Mikä on asbestikartoituksen hinta?

Keskimäärin asbestikartoituksen hinta on 137 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän asbestikartoitukselle.

Kilpailuta asbestikartoitus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta asbestikartoitus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 26.4.2022
Sisällysluettelo

Mikä on asbestikartoitus?

Asbestikartoitus on ammattilaisen tekemä toimenpide, jolla nimensä mukaisesti kartoitetaan onko kiinteistössä asbestia esimerkiksi ennen kylpyhuoneremontin purkutöitä. Asbesti, eli kuitumainen silikaattimineraali, on vaarallinen aine. Tämän vuoksi lainsäädäntö myös velvoittaa, että kiinteistön omistajan täytyy kartoittaa, jos kiinteistössä on asbestia, ennen kuin mahdolliset korjaus- tai purkutyöt käynnistetään.

Asbestimateriaalit, jotka ovat ehjiä, eivät aiheuta terveydelle vaaraa. Rikkoutuneet asbestimateriaalit kuitenkin voivat levittää asbestipölyä. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi syöpää päästessään hengityksen mukana keuhkorakkuloihin. Rikkoutuneet materiaalit, jotka sisältävät asbestia on tärkeä poistaa oikeilla eli turvallisilla menetelmillä.

Erilaisia materiaaleja, joissa voi olla asbestia ovat maalit, lakat, bitumiemulsiot, linoleum-laatat, tasoitteet, liimat, ilmanvaihtokanavat, muovimatot, keraamiset laatat, saumalaastit sekä putkieristeet.

Asbestipölyä ei voi havaita silmin.

Asbestikartoittaja selvittää asbestin mahdolliset käyttöpaikat ja merkitsee nämä ylös. Asbestikartoitukseen sisältyy myös asbestin ja sitä sisältävien materiaalien laadun, pölyävyyden ja määrän selvittäminen.

Asbestikartoittaja ottaa näytteitä ja lähettää ne asbestilaboratorioon, jossa ne analysoidaan. Asbestikartoituksesta saadaan dokumentti, joka liitetään asbestipurkutyön turvallisuussuunnitelmaan.

Asbestikartoituksessa kerätty näyte lasipurkissa
Näytteet lähetetään asbestilaboratorioon tutkittaviksi.

Kuinka paljon asbestikartoitus maksaa?

Yhden asbestinäytteen ottaminen maksaa tyypillisesti 200 - 400 euroa ja useamman näytteen ottaminen noin 500 - 1000 euroa.

Asbestikartoituksessa otetaan yksi tai useampi näyte riippuen purettavista kohdista. Mitä useampia näytteitä tutkitaan sitä suurempi on asbestikartoituksen hinta. On kuitenkin mahdollista, että osa purettavista osista ei sisällä asbestia jolloin niiden purkaminen ei edellytä niin kutsuttua asbestipurkua eli tilan alipaineistusta ja erityisiä suojavarusteita.

Milloin kartoitus pitää tehdä?

2016 asetettu asbestilainsäädäntö määrittää, että asbestikartoitus tehdään aina ennen minkä tahansa remontin tai rakennushankkeen purkutöitä, jotka toteutetaan rakennuksissa, jotka on rakennettu ennen 1994. Putkiremontti ja kylpyhuoneremontti ovat remontteja, joiden yhteydessä tilataan usein asbestikartoitus. Vuoden 1994 jälkeen rakennetuissa rakennuksissa asbestikartoitusta ei ole siis pakko teetättää.

Asbestia on nimittäin käytetty eri rakennusmateriaaleissa 20-luvulta 90-luvun alkuun asti. Asbestipitoisia tuotteita ei ole saanut valmistaa tai käyttää vuoden 1994 jälkeen.

Purkutöiksi lasketaan kaikki pintoja rikkovat toimenpiteet, kuten hionta ja poraus. Asbestilainsäädäntö määrittää myös, että purkutöiden tilaaminen asbestipurkutöinä ei riitä ilman kartoitusta.

Ennen on voinut jättää asbestikartoituksen tekemättä, jos on tilannut purkutyön asbestipurkutyönä. Näin ei kuitenkaan enää ole.

Kuka voi tehdä sen?

Asbestikartoituksen voi tehdä henkilösertifioitu asbesti- tai haitta-aineasiantuntija eli AHA-asiantuntija. Kyseisiä rakentamisen sertifikaatteja myöntää Eurofins Expert Services Oy.

AHA-asiantuntijan lisäksi kartoituksen voi tehdä koulutettu asbestikartoitusyritys, rakennusterveysasiantutija, sisäilma-asiantuntija tai pätevöitynyt asbestipurkaja.

Kuka maksaa taloyhtiössä?

Pääsääntöisesti osakas maksaa asbestikartoituksen, mutta taloyhtiö ja osakas voivat aina keskinäisellä sopimuksella toimia asiassa toisin.

Taloyhtiö voi esimerkiksi teetättää kartoituksen kaikissa asunnoissa samanaikaisesti. Tällöin pätevöitynyt kartoittaja ei tarvitse näytteitä jokaisesta kylpyhuoneesta, jos ne ovat identtisiä.

Vahvistettuja asbestikartoituksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana asbestikartoitus on maksanut keskimäärin 137 euroa. Edullisin työ oli 50-luvun talo hintaan 129 euroa. Kallein työ oli 50-luvun talo, mikä maksoi 139 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

50-luvun talo

Ruskeasuo, Helsinki

Vanhan mosaiikkiparketin purkaminen.

  • 139 euroa

Herttoniemi, Helsinki

Purettavan kohteena keittiön välitilan laatoitus.

  • Työn osuus 129 euroa

70-luvun talo

Myyrmäki, Vantaa

Keittiön välitilan laatat puretaan.

  • 139 euroa

80-luvun talo

Hyrylä, Tuusula

Purettava kohde WC:n ja kodinhoitohuoneen lattia

  • 139 euroa

60-luvun talo

Lapila, Kerava

Kerrostalokaksion asbestikartoitus. Purkukohteena keittiö, muovimatot ja tapetit.

  • 139 euroa

Hinta asbestikartoitukselle Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,84/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta asbestikartoitus ilmaiseksi »
Kilpailuta asbestikartoitus »