Keskimäärin seinien maalauksen ja tasoituksen hinta on 1 810 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän seinien maalaukselle ja tasoitukselle.
Kilpailuta maalaustyösi »Merkittävimmät sisämaalauksen hintaan vaikuttavat tekijät ovat huonekorkeus, tasottamalla korjattavien vaurioiden määrä ja käytettävän maalin hinta. Tyypillisesti yhden keskikokoisen huoneen seinien maalaus maksaa 400-700 euroa.
Tyypillisen huoneen seinien korkeus on 2,4-2,8 metriä. Tätä korkeampien seinien maalaus vaikuttaa merkittävästi työn hintaan, koska maalaustyö on hitaampaa.
Huonokuntoinen seinä täytyy paikata ja tasoittaa ennen maalausta. Korjausten tekeminen lisää työmäärää ja vaikuttaa hintaan.
Maalien hinnat vaihtelevat merkittävästi. Edullisimmillaan maalit maksavat vajaasta 10 euron litrahinnasta aina 30 euroon litralta. Maalin valinnassa kannattaa kiinnittää hinnan lisäksi huomiota maalin päästöluokitukseen, joka voi olla erinomainen myös edullisella maalilla.
Suosituin pintaremontteihin liittyvä työ on seinien maalaus ja tarvittaessa tasoitus. Sillä vanhat taulukoukut, kolhut ja muut jäljet voidaan siistiä piiloon. Maalin sävyllä on merkitystä oman mieltymyksen lisäksi myös esimerkiksi tilan koon tunteeseen. Vaalea sävy luo tyypillisesti tilasta suuremman tuntuisen.
Ennen työn tilaamista päätä alustavasti idea millaisia sävyjä haluaisit kuhunkin seinään. Urakoitsijat neuvovat mielellään tarkemmin sävyjen ja eri tiloihin soveltuvien maalien valinnassa.
Lue lisää sisäkaton maalauksesta ja ulkoseinien maalauksesta.
Maalin on aina syytä antaa kuivua kunnolla ja vähintään vuorokausi, mutta mieluiten pidempään. Tyypilliselle maalaustyölle alle 60 neliöisessä tilassa on syytä varata vähintään 2-4 päivää ja alle 150 neliöisissä tilassa vähintään 4-6 päivää. Työn kestoon vaikuttavat erityisesti kuinka paljon pohjatöitä tarvitaan ja suorittaako työn yksi vai useampi maalari samanaikaisesti.
Ennen mieluisen sävyn valintaa on syytä valita kuinka kiiltävän tai himmeän maalin haluat ja vaaditko maalilta erityisiä ominaisuuksia.
Mieluisen sävyn valinta onnistuu helpoiten värikartan avulla. Maalien valmistajat käyttävät erilaisia nimityksiä omien maaliensa sävyille, joten eri valmistajien sävyjä ei voi suoraan verrata keskenään. Värikartat löytyvät maalien valmistajien ja niiden jälleenmyyjiltä esimerkiksi rautakaupoista.
Maalarinvalkoinen on nimitys kevyesti harmaaseen taittavalle valkoisen sävyiselle sisämaalille. Sitä käytetään yleisesti perinteisenä remonttimaalina.
Maalit kuten muutkin rakennusmateriaalit luokitellaan Suomessa M1-, M2- ja M3-päästöluokkiin niiden sisältämien haitallisten aineiden pitoisuuksien perusteella. M1-päästöluokitus on vähäpäästöisin ja sen vaatimuksena on myös maalin hajuttomuus. Se voi kuitenkin sisältää matalia pitoisuuksia haitallisia aineita.
Päästöluokitusten lisäksi maaleja luokitellaan erilaisten merkkien avulla. Näistä yleisimpiä ovat Allergia- ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus ja Ympäristömerkinnän myöntämä Joutsenmerkki. Allergiatunnus on M1-luokitusta tiukempi. Se osoittaa, että sisämaali täyttää vähäpäästöisen maalin vaatimukset kolmessa vuorokaudessa eikä se sisällä yleisesti herkistäviä, allergisoivia ja ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Joutsenmerkki kertoo, että maalissa on minimoitu ympäristölle ja terveydelle haitalliset aineet.
Ensimmäinen huomio sopivan maalin valinnassa kohdistuu maalattavan pinnan materiaaliin. Puupinnalla kuultava sisämaali paljastaa puun kuvion, kun taas betoni-, lastulevy- ja kipsilevyseinän maalauksessa käytetään peittäviä pohja- ja pintamaaleja.
Seuraavaksi sisämaalin valinnassa kiinnitetään huomioa maalin ominaisuuksiin ja siihen kuinka paljon maalilta halutaan vaatia. Halutaanko mahdollisimman ympäristöystävällinen vaihtoehto, onko allergiatunnus tärkeä tai halutaanko puhdas, mutta edullinen maali.
Viimeinen vaihe sisäseinämaalin valinnassa on sävy. Tulisiko seinästä vaalea tai tumma? Sävytetäänkö maalia?
Ei saa. Seinien maalaus on muutostyö. Lain mukaan vuokralainen ei saa suorittaa muutos- tai korjaustöitä ilman vuokranantajan suostumusta.
Vuokralainen ei myöskään saa maalata seiniä edes siinä tilanteessa, että hän lupautuisi palauttamaan ne alkuperäiseen väriin. Maalausjälki ei välttämättä miellytä vuokranantajaa.
Vuokranantaja vastaa asunnon kunnosta siinä määrin, että tavanomainen kulutus asunnossa katsotaan vuokranantajan kustannettavaksi. Jos vuokralainen on aiheuttanut muita jälkiä kuin sellaisia, jotka voidaan laskea tavanomaiseksi kulutukseksi, maalauksen kustannukset voivat kääntyä vuokralaiselle.
Jos vuokranantaja ja vuokralainen sopivat, että vuokralainen saa tehdä muutostöitä asunnossa, seinien maalauksen muut seikat ovat myös sovittavissa, kuten aiheutuneet kustannukset.
Usein vuokralainen kustantaa maalaustyön itse, mutta jos työ ei ole vuokralaisen mielestä täysin välttämätön, voi vuokranantaja motivoida vuokralaisen tekemään työn kustantamalla esimerkiksi maalit ja muut materiaalikustannukset. Toisissa tapauksissa taas vuokranantaja on miettinyt itse myös asunnon seinien maalaamista ja voi kustantaa materiaalit, sekä työstä jonkinlaisen korvauksen vuokralaiselle.
Myös työn valvonta on sovittavissa, sekä pitääkö asunto palauttaa alkuperäiseen kuntoonsa vuokrasuhteen päättyessä.
Kylpyhuoneen seinien, eli useimmiten kaakeleiden maalaus, piristää edullisesti kylpyhuoneen ilmettä. Kaakelit ja saumat puhdistetaan ensin kaikista kalkki- ja rasvakertymistä. Tähän käytetään saumanpuhdistusainetta ja taikasientä. Seinän annetaan kuivua ainakin vuorokausi.
Tartuntapohjamaali levitetään mohair- tai kalustemaalitelalla. Saumat ja kaakelit, eli koko seinä maalataan kaakelimaalilla. Telalla kannattaa maalata niin pysty- kuin vaakasuuntaan ja viimeistellä jälki pensselillä. Maalia ei saa hangata liikaa, jotta se ei tee lopputuloksesta raitaista.
Kaakelimaalin kuivuttua vuorokauden, saumat piirretään esiin saumakynällä.
Viimeisen 12 kuukauden aikana seinien maalaus ja tasoitus on maksanut keskimäärin 1 810 euroa. Edullisin työ oli seinän maalaus hintaan 600 euroa. Kallein työ oli seinän maalaus, mikä maksoi 3 200 euroa. Selvitä hinta-arvio remontillesi kilpailuttamalla se helposti UrakkaDiilissä.
Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä
Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,84/5
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu