Mikä on peltikaton asennuksen hinta?

Keskimäärin peltikaton asennuksen hinta on 13 679 euroa (83,03 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän peltikaton asennukselle.

Kilpailuta katon asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta katon asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 22.5.2024
Sisällysluettelo

Mitä uuden peltikaton asennus maksaa?

Tyypillisen omakotitalon kattoremontin hinta liikkuu 10 000 euron ja 30 000 euron välillä. Merkittävimmät hintaan vaikuttavat tekijät ovat katon koko, uusitaanko aluskate ja katon muoto.

Selvitä tarkka hinta kilpailuttamalla työ UrakkaDiilissä. Saat urakoitsijoilta todellisen hinnan kattoremontillesi. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa katsoa millaisia tarjouksia saat ja valita näistä mieluisimman.

Peltikatteen uusiminen. Vanha kate maassa.
Mäntyharjulla vanha peltikate sai väistyä uuden tieltä. Työ toteutettu vuonna 2023.

Kuinka usein peltikatto pitää uusia?

Jos peltikatto on yli 20 vuotta vanha, kannattaa asentaa uusi ennemmin kuin maalata olemassa oleva. Hieman haalistuneen alle 20 vuotta vanhan katon voi hyvin maalata. Jos katto taas vuotaa eikä siten kattoremontin syy ole esteettisyys, kannattaa asentaa uusi peltikate iästä riippumatta.

Ihmiset alkavat usein miettimään katteen vaihtamista silloin, kun katto vuotaa. Vuotokin huomataan useimmiten paljon myöhemmin kuin milloin vesikate on alkanut oikeasti vuotamaan. Jos peltikatteen alle on päässyt vettä, se on voinut aiheuttaa vahinkoa vesikatteen alapuolella oleville rakenteille ennen kuin vuoto on huomattavissa.

Peltikaton käyttöikä voi kuitenkin olla peräti 40-50 vuotta. Tämä on ammattilaisen erittäin huolellisesti toteuttaman peltikattoremontin tulos, mutta useat peltikatot jäävät kauas tuosta ikähaitarista.

Peltikatteen hyviä piirteitä ovat juuri sen kestävyys ja helppohoitoisuus. Satunnainen puhdistus ja tiivisteiden tarkastaminen voi pidentää peltikaton käyttöikää jo vuosilla ja muutaman kerran vuodessa tehty huolto voi nostaa sitä kymmenellä vuodella.

Mitä useammin puhdistat peltikaton, sitä edullisempaa sen puhdistaminen on. Säännöllinen katon huoltaminen kannattaa aina. Voit kilpailuttaa myös peltikaton maalaus-, puhdistus- ja huoltotyöt UrakkaDiilin kautta.

Onko uuden peltikatteen asennus kotitalousvähennykseen oikeuttava työ?

Voit saada 40% peltikaton asennuksen työn osuudesta vähennettyä henkilökohtaisessa verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2250 €. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä puolison kanssa on peräti 4500 €.

UrakkaDiilin kaikki urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin, joka mahdollistaa kotitalousvähennyksen hyödyntämisen henkilökohtaisessa verotuksessa.

Jos vaihdat katteen asuinrakennukseen, piharakennukseen, asuinrakennuksen läheisyydessä olevaan puuvajaan tai autotalliin, vanhempien käytössä olevaan kohteeseen tai isovanhempien käytössä olevaan kohteeseen, olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Jos taas asennat uuden peltikaton grillikatokseen, leikkimökkiin, lasten käytössä olevaan kohteeseen tai kiinteistöön, jonka olet vuokrannut kalenterivuodeksi ulkopuoliselle, et ole oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Voiko peltikaton asentaa huopakaton päälle?

Jos katolle on entuudestaan asennettu huopakatto, uuden peltikaton voi asentaa vanhan huopakaton päälle, kunhan alla oleva huopa- eli bitumikatto on hyvässä kunnossa. Sen täytyy olla vedenpitävä.

Jos epäillään, että huopakatossa on reikiä, täytyy varmistaa huopaa irrottamalla, että näiden reikien alla olevat alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa. Jos kosteusvaurioita ei havaita, vanhan huovan voi paikata huovalla ja bitumilla.

Huopakaton ja peltikaton välissä täytyy olla toimiva tuuletus räystäältä räystäälle.

Katon asennus vanhan peltikatteen päälle on monille houkutteleva vaihtoehto, koska silloin voidaan säästää rahaa ja aikaa vanhan katon purkutöissä. Jos vanhan katteen alla ei ole lainkaan aluskatetta, vanha katto voi toimia myös tällaisena. Huopakatto voi olla myös erinomainen äänieriste peltikatteen alla.

Lähtökohtaisesti vanhan katon täytyy olla moitteettomassa kunnossa, jotta sitä ei tarvitse purkaa. Vanhan katon päälle asentaminen on kuitenkin hyvin tapauskohtaista, kuten kaikki kattoremontit.

Voiko peltikaton asentaa vanhan peltikaton päälle?

Peltikaton voi laittaa vanhan päälle jos vanha on ruosteeton ja ehjä, sekä alapuoliset rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Vanhan katon yläpohjassa ei saa olla missään nimessä lämpövuotoja ja vanhan katteen alla täytyy olla toimiva tuuletus. Myös vanhan ja uuden katteen välissä täytyy olla olla toimiva tuuletus.

Vanhan peltikatteen päälle asentamisen huonoja puolia ovat, että pellin kunto on haastavampi tarkastaa jatkossa ja katto voi kasvaa liiallisesti paksuutta. Räystäiden ulkomuoto suhteessa kattoon voi muuttua paksuuden kasvamisen myötä. Katon läpivienneissä täytyy myös olla varaa katon kasvamiselle syvyyssuunnassa.

Mikä on konesaumakatto?

Konesaumakatto on peltikatto, jossa on noin 600 mm leveitä peltirivejä. Ne saumataan yhteen vesitiiviisti ja rivit kiinnitetään ruoteisiin kiinnikkeillä, jotka jäävät jokaisen rivin välissä olevan sauman sisään.

Pellin muokkausta varten pellin täytyy olla pehmeää. Konesaumakaton asennus on tarkkaa käsityötä, joka vaatii kokeneen peltisepän. Konesaumakaton pinta on elävä ja siinä näkyy käsityö. Konesaumakatto on suosittu vaihtoehto vanhoissa arvokiinteistöissä.

Soveltuva kaltevuus konesaumakatolle on 1:10 tai jyrkempi.

Konesaumakatto
Konesaumakatto on näyttävä vaihtoehto
Konesaumakaton asennus
Konesaumakatteen asennuksessa käytetään erikoistyökaluja

Mikä on lukkosaumakatto?

Lukkosaumakattoa voidaan ajatella konesaumakaton teollisempana vastineena. Ne muistuttavat ulkonäöltään toisiaan ja puhutaankin useimmiten konesaumakatosta vaikka tarkotettaisiin lukkosaumakattoa.

Lukkosaumakatto on helpompi asentaa. Valmiiksi profiloidut teräspellit ruuvataan ruoteisiin ja seuraavan pellin pystysauma lukittuu edellisen päälle, mutta pystysauma piilottaa ruuvit.

Lukkosaumakatto on pienempi kertainvestointi kuin konesaumakatto. Se on myös nopeampi asentaa ja hiljaisempi. Lukkosaumakatto taas ei sovi haastaville monimuotoisille katoille, kuten konesaumakatto.

Soveltuva kaltevuus lukkosaumakatolle on 1:9 tai jyrkempi.

Urakoitsija asentaa peltikattoa turvavälineiden kanssa
Osa peltikatteista asennetaan näkyvillä ruuveilla. Lukko- ja konesaumatuissa katoissa ruuvit jäävät piiloon.

Mikä on profiilipeltikate?

Profiilipeltikatolla tarkoitetaan profiloitua peltiä. Yleisimmät mallit ovat tiilikuviointi ja aaltopelti. Tiilikuvio on hyvä valinta erityisesti, kun vanha tiilikatto uusitaan peltikatteeksi ja talon ulkonäkö halutaan pitää mahdollisimman alkuperäisenä.

Profiilipeltikatoista on useita eri muoto- ja värivaihtoehtoja
Profiilipeltikatoista on useita eri muoto- ja värivaihtoehtoja

Vahvistettuja peltikaton asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana peltikaton asennus on maksanut keskimäärin 13 679 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 83,03 euroa/m². Edullisin työ oli omakotitalo hintaan 9 675 euroa. Kallein työ oli omakotitalo, mikä maksoi 19 890 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Omakotitalo

Orivesi, Orivesi

180m2 tiilikaton vaihtaminen peltikattoon. 2-kerroksinen harjakattoinen talo.

 • 180 m²
 • 14 950 euroa (83,06 euroa/m²)
 • Työn osuus 9 250 euroa (51,39 euroa/m²)

Teeriniemi, Vaasa

Vanhan peltikatteen purkaminen, uuden tuulettuvan pohjan rakentaminen ja peltikatteen asennus. Lisäksi hintaan sisältyi sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet.

 • 255 m²
 • 19 890 euroa (78,00 euroa/m²)
 • Työn osuus 9 890 euroa (38,78 euroa/m²)

Koivistonkylä, Tampere

Talon 74m2 ja ulkokuistin 17m2 vanhan peltikaton uusiminen.

 • 92 m²
 • 9 675 euroa (105,16 euroa/m²)
 • Työn osuus 6 200 euroa (67,39 euroa/m²)

Kuhala, Forssa

132m2 katteen uusiminen. Vanhan purkaminen, tuulettuvan yläpohjan rakentaminen, tiilikuviopellin ja rännien asennus.

 • 132 m²
 • 10 200 euroa (77,27 euroa/m²)
 • Työn osuus 4 590 euroa (34,77 euroa/m²)

Hinta peltikaton asennukselle Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta katon asennus ilmaiseksi »