Mikä on peltikaton pesun hinta?

Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän peltikaton pesulle.

Kilpailuta peltikaton pesu »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta peltikaton pesu ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 6.2.2023
Sisällysluettelo

Miksi peltikatto pitää pestä?

Peltikaton pesu on ennen kaikkea huoltotoimenpide, joka poistaa lian ja pinttymät katemateriaalista. Peltikaton säännöllinen huoltopesu suojaa peltiä esimerkiksi ruostumiselta. Ruoste aiheuttaa peltikatolle isoja vaurioita, joiden korjaus voi tulla tyyriiksi. Puhdistus pidentää siis peltikaton käyttöikää ja lykkää uuden peltikaton asennusta.

Katon pesu myös parantaa katon esteettistä ilmettä huomattavasti. Katoille kerääntyy ajan saatossa paljon asioita, jotka eivät miellytä silmää. Lehtien, tikkujen, itiöiden, myrkyllisten hiukkasten, happosateiden, ruostetahrojen, homeen, sammaleen, jäkälän, muun kasvuston, lian, noen, tuhkan ja värjäytymien peseminen tekee katosta ryhdikkään näköisen.

Varsinkin erittäin jyrkkä peltikatto on hyvin määrittävä tekijä koko rakennuksen julkisivulle.

Peltikaton sadevesikouruja pestään suurpaineruiskulla
Peltikatto ja sen sadevesikourut pestään suurpaineruiskulla

Kuinka paljon peltikaton pesu maksaa?

Peltikaton pesun hinta on noin 600 € - 5 000 € riippuen kohteesta. Tyypillinen hinta pelkälle pesulle on 500 - 1 500 €. Usein pesun yhteydessä tehdään myös peltikaton maalaus eli pinnoitus, minkä kanssa kokonaishinta on tyypillisesti 2 500 - 5 000 €.

Merkittävimmät hintaan vaikuttavat tekijät ovat katon neliömäärä ja kunto ennen pesua.

Alkaako katon pesu olla ajankohtaista? UrakkaDiili on apunasi. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen. Tarjouspyynnön tekeminen ei sido mihinkään, joten voit rauhassa tutustua sinulle tarjottuihin hintoihin.

Kuinka usein peltikate pitää pestä?

Katto pestään aina ennen peltikaton maalausta, jota suositellaan tehtäväksi 8 - 10 vuoden välein. Kuinka usein katto pestään tämän lisäksi riippuu paljon katon olosuhteista ja ympäristöstä. Katto pitää pestä tarpeen mukaan.

Varjoisammat katon osat voivat olla huomattavasti likaisempia kuin se puoli, joka on enemmän auringonpaisteessa. Mitä suojaisampi katon osa, sitä enemmän kasvustoa ja likaa katolle kertyy. Katon vieressä voi olla myös puu, josta päätyy katolle paljon lehtiä.

Milloin peltikatto kannattaa pestä?

Peltikatto kannattaa pestä alkukesästä ennen helteitä, sillä aurinko ei tällöin polta likaa kattoon kiinni. Katolla voi myös havaita helpommin talven jälkeen niin kutsuttua humusta, joka on vihertävää ainetta, joka kertyy helposti niihin paikkoihin, joista lumi on sulanut pois.

Jos taas rakennus sijaitsee paikassa, johon laskeutuu huomattavasti siitepölyä, kannattaa katon pesua miettiä myös välittömästi siitepölykauden jälkeen.

Miksi en pesisi kattoa itse?

Jotta katto saadaan tarpeeksi puhtaaksi, käytetään joskus erittäin tehokkaita painepesureita. Näiden vedentuotto ja paine ovat moninkertaisesti tehokkaampia kuin yleensä kotikäytössä olevien pesureiden. Myös liiallisella paineella peseminen saattaa vahingoittaa maali- tai pinnoitekerrosta. Ammattilainen tietää oikean paineen.

Kasteltu katto on myös vaarallinen. Putoamisvaara katolta on suuri ja siksi UrakkaDiili suosittelee teettämään katon hoitoon liittyvät työt ammattitaitoisella urakoitsijalla. Heillä on turvavälineet ja -menetelmät kunnossa.

Miten peltikatto pestään?

Peltikatto pestään painepesurilla tai pehmeää harjaa, eli pehmytharjaa, hyväksikäyttäen. Lika kohdat hangataan harjalla niin lika irtoaa helpommin. Esimerkiksi saumakohtiin likaa kertyy herkemmin. Kova katuharja ei sovellu peltikaton pesuun, sillä peltikaton maalipinta voi naarmuuntua.

Painepesurilla pestäessä täytyy olla varovainen käytetyn paineen kanssa. Peltikaton voi saada painepesurilla kolhuille.

Peltikatoille on omat pesuaineet ja näiden käyttöohjeita kuuluu seurata erittäin tarkkaan, että katon pinnoitus ei kärsi liiallisesta pesuaineen käytöstä. Liuottimen kanssa täytyy olla myös varovainen samasta syystä.

Ympäristön suojaamisen jälkeen, katto harjataan alaspäin lape kerrallaan. Tämän jälkeen katto huuhdellaan harjalta alaspäin perusteellisesti. Peltipintaan ei saa kuivua pesuaineesta jäämiä.

Lähes poikkeuksetta urakoitsijoiden tarjouksiin sisältyy rännien puhdistus.

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta peltikaton pesu ilmaiseksi »