Uudet lumiesteet neljän huoneiston rivitaloyhtiön betonitiilikatolle. Vain pohjoispuolelle. Talon pituus noin 36 metriä.

 • 3 846 euroa
 • Työn osuus 2 262 euroa

Kattoturvatuotteiden asennus

Lämsänjärvi, Oulu

Lumiesteet ja uudet seinätikkaat.

 • 1 000 euroa
 • Työn osuus 600 euroa

Tapanila, Lahti

Omakotitalon molempien päätyjen kuistien yläpuolelle.

 • 500 euroa
 • Työn osuus 300 euroa

Vihti, Vihti

Sisäänkäynnin puoleiselle lappeelle tiilikatolle.

 • 1 102 euroa
 • Työn osuus 740 euroa

Turenki, Turenki

Uusien räystäskourujen asennus ja kaadon korjaus. Lisäksi 1,5 metrille kattosillan ja lumiesteen asennus.

 • 720 euroa
 • Työn osuus 550 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta lumiesteen asennus ilmaiseksi »