Mikä on kosteusmittauksen hinta?

Keskimäärin kosteusmittauksen hinta on 182 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän kosteusmittaukselle.

Kilpailuta kosteusmittaus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta kosteusmittaus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 5.3.2024
Sisällysluettelo

Mikä on kosteusmittaus?

Kosteusmittaus on prosessi, jonka tekemällä voidaan havaita vesivahinko. Kosteusmittaus voidaan jakaa kolmeen eri osaan, jotka ovat sisäilman, pintojen tai rakenteiden kosteusmittaus.

Sisäilman kosteusmittaus tehdään luonnollisesti ilmasta. Tällöin asunnon pinnoille tai rakenteille ei tarvitse tehdä toimenpiteitä.

Se antaa tietoa asunnon ilman laadusta ja mahdollisesta sisäilmaongelmasta. Sen avulla voidaan myös tutkia ilmankierron ja -vaihdon toimivuutta.

Sisäilman kosteutta mitatessa täytyy ottaa huomioon ulkoilman lämpötila ja kosteus, sekä sisäilman ilmanvaihto ja lämpötila. Ammattilainen osaa ottaa huomioon tarvittavat muuttujat, jotta kosteusmittauksen tulokseen voi luottaa.

Pintakosteusmittaus on omiaan tilanteessa, jossa vesivahinko- tai kosteusvaurioepäilylle tahdotaan alustava arvio. Tässäkään ei tarvitse purkaa mitattavaa pintaa, vaan mittaus tehdään pintakosteudenosoitinta, eli pintakosteusmittaria, käyttäen. Osoitin mittaa pinnan sähkön johtavuutta, sillä kuiva pinta johtaa sähköä huonommin kuin kostea pinta.

Pintakosteusmittaus ei ole sataprosenttisen luotettava, joten rakenteiden korjauspäätöstä ei tehdä pelkästään tähän mittaustulokseen nojaten. Jos tuloksista selviää mahdollinen kosteusvaurio, täysi varmuus saadaan pintamittauksen lisäksi muilla mittausmenetelmillä.

Rakennekosteusmittauksella saadaan varmuus vesivahingosta, mutta sitä ei tehdä heppoisin perustein. Se nimittäin voi hajottaa kylpyhuoneen vesitiiviyden.

Yleisimmät tavat tehdä rakennekosteusmittaus ovat näytepala- ja porareikämittaus. Viiltomittaus on myös mahdollista tehdä muovimatolla pinnoitettuun lattiapintaa.

Mies tekemässä pintakosteusmittausta
Pintakosteusmittauksessa pintoja ei tarvitse rikkoa

Mikä on porareikämittaus?

Porareikämittauksessa, eli poramittauksessa, nimensä mukaisesti pintaan porataan muutama reikää, jotka ovat muutien senttien syvyisiä. Sillä selvitetään betoni- tai kivirakenteen suhteellinen kosteus.

Se voidaan tehdä joko tarkkana tai suuntaa-antavana. Betonin tarkka mittaus vaatii, että reiät tasaantuvat vähintään kolme vuorokautta. Ilman lämpötilan täytyy myös olla noin +15 °C - +25 °C, eli lähellä tilan todellisia käyttöolosuhteita.

Mikä on näytepalamittaus?

Näytepalamittaus osoittaa myös betonirakenteen suhteellisen kosteuden. Se on kuitenkin nopeampi kuin porareikämittaus. Näytepalamittausta käytetään paljon määrittämään betonin suhteellista kosteutta esimerkiksi työmailla, koska ilman lämpötila ei vaikuta mittaustulokseen.

Milloin kosteusmittaus pitää tehdä?

Kosteusmittausta ei tehdä säännöllisesti. Tarve mittaukselle syntyy yleisimmin, kun asukas epäilee kosteusvauriota.

Toimenpide tehdään myös usein, kun asuntoa ollaan myymässä tai ostamassa. Ostaja säästyy näin yllätyksiltä. Mittaus täytyy myös tehdä jos asunnossa on ollut vesivahinko. Täten saadaan kartoitettua kosteusongelman laajuus.

Yleisimpiä syitä mittaukselle ovat:

  • Asuntokaupat
  • Kylpyhuoneremontti
  • Vesivahinko
  • Asukkaan epäilys kosteusongelmasta

Kuinka paljon kosteusmittaus maksaa?

Porareikämittauksen hinta on noin 250 € - 900 €. Pintakosteusmittaus maksaa 200 € - 600 €. Hintaan vaikuttavat mitattavan alueen pinta-ala ja mittausmenetelmä. Selvitä hinta tarpeellesi kilpailuttamalla kosteusmittaus UrakkaDiilissä.

Kuka maksaa mittauksen?

Jos osakas on myymässä asuntoa, taloyhtiö ei ole vastuussa kosteusmittauksesta. Se täytyy tällöin tilata yksityiseltä urakoitsijalta, joka on erikoistunut kosteusmittauksiin.

Asukkaan epäillessä kosteusongelmaa, hänen täytyy olla yhteydessä isännöitsijään. Isännöitsijä tilaa kosteusmittauksen. Jos vika johtuu taloyhtiöstä tai kuuluu taloyhtiön vastuulle, se vastaa kosteusmittauksesta ja sen kuluista.

Talon rakenteet kuuluvat taloyhtiön vastuulle. Pintamateriaalit taas kuuluvat osakkaan vastuulle.

Vaurion maksaa sen aiheuttaja. Esimerkiksi jos osakas remontoi kylpyhuonetta ja hajottaa vesieristeen, osakas on tällöin vastuussa syntyneestä kosteusvauriosta.

Voiko työstä hakea kotitalousvähennystä?

Kosteusmittaus ei yksinään oikeuta vähennykseen, mutta siitä on mahdollista hakea vähennystä osana suurempaa remonttia.

Miten työhön pitää valmistautua?

Luonnollisesti taloyhtiön hallitusta ja asukasta täytyy tiedottaa eri vaiheista. Ennen työtä mitattavan tilan täytyy olla käyttämättä kaksi vuorokautta, jotta pinnoille ei pääse vettä. Mittaustulos on tarkempi, kun pinnat saavat kuivua rauhassa.

Vahvistettuja kosteusmittauksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana kosteusmittaus on maksanut keskimäärin 182 euroa. Edullisin työ oli poramittaus hintaan 182 euroa. Kallein työ oli poramittaus, mikä maksoi 182 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Poramittaus

Lippajärvi, Espoo

Kolmen kylpyhuoneen poramittaus.

  • 182 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta kosteusmittaus ilmaiseksi »