Mikä on rännien asennuksen hinta?

Keskimäärin rännien asennuksen hinta on 720 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän rännien asennukselle.

Kilpailuta rännien asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta rännien asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 1.2.2024
Sisällysluettelo

Kuinka paljon rännien asennus maksaa?

Rännit eli räystäskourut tai sadevesikourut ovat erittäin tärkeä osa toimivaa sadevesijärjestelmää. Rännien asennuksen hinta on yleisimmin 1500 € - 4000 €. 150 m2 omakotitalon  rännien asennus voi maksaa noin 2200 €, josta materiaalien osuus on noin 800 €. Rännien asennus kannattaa tehdä kattoremontin tai peräti katon maalauksen yhteydessä.

Luonnollisesti on niin, että mitä leveämpi katto, sitä enemmän asennusmetrejä, mutta myös muut tekijät vaikuttavat rännien asennushintaan. Työn hinta riippuu seuraavista tekijöistä:

 • Syöksyjen lukumäärä
 • Syöksyjen korkeus
 • Räystään korkeus
 • Räystään korkeusvaihtelut
 • Rännien pituus
 • Rännien lukumäärä
 • Katon jyrkkyys
 • Katon materiaali

Mitä pidempiä syöksyt ja räystäät ovat sitä enemmän tarvitaan kiinnikkeitä. Räystäissä on usein myös korkeusvaihteluja, jotka vaativat erityistä huomiota rännejä asentaessa. Hintaan vaikuttaa myös se joudutaanko vanhat purkamaan pois ennen uusien asentamista.

Katon kaltevuus sekä sen katemateriaali vaikuttavat siihen täytyykö urakkaa varten hankkia lisäksi henkilönostimia, joka luonnollisesti lisää urakkahintaa.

Kilpailuta rännien asennus helposti UrakkaDiilin kautta. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä tarjouksia todellisilla hinnoilla juuri sinun kohteellesi. Jotta voit saada tarkan hinnan työlle täytä tarjouspyyntöön seuraavat asiat:

 • Talon pinta-ala
 • Talon muoto pohjapiirrustuksesta
 • Räystään korkeus sihteessa maahan
Uudet rännit
Pyöreät rännit antavat modernin silauksen ulkoilmeelle

Saako räystäskourujen asennuksesta kotitalousvähennyksen?

Räystäskourujen asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä, jos työn tilaa ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Kaikki UrakkaDiilin rännejä asentavat urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Kotitalousvähennys vuonna 2024 on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta. Kourujen materiaaleista ei siis voi hakea kotitalousvähennystä. Vähennyksen omavastuu on 100 € ja sen enimmäismäärä on 2 250 €. Puolison kanssa vähennyksen maksimimäärä on 4 500 €.

Mikä on paras materiaali räystäskouruille?

Rännejä löytyy niin teräksisinä, muovisina kuin alumiinisina. Kuumasinkitty teräs on näistä vahvin vaihtoehto kestämään painoa ja Suomen olojen suuria lämmönvaihteluja.

Alumiiniset räystäskourut elävät paljon lämmönvaihtelujen mukana, mikä altistaa ne murtumaan helpommin kuin teräksiset. Alumiininen räystäskouru on myös äänekäs.

Teräksisen kouru on hiljaisempi, koska se on rakenteeltaan painavampi ja usein pinnoitettu paksusti. Ne ovat kuitenkin kalliimpia kuin muoviset tai alumiiniset vaihtoehdot. Muoviset rännit ovat halvin vaihtoehto.

Toinen asia missä rännien hinta näkyy on se, että niitä on helpompi puhdistaa. Alumiinilla ja muovilla on ohut maalipinta, joka imee likaa, jonka taas aurinko voi polttaa ikävästi kiinni ränniin.

Milloin sadevesikourut pitää uusia?

Jos vesikourut vuotavat, koska ne ovat ruostuneet puhki tai liitoskohdat ovat pettäneet on erittäin tärkeää vaihtaa rännit uusiin nopeasti. Jos huomaat, että rännien tai syöksytorvien pinnassa on ruostetta tai ne hilseilevät, kannattaa paikalle pyytää ammattilainen tarkistamaan asia.

Jos rännit taas ovat notkollaan esimerkiksi lumen painosta, niiden kiinnikkeet ovat todennäköisimmin irronneet. Notkolla oleva räystäskouru kerää vettä ja likaa seisomaan yhteen paikkaan, eikä sadevesijärjestelmä virtaa vapaasti, kuten sen pitäisi.

Tiestitkö, että vakuutus ei korvaa kuluja jos talon rakenteet kärsivät kosteusvauriosta vajavaisen sadevesijärjestelmän vuoksi?

Pyöreät vai kantikkaat rännit?

Kouruja löytyy pyöreinä, puolipyöreinä tai kantikkaina. Pyöreät rännit tekevät talon ilmeestä hieman modernimman tai pehmeämmän. Vastaavasti kantikkaat rännit antavat perinteikkään ilmeen. Muoto ei kuitenkaan pelkästään vaikuta talon ulkoilmeeseen.

Pyöreät ja puolipyöreät on helpompi pitää puhtoisina. Vesi kulkee niissä vähän tehokkaammin kuin kantikkaissa. Tästä syystä kantikkaita joutuu myös luonnollisesti puhdistamaan useammin. Ne ovat usein edullisempi vaihtoehto.

Vahvistettuja rännien asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana rännien asennus on maksanut keskimäärin 720 euroa. Edullisin työ oli kattoturvatuotteiden asennus hintaan 720 euroa. Kallein työ oli kattoturvatuotteiden asennus, mikä maksoi 720 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Kattoturvatuotteiden asennus

Turenki, Turenki

Uusien räystäskourujen asennus ja kaadon korjaus. Lisäksi 1,5 metrille kattosillan ja lumiesteen asennus.

 • 720 euroa
 • Työn osuus 550 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta rännien asennus ilmaiseksi »