Mikä on kattoremontin hinta?

Keskimäärin kattoremontin hinta on 5 190 euroa (51,90 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän kattoremontille.

Kilpailuta kattoremonttisi »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta kattoremonttisi ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 1.2.2024
Sisällysluettelo

Kuinka paljon kattoremontti maksaa?

Kattoremontin hinta riippuu monesta tekijästä, kuten katon kaltevuudesta, urakkamallista, katemateriaalista ja katon eri yksityiskohdista.

Erilaiset internetistä löytyvät laskurit, joilla voit laskea kattoremontin hinnan, eivät anna syystä tarkkoja lukuja. Vaihteluvälit voivat olla kymmenen tuhannen euron luokkaa. Kattoremontit ovat hyvin tapauskohtaisia.

Selvitä tarkka hinta kilpailuttamalla työ UrakkaDiilissä. Saat oikeita tarjouksia luotettavilta urakoitsijoilta, jotta sinun ei tarvitse jossitella. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido vielä mihinkään.

Kattoremonttia kannattaa suunnitella kauan ennen kuin katto vuotaa. Suurin osa ei tee näin. Jätä tarjouspyyntö ja valitse paras tarjous kattoremonttiin.

Remontin kulut on mahdollista jakaa helposti pienempiin kuukausieriin vakuudettomalla remonttilainalla.

Tiilikatto kattoremontin aikana
Tiilikaton tiilet valmistumassa katoksi

Mistä kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontin hinta muodostuu seuraavista asioista:

 • Katemateriaali
 • Urakkamalli
 • Sääsuoja
 • Sadevesijärjestelmä
 • Katon kaltevuus
 • Katon koko
 • Läpiviennit
 • Yläpohjan tuuletusratkaisu
 • Yksityiskohdat ja niiden lukumäärä katolla

Miten katon kaltevuus vaikuttaa remonttiin?

Katon kaltevuus täytyy tietää kattoremontin alkuvaiheessa. Se on yksi oleellisimpia tekijöitä, joka vaikuttaa kattoremontin hintaan.

Mitä loivempi katto, sitä vähemmän materiaalivaihtoehtoja, sillä vesikatteen täytyy muodostaa loivemmassa katossa yhtenäisempi pinta. Täysin tasaiselle katolle, eli tasakatolle, ainoa vaihtoehto on käytännössä huopakatto.

Miten katon kaltevuus lasketaan?

Katemateriaalien valmistajat ilmoittavat usein katetyyppien minimivaatimukset suhdelukuina, kuten 1:3. Tämä tarkoittaa sitä, että katon lappeen on kaltevuudeltaan noustava vähintään metrin kolmen metrin matkalla.

Pituus mitataan vaakasuoraan harjan räystäslinjasta räystäsreunaan saakka. Korkeus mitataan pystysuoraan harjasta räystäslinjaan saakka.

Kun suhdeluvun tietää, kulma on helppo laskea käänteisellä tangentilla. Laskukaava näyttää tältä: tan-1(1:3) = 18,4. Katon kaltevuus on siis 18,4°.

Miten valitsen katemateriaalin?

Se minkä kattomateriaalin voit valita, riippuu myös katon kaltevuudesta.

Peltikatto: Peltikaton kaltevuus voi vaihdella todella paljon. Peltikatto on suosittu katevaihtoehto juuri sen käytettävyyden vuoksi. Pääsääntönä voi ajatella, mitä loivempi katto, sitä yksinkertaisempi peltikatetyyppi.

Eri peltikatetyyppien minimikaltevuudet

 • Tiilikuvioitu peltikate: noin 14°
 • Aaltopeltikate: noin 11°
 • Konesaumattu ja lukkosaumattu peltikate: noin 6°- 8°

Lue lisää peltikaton pesusta ja maalauksesta.

Tiilikatto: Tiilikate on kaunis vesikate, joka vaatii painonsa vuoksi hyvät alusrakenteet. Se sopii hyvin jyrkemmille katoille. Katon kaltevuuden täytyy olla noin 18° – 14°.

Lue lisää tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta.

Huopakatto: Huopakate asennetaan loiville katoille siten, että saumoja tulee mahdollisimman vähän. Huopakate asennetaan tällöin suurina ja yhtenäisinä pintoina. 5° tai sen alle on tässä tapauksessa loiva katto.

Jyrkillä katoilla voidaan käyttää myös palahuopakatetta. Palahuopakatteessa on enemmän saumoja, joten se on alttiimpi vesipaineen tekemille vaurioille saumauksissa, jonka vuoksi sitä ei käytetä loivissa katoissa.

Mikä on sääsuoja?

Kattoremontin ajaksi voidaan tehdä väliaikainen sääsuojakatteesta ja moduuleista tehty suoja. Kosteudenhallintasuunnitelma on tärkeä osa jokaista kattoremonttia.

Sääsuoja lisää remontin kustannustehokkuutta, sillä vuokralaitteet, rakennusmateriaalit ja rakenteet suojataan sateelta, pölyltä, auringonvalolta, jäältä, lumelta ja ylipäätään kosteudelta. Työaikaa ei tällöin käytetä esimerkiksi lumenluontiin tai rakenteiden kuivaamiseen.

Sääsuoja lisää myös työmaan työturvallisuutta, sillä myös työntekijät ovat suojattuna vesisateelta, tuulelta ja viimalta. Työskentelytiloissa ei ole myöskään lunta tai jäätä, joihin työntekijät voivat liukastua. Sääsuojalla suojatun tilan voi myös lämmittää.

Sääsuoja on kuitenkin hintava. Hinta on aina tapauskohtainen, mutta sääsuoja voi olla peräti 40 prosenttia urakan kokonaishinnasta. Omakotitalon katon voi korjata hyvin ilman huputusta, mutta esimerkiksi koulun kohdalla se voi olla ainoa järkevä vaihtoehto.

Mikä on kattoläpivienti?

Kattoläpiviennit ovat nimensä mukaisesti elementtejä, jotka menevät katemateriaalin lävitse, kuten poistoputki. Läpivientien lukumäärä on hyvä olla tiedossa tarjouspyyntöä tehdessä, sillä läpivientien vesitiiviyden varmistaminen lisää urakoitsijan työmäärää.

Mikä on yläpohjan tuuletusratkaisu?

Yläpohjalla tarkoitetaan kokonaisuutta, johon kuuluvat ilmansulku, lämmöneristys, vedeneristys, höyrynsulku, kantava rakenne ja toimiva tuuletus. Katon sisällä oleva lämmin ilma on kosteampaa kuin ulkona oleva ilma, joten se pyrkii kulkemaan rakenteiden lävitse vesihöyrynä ulos.

Lämmöneristeen kylmällä puolella voi olla niin tiivis rakenne, että kosteus ei pääsee läpi vaan jää rakenteeseen. Esimerkiksi vedeneriste voi olla näin tiivis. Tästä seurauksena se kosteus jäisi rakenteeseen. Tällöin täytyy olla hyvä tuuletus, jotta rakenteet eivät lahoa tai jäädy.

Hyvä yläpohjan tuuletus on kauttaaltaan ristiin tuulettuva. Useissa tapauksissa yläpohjan tuuletus tapahtuu räystäässä olevan kapean raon kautta. Jätettyäsi tarjouspyynnön, voit kysyä Urakkadiilin kautta urakoitsijalta yläpohjan tuuletusratkaisusta, sekä miten se vaikuttaa kattoremontin hintaan.

Kattoremontti ja kotitalousvähennys

Jotta, voit saada kattoremontin kotitalousvähennyksiin, urakoitsijan täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin. Kaikki Urakkadiilissä olevat urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Jopa 40 % kattoremontin työkustannuksista voi vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa. Puolison kanssa vähennysoikeus on kaksinkertainen.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 euroa eli puolison kanssa peräti 4 500 euroa.

Näihin kattoremontteihin voit käyttää kotitalousvähennystä:

 • Asuinrakennus
 • Piharakennus
 • Vapaa-ajan asunto
 • Asuinrakennuksen läheisyydessä oleva puuvaja
 • Asuinrakennuksen läheisyydessä oleva autotalli
 • Vanhempien käytössä oleva kohde
 • Isovanhempien käytössä oleva kohde

Näihin kattoremontteihin et voi käyttää kotitalousvähennystä:

 • Grillikatos
 • Leikkimökki
 • Kalenterivuodeksi ulkopuoliselle vuokrattu vapaa-ajan asunto
 • Lasten käytössä oleva kohde

Laske UrakkaDiilin laskurilla sinun työsi kotitalusvähennyksen osuus.

Vahvistettuja kattoremontin hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana kattoremontti on maksanut keskimäärin 5 190 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 51,90 euroa/m². Edullisin työ oli tasakatto hintaan 2 380 euroa. Kallein työ oli tasakatto, mikä maksoi 8 000 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Tasakatto

Hähkänä, Salo

Omakotitalon huopakaton uusiminen ja sadevesikourujen asennus.

 • 170 m²
 • 8 000 euroa (47,06 euroa/m²)
 • Työn osuus 5 100 euroa (30,00 euroa/m²)

Mynämäki, Mynämäki

Tasakattoisen autotallin noin 30-neliöisen huopakatteen uusiminen.

 • 30 m²
 • 2 380 euroa (79,33 euroa/m²)
 • Työn osuus 1 500 euroa (50,00 euroa/m²)

Hinta kattoremontille Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta kattoremonttisi ilmaiseksi »