Mikä on seinien maalauksen ja tasoituksen hinta?

Keskimäärin seinien maalauksen ja tasoituksen hinta on 1 810 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän seinien maalaukselle ja tasoitukselle.

Kilpailuta maalaustyösi »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta maalaustyösi ilmaiseksi »
Eemil Kraft
Eemil Kraft
Päivitetty 18.5.2021
Sisällysluettelo

Kuinka paljon seinien maalaus maksaa?

Merkittävimmät sisämaalauksen hintaan vaikuttavat tekijät ovat huonekorkeus, tasottamalla korjattavien vaurioiden määrä ja käytettävän maalin hinta. Tyypillisesti yhden keskikokoisen huoneen seinien maalaus maksaa 400-700 euroa.

Tyypillisen huoneen seinien korkeus on 2,4-2,8 metriä. Tätä korkeampien seinien maalaus vaikuttaa merkittävästi työn hintaan, koska maalaustyö on hitaampaa.

Huonokuntoinen seinä täytyy paikata ja tasoittaa ennen maalausta. Korjausten tekeminen lisää työmäärää ja vaikuttaa hintaan.

Seinän maalaus telalla
Sisäseinän maalaus telalla

Kuinka paljon maali maksaa?

Maalien hinnat vaihtelevat merkittävästi. Edullisimmillaan maalit maksavat vajaasta 10 euron litrahinnasta aina 30 euroon litralta. Maalin valinnassa kannattaa kiinnittää hinnan lisäksi huomiota maalin päästöluokitukseen, joka voi olla erinomainen myös edullisella maalilla.

Mitä on hyvä tietää seinien maalauksesta?

Suosituin pintaremontteihin liittyvä työ on seinien maalaus ja tarvittaessa tasoitus. Sillä vanhat taulukoukut, kolhut ja muut jäljet voidaan siistiä piiloon. Maalin sävyllä on merkitystä oman mieltymyksen lisäksi myös esimerkiksi tilan koon tunteeseen. Vaalea sävy luo tyypillisesti tilasta suuremman tuntuisen.

Ennen työn tilaamista päätä alustavasti idea millaisia sävyjä haluaisit kuhunkin seinään. Urakoitsijat neuvovat mielellään tarkemmin sävyjen ja eri tiloihin soveltuvien maalien valinnassa.

Lue lisää sisäkaton maalauksesta ja ulkoseinien maalauksesta.

Kuinka kauan maali kuivuu?

Maalin on aina syytä antaa kuivua kunnolla ja vähintään vuorokausi, mutta mieluiten pidempään. Tyypilliselle maalaustyölle alle 60 neliöisessä tilassa on syytä varata vähintään 2-4 päivää ja alle 150 neliöisissä tilassa vähintään 4-6 päivää. Työn kestoon vaikuttavat erityisesti kuinka paljon pohjatöitä tarvitaan ja suorittaako työn yksi vai useampi maalari samanaikaisesti.

Miten valitsen seinämaalin värikartasta?

Ennen mieluisen sävyn valintaa on syytä valita kuinka kiiltävän tai himmeän maalin haluat ja vaaditko maalilta erityisiä ominaisuuksia.

Mieluisen sävyn valinta onnistuu helpoiten värikartan avulla. Maalien valmistajat käyttävät erilaisia nimityksiä omien maaliensa sävyille, joten eri valmistajien sävyjä ei voi suoraan verrata keskenään. Värikartat löytyvät maalien valmistajien ja niiden jälleenmyyjiltä esimerkiksi rautakaupoista.

Mitä on maalarinvalkoinen?

Maalarinvalkoinen on nimitys kevyesti harmaaseen taittavalle valkoisen sävyiselle sisämaalille. Sitä käytetään yleisesti perinteisenä remonttimaalina.

Mitä tarkoittaa sisämaalin päästöluokka M1, allergiatunnus ja Joutsenmerkki?

Maalit kuten muutkin rakennusmateriaalit luokitellaan Suomessa M1-, M2- ja M3-päästöluokkiin niiden sisältämien haitallisten aineiden pitoisuuksien perusteella. M1-päästöluokitus on vähäpäästöisin ja sen vaatimuksena on myös maalin hajuttomuus. Se voi kuitenkin sisältää matalia pitoisuuksia haitallisia aineita.

Päästöluokitusten lisäksi maaleja luokitellaan erilaisten merkkien avulla. Näistä yleisimpiä ovat Allergia- ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus ja Ympäristömerkinnän myöntämä Joutsenmerkki. Allergiatunnus on M1-luokitusta tiukempi. Se osoittaa, että sisämaali täyttää vähäpäästöisen maalin vaatimukset kolmessa vuorokaudessa eikä se sisällä yleisesti herkistäviä, allergisoivia ja ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Joutsenmerkki kertoo, että maalissa on minimoitu ympäristölle ja terveydelle haitalliset aineet.

Miten valitsen sopivan seinämaalin?

Ensimmäinen huomio sopivan maalin valinnassa kohdistuu maalattavan pinnan materiaaliin. Puupinnalla kuultava sisämaali paljastaa puun kuvion, kun taas betoni-, lastulevy- ja kipsilevyseinän maalauksessa käytetään peittäviä pohja- ja pintamaaleja.

Seuraavaksi sisämaalin valinnassa kiinnitetään huomioa maalin ominaisuuksiin ja siihen kuinka paljon maalilta halutaan vaatia. Halutaanko mahdollisimman ympäristöystävällinen vaihtoehto, onko allergiatunnus tärkeä tai halutaanko puhdas, mutta edullinen maali.

Viimeinen vaihe sisäseinämaalin valinnassa on sävy. Tulisiko seinästä vaalea tai tumma? Sävytetäänkö maalia?

Saako vuokralainen maalata vuokra-asunnon seinät?

Ei saa. Seinien maalaus on muutostyö. Lain mukaan vuokralainen ei saa suorittaa muutos- tai korjaustöitä ilman vuokranantajan suostumusta.

Vuokralainen ei myöskään saa maalata seiniä edes siinä tilanteessa, että hän lupautuisi palauttamaan ne alkuperäiseen väriin. Maalausjälki ei välttämättä miellytä vuokranantajaa.

Kuka maksaa maalauksen vuokra-asunnossa?

Vuokranantaja vastaa asunnon kunnosta siinä määrin, että tavanomainen kulutus asunnossa katsotaan vuokranantajan kustannettavaksi. Jos vuokralainen on aiheuttanut muita jälkiä kuin sellaisia, jotka voidaan laskea tavanomaiseksi kulutukseksi, maalauksen kustannukset voivat kääntyä vuokralaiselle.

Jos vuokranantaja ja vuokralainen sopivat, että vuokralainen saa tehdä muutostöitä asunnossa, seinien maalauksen muut seikat ovat myös sovittavissa, kuten aiheutuneet kustannukset.

Usein vuokralainen kustantaa maalaustyön itse, mutta jos työ ei ole vuokralaisen mielestä täysin välttämätön, voi vuokranantaja motivoida vuokralaisen tekemään työn kustantamalla esimerkiksi maalit ja muut materiaalikustannukset. Toisissa tapauksissa taas vuokranantaja on miettinyt itse myös asunnon seinien maalaamista ja voi kustantaa materiaalit, sekä työstä jonkinlaisen korvauksen vuokralaiselle.

Myös työn valvonta on sovittavissa, sekä pitääkö asunto palauttaa alkuperäiseen kuntoonsa vuokrasuhteen päättyessä.

Voiko kylpyhuoneen seinät maalata?

Kylpyhuoneen seinien, eli useimmiten kaakeleiden maalaus, piristää edullisesti kylpyhuoneen ilmettä. Kaakelit ja saumat puhdistetaan ensin kaikista kalkki- ja rasvakertymistä. Tähän käytetään saumanpuhdistusainetta ja taikasientä. Seinän annetaan kuivua ainakin vuorokausi.

Tartuntapohjamaali levitetään mohair- tai kalustemaalitelalla. Saumat ja kaakelit, eli koko seinä maalataan kaakelimaalilla. Telalla kannattaa maalata niin pysty- kuin vaakasuuntaan ja viimeistellä jälki pensselillä. Maalia ei saa hangata liikaa, jotta se ei tee lopputuloksesta raitaista.

Kaakelimaalin kuivuttua vuorokauden, saumat piirretään esiin saumakynällä.

Vahvistettuja seinien maalauksen ja tasoituksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana seinien maalaus ja tasoitus on maksanut keskimäärin 1 810 euroa. Edullisin työ oli seinän maalaus hintaan 600 euroa. Kallein työ oli seinän maalaus, mikä maksoi 3 200 euroa. Selvitä hinta-arvio remontillesi kilpailuttamalla se helposti UrakkaDiilissä.

Seinän maalaus

Espoo

 • 600 euroa
 • Yksiö

Paloheinä

 • 1 800 euroa
 • 3h + keittiö

Laajasalo

 • 2 200 euroa
 • 4h + keittiö

Pasila

 • 2 800 euroa
 • 100-neliöinen asunto

Lauttasaari

 • 900 euroa
 • Yksiö

Malminkartano

 • 1 400 euroa
 • 3h + keittiö

Mäntsälä

 • 1 500 euroa
 • Kolmio

Porvoo

 • 3 200 euroa
 • 100-neliöisen omakotitalo
 • Olohuoneen korkeiden seinien maalaus

Sipoo

 • 1 900 euroa
 • 3h + keittiö

Vihti

 • 1 800 euroa
 • 3h + keittiö
 • Tavallista korkeampi huonekorkeus

Hinta seinien maalaukselle ja tasoitukselle Suomessa

Kokemuksia seinien maalauksesta ja tasoituksesta Järvenpään seudulla

Seinien maalaus ja tasoitus Järvenpäässä
Hyvää ja ystävällistä sekä joustavaa työtä. Suosittelen.
Auvo, Järvenpää
Seinien maalaus ja tasoitus Kirkkonummella
Helppo ja sujuva yhteistyö, joustavat aikataulut. Hyvä työnjälki. Ammattitaitoisia näkemyksiä remontin tekemiseksi ja mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata.
Sanna, Kirkkonummi
Seinien maalaus ja tasoitus Helsingissä
Ystävällinen palvelu. Tehtiin mitä luvattiin ja ennalta sovittuun hintaan. Työnjälki maalaustyössä hyvä.
Pauli, Helsinki
Seinien maalaus ja tasoitus Vantaalla
Hyvä lopputulos ja joustava aikataulu. Ei moitittavaa!
Marjukka, Vantaa
Seinien maalaus ja tasoitus Vantaalla
Hyvä lopputulos ja joustava aikataulu. Ei moitittavaa!
Marjukka, Vantaa
Seinien maalaus ja tasoitus Helsingissä
Aivan huippu mukava, ahkera, tehokas ja taitava maalari. 🥰🥰🥰🥰
Nita, Helsinki
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,84/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta maalaustyösi ilmaiseksi »
Kilpailuta seinien maalaus ja tasoitus »

UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

Kilpailuta remonttisi »
Avainlippu suomalaista palvelua
UrakkaDiili