Mikä on kylpyhuoneremontin hinta?

Keskimäärin kylpyhuoneremontin hinta on 6 718 euroa (607,09 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän kylpyhuoneremontille.

Kilpailuta kylpyhuoneremontti »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta kylpyhuoneremontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 6.9.2023
Sisällysluettelo

Milloin remontti on ajankohtainen?

Kylpyhuoneremontti täytyy tehdä heti jos vesieristeiden kunnon vuoksi kylpyhuoneeseen on syntynyt kosteusvaurioita. Kosteusvaurioita ei kuitenkaan näe paljaalla silmällä. Homepilkut eivät aina tarkoita kosteusvauriota.

Esimerkiksi laattasaumoissa on pintakäsittelyainetta, joka voi kulua pois. Ongelma ratkaistaan tällöin saumojen vaihdolla tai puhdistuksella.

Laadukkaasti toteutettu kylpyhuone ei tarvitse välttämättä remonttia edes 10 vuoden välein. Vanhempien kylpyhuoneiden suhteen on hyvä tehdä erittäin perusteellinen kartoitus.

Jos kuitenkin kylpyhuone tuntuu epäpuhtaalta tai nuhjuiselta tai tilan toiminnallisuudessa on jotain, joka häiritsee arkea, kylpyhuoneremontin suunnittelu on hyvä aloittaa oman mielenrauhan vuoksi. Pelkästään uusi kylpyhuoneen laatoitus voi tehdä ihmeitä huoneen ilmeelle.

Koristelaatan asennus kylpyhuoneeseen
Tyypillisesti kylpyhuoneen seinät kaakeloidaan eli laatoitetaan

Kuinka pitkään remontti kestää?

Kylpyhuoneremontin kesto on noin 2 - 3 viikkoa. Jos samalla tehdään saunaremontti, aikaan voidaan lisätä noin viikko.

Kylpyhuoneremonttien kesto riippuu luonnollisesti asennettavista laitteista, vesikalusteista ja remontoitavasta pinta-alasta. Jos kylpyhuoneesta löytyy kosteutta, remontti kestää huomattavasti pidempään ja voidaan puhua peräti kuukausista.

Kylpyhuoneremontti muiden märkätilaremonttien kanssa on hankalimmasta päästä sovittaa yhteen normaali arjen kanssa, minkä vuoksi ajallinen kesto on hyvä selvittää urakoitsijan kanssa tarkasti.

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremonttien työn osuuden mediaanihinta pääkaupunkiseudulla on noin 5000 € ja muualla Suomessa hieman vähemmän. Työn osuus on noin 40 - 50 % remontin kokonaiskustannuksista. Selvitä tarkka hinta kilpailuttamalla työ UrakkaDiilissä.

Esimerkiksi silikonisaumojen vaihto voi olla muutamien satojen eurojen luokkaa ja pelkkä kylpyhuoneen laatoitus muutamia tuhansia, mutta koko kylpyhuoneen uudistaminen voi olla aina kymmenien tuhansien arvoinen urakka. Loppusumma riippuu paljolti asiakkaan toivomista materiaaleista ja kalusteista. Katso myös listaus toteutuneista hinnoista saadaksesi kuvan tyypillisistä hinnoista.

Kylpyhuoneremontti ennen ja jälkeen
Marraskuussa 2022 Kangasalla toteutetun kylpyhuoneremontin hinta oli 9750 euroa. Vasemmalla lähtötilanne ja oikealla lopputulos.

Kolme merkittävintä kylpyhuoneremontin kokonaishintaan vaikuttavaa tekijää ovat remontin laajuus, materiaalit ja pinta-ala.

1. Remontin laajuus

Kevyt remontti silikonisaumoja uudistamalla ja kylpyhuonekalusteita uusimalla vai täydellinen saneeraus, missä vanhat laatat puretaan ja vesieristys uusitaan. Kevyen remontin hinta voi olla 1 000 euroa ja täydellisen kylpyhuonesaneerauksen hinta tyypillisesti alkaen 10 000 euroa.

2. Materiaalit

Laajemmassa remontissa materiaalien osuus on suurin yksittäinen hintaan vaikuttava tekijä. Esimerkiksi kaakeleissa neliöhinnat vaihtelevat 15 eurosta 200 euroon ja jotkin erikoislaatat ovat vieläkin arvokkaampia.

3. Pinta-ala

Kuten missä tahansa remontissa pinta-ala vaikuttaa kokonaishintaan. Kylpyhuoneremontin neliöhinta pienessä tilassa on selvästi suurempi kuin suuressa tilassa. Neliöhintaan vaikuttavat merkittävästi siirretäänkö lattiakaivoja ja vesipisteitä ja niiden lukumäärä.

Saat urakoitsijoilta tarjouksia todellisilla hinnoilla juuri sinun kohteellesi, kun täytät tarjouspyynnön UrakkaDiilissä. Tarjouspyynnön lähettäminen itsessään ei vielä sido mihinkään ja voit rauhassa tutustua urakoitsijoilta saamiisi tarjouksiin ennen kuin valitset tekijän.

Juuri remontoitu kylpyhuone
Kylpyhuoneen remontoinnin lopullinen hinta riippuu paljolti omasta mausta

Mitkä ovat kolme tärkeintä hintaan vaikuttavaa tekijää?

Kolme merkittävintä kylpyhuoneremontin kokonaishintaan vaikuttavaa tekijää ovat remontin laajuus, materiaalit ja pinta-ala.

1. Remontin laajuus

Kevyt remontti silikonisaumoja uudistamalla ja kylpyhuonekalusteita uusimalla vai täydellinen saneeraus, missä vanhat laatat puretaan ja vesieristys uusitaan. Kevyen remontin hinta voi olla 1 000 euroa ja täydellisen kylpyhuonesaneerauksen hinta tyypillisesti alkaen 10 000 euroa.

2. Materiaalit

Laajemmassa remontissa materiaalien osuus on suurin yksittäinen hintaan vaikuttava tekijä. Esimerkiksi kaakeleissa neliöhinnat vaihtelevat 15 eurosta 200 euroon ja jotkin erikoislaatat ovat vieläkin arvokkaampia.

3. Pinta-ala

Kuten missä tahansa remontissa pinta-ala vaikuttaa kokonaishintaan. Kylpyhuoneremontin neliöhinta pienessä tilassa on selvästi suurempi kuin suuressa tilassa. Neliöhintaan vaikuttavat merkittävästi siirretäänkö lattiakaivoja ja vesipisteitä ja niiden lukumäärä.

Kuka maksaa kylpyhuoneremontin taloyhtiössä?

Jos yhtiöjärjestyksessä ei ole määrätty muuta, taloyhtiön ja osakkaan välinen vastuu kylpyhuoneesta jakautuu seuraavasti.

Taloyhtiön vastuu kylpyhuoneessa:

 • Hana
 • Lämmityspatteri
 • Pyykinpesukoneen poistoputki
 • Pyykinpesukonehana
 • Wc-istuin
 • Viemärijohdot
 • Vesijohdot
 • Hajulukko
 • Ilmanvaihtoventtiili
 • Lattiakaivo
 • Seinien ja lattian vedeneristeet
 • Valokytkin
 • Pistorasia

Osakkaan vastuu kylpyhuoneessa:

 • Pesuallas
 • Pintamateriaalit
 • Amme
 • Suihkukaappi
 • Kalustesauna
 • Suihkuseinä
 • Alakatto
 • Ovi
 • Peilikaappi
 • Valaisin
 • Koukut
 • Telineet
 • Kiintokalusteet
 • Hyllyt

Jos osakas haluaa esimerkiksi uudenlaisen hanan, taloyhtiö ei kuitenkaan ole velvollinen korvaamaan erittäin arvokasta hanaa täysin. Taloyhtiö korvaa yleisimmät hanatyypit ja niiden osat. Taloyhtiön vastuulle kuuluu niin kutsutun perustasoisen hanan korjaaminen. Jos hanassa on esimerkiksi sähköisiä ominaisuuksia, hanan korjaaminen kuuluu osakkaalle itselleen.

Olenko oikeutettu kotitalousvähennykseen?

Saat vähennettyä henkilökohtaisessa verotuksessa 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Maksimimäärä on 2 250 €. Tämän saa jos laskun loppusummassa on työn osuutta vähintään 5 875 €. Kotitalousvähennystä ei saa tarvikkeista tai matkakuluista.

Kotitalousvähennys kylpyhuoneremontista on henkilökohtainen, joten puolison kanssa voitte enimmillään saada 4 500 €. Jos remontti on ajoitettu vuoden vaihteeseen ja työ toteutetaan molempien vuosien puolella, kotitalousvähennys pystytään jakamaan kahdelle eri vuodelle tehtyjen töiden mukaan.

Laske urakkasi kotitalousvähennyksen osuus UrakkaDiilin kotitalousvähennyslaskurilla.

Korvaako kotivakuutus väliaikaisen asumisen?

Yleensä kotivakuutus korvaa väliaikaisen asumisen muualla, jos vahinko on sattunut yllättäen, kuten putkirikon ilmentyessä. Jos kylpyhuoneremontti taas käynnistetään kosteusvaurion vuoksi, joka on syntynyt pidemmän ajan saatossa, kotivakuutus ei korvaa väliaikaista asumista.

Myöskään kylpyhuoneen ulkoilmettä päivittäessä, kotivakuutus ei korvaa väliaikaista asumista.

Mitä vaiheita vain ammattilainen voi tehdä?

 • Kaikkiin märkätiloihin tulee tänä päivänä tehdä vesieristys.
 • Kylpyhuoneen putki- ja sähkötyöt ovat myös töitä, jotka kuuluvat vain ammattitaitoiselle tekijälle.
 • Ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa täytyy myös kylpyhuoneessa tehdä asbestikartoitus. Jos asbestia löytyy, asbestipurun voi tehdä vain ammattilainen.
 • Kosteusmittauksen jättäminen ammattilaiselle ei ole niinkään lain vaatimaa, mutta UrakkaDiili suosittelee jättämään tämän ammattilaiselle. Porareikämittaus antaa mahdollisimman luotettavan mittaustuloksen kylpyhuoneen kosteudesta.

UrakkaDiilin kautta voit saada tarjouksia koko kylpyhuoneremontista tai vain tietyistä työvaiheista.

Vahvistettuja kylpyhuoneremontin hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana kylpyhuoneremontti on maksanut keskimäärin 6 718 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 607,09 euroa/m². Edullisin työ oli uudiskohde hintaan 2 537 euroa. Kallein työ oli kylpyhuoneen täysremontti, mikä maksoi 12 450 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Kylpyhuoneen täysremontti

Lauttasaari, Helsinki

Kolmen neliömetrin kokoinen kylpyhuone sai uuden ilmeen Lauttasaaressa. Seinät ja lattia laatoitettiin sekä suihku uusittiin.

 • 3 m²
 • Työn osuus 7 936 euroa (2 645,33 euroa/m²)

Vihtavuori, Laukaa

Vanhan kylpyhuoneen täysremontti. Vesipisteitä ja viemäreitä ei siirretty.

 • 7 m²
 • Työn osuus 7 000 euroa (1 076,92 euroa/m²)

Uudiskohde

Vetikko, Tuusula

16,9-neliöisen suuruisen kylpyhuoneen ja saunan vesieristys sekä lattian ja seinien laatoitus.

 • 17 m²
 • 2 537 euroa (150,12 euroa/m²)
 • Työn osuus 1 680 euroa (99,41 euroa/m²)

Mankkaa, Espoo

Uudiskohteena kylpyhuoneen ja saunan osittain keskeneräisen vesieristyksen toteutus ja laatoitus.

 • 20 m²
 • Työn osuus 3 088 euroa (154,38 euroa/m²)

Hinta kylpyhuoneremontille Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Työn jälki hyvää. Hyvä lopputulos ja asiallinen. Lupaukset pitävä urakoitsija jätti hyvän mielen.
Leila, Helsinki
Työn suoritus sovitussa aikataulussa ja äärimmäisen huolellisesti.
Salome, Tuusula
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta kylpyhuoneremontti ilmaiseksi »