Mikä on vesieristyksen hinta?

Keskimäärin vesieristyksen hinta on 6 475 euroa (510,64 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän vesieristykselle.

Kilpailuta vesieristys »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta vesieristys ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 29.11.2021
Sisällysluettelo

Mikä on vesieristys?

Vesieristys on ainekerros, joka kestää kastumista kerta toisensa jälkeen saumoineen. Sen tehtävä on estää nestemäinen veden haitallinen tunkeutuminen rakenteeseen. Työ on rakentamismääräysten mukaan pakollinen märkätiloissa.

Vesi voi tunkeutua rakenteeseen kapillaarivirtauksena tai painovoiman vaikutuksesta, kun sen pinta kastuu. Kapillaarivirtaus on nesteen siirtymistä huokoisessa aineessa huokosalipaineen paikallisten erojen vuoksi.

Vesieristys
Oikein tehty vesieristys kestää vettä vuosikymmeniä.

Mikä on kosteuseristys?

Kosteuseristys, tai kosteussulku, taas on ainekerros, jonka tehtävä on estää kosteuden siirtyminen vesihöyryn diffuusiona tai kapillaarivirtauksena rakenteeseen ja rakenteen sisällä.

Kosteussulku ei ole siis sama asia kuin vesieristys. Kosteussulku toteutetaan usein esimerkiksi keittiötilaan.

Mitä työ maksaa?

Vesieristyksen hinta on hyvin tapauskohtaista, koska kylpyhuoneissa on isoja eroja läpivientien lukumäärissä ja tietenkin neliöissä. Voidaan suuntaa-antavasti sanoa, että 5 m2 kylpyhuoneen purku, vedeneristys ja laatoitus voi maksaa noin 4000 €.

Jätä kuvaava tarjouspyyntö UrakkaDiilin kautta, niin saat useampia tarjouksia vesieristykselle lähialueen urakoitsijoilta yhdellä tarjouspyynnöllä.

Kuka saa tehdä vedeneristyksen?

Laki ei vaadi vesierityksen tekijältä osoitusta ammattipätevyydestä eli vedeneristyksen henkilösertifikaattia. Taloyhtiöt vaativat usein vesieristäjältä sertifikaatin. UrakkaDiili suosittelee tilaamaan vesieristyksen ainoastaan sertifioidulta tekijältä.

Eurofins Expers Services Oy (Entinen VTT Expert Services Oy) myöntää Suomessa erilaisia rakentamisen henkilösertifikaatteja. VTT Expert Services Oy myytiin Eurofins Expert Services Oy:lle 2018. Yksi heidän sertifikaateistaan on Märkätilojen vedeneristäjä (entinen VTT-sertifikaatti).

Eurofins Expert Services Oy julkaisee voimassa olevat henkilösertifikaatit osoitteessa www.sertifikaattihaku.fi, josta voit varmistaa asian.

Vesieristys kannattaa aina jättää ammattilaiselle. Oikein tehty vesieristys kestää vuosikymmeniä.

Märkätilojen vesieristys on erittäin huolellista työtä eikä vain vedeneristeen levittämistä lattiaan ja seiniin. Lattiakaivoliitosten, hanaliitosten, kaikkien muiden mahdollisten läpivientien, sekä pintarakenteen ja kynnyksien on oltava vesitiiviitä hyvin pitkiä aikoja.

Erilaisten markkinoilta löytyvien tuotteiden keskinäisten erojen ja näiden yhteensovittaminen ei ole yksinkertaista sekään. Sertifioitu urakoitsija ymmärtää miten kosteus liikkuu rakenteessa ja tietää voimassa olevan lainsäädännön.

Fiksu kuluttaja pyytää myös vastuullista työnjohtajaa valvomaan, että kaikki vaiheet toteutetaan oikein. Lisäksi kannattaa aina pyytää vedeneristys työstä kirjallinen materiaali- ja työseloste.

Vahinkoja voi aina sattua ammattilaisellekin, mutta jos itse remontoinut, vastaat aina itse virheistä. Jos vesieristys pettäisi, olisi maallikon hyvin hankala osoittaa, että vika on itse tuotteessa.

Henkilösertifioidun ammattilaisen kanssa voi luottaa siihen, että hänellä on käytännön kokemusta parhaista mahdollisista menetelmistä.

Saako työstä kotitalousvähennystä?

Vesieristeen tekemisestä voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen henkilökohtainen enimmäismäärä on 2250 € ja puolison kanssa 4500 €. Kotitalousvähennys on 40% työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta.

Milloin vesieristys tuli pakolliseksi?

Vesieristys tuli pakolliseksi Suomessa vasta vuonna 1998. Lain perusteella ennen vuotta 1998 märkätiloja remontoidessa ei tarvinnut tehdä vesieristystä.

Miten seinän vedeneristystyön vaiheet ovat?

Alle on eritelty työn yleisimpiä vaiheita esimerkin omaisesti kuluttajan mielenkiintoa varten, mutta UrakkaDiili suosittelee aina jättämään vesieristyksen ammattilaiselle.

 1. Varmistetaan, että alusta soveltuu eristämiseen. Se voi olla muurattu rakenne, betoni, sementtipohjainen tasoite tai rakennuslevy, joka käy märkätiloihin. Sen täytyy olla tasainen, kiinteä ja kuiva. Sen suhteellinen kosteus ei saa ylittää 90%.
 2. Tartuntaa heikentävä materiaali, kuten sementtiliima poistetaan. Tämän jälkeen epätasainen alusta hiotaan, sekä tasoitetaan sementtipohjaisella tasoitteella.
 3. Lattialämmitys kytketään pois vähintään 2 vrk ennen kuin vedeneristystyöt aloitetaan.
 4. Levitetään pohjuste, joka kuivuu vähintään muutama tuntia.
 5. Vedeneriste sekoitetaan ja levitetään nurkkiin, rajakohtiin ja saumoihin, sekä ruuvinkantoihin. Eriste levitetään tässä vaiheessa usein siveltimellä.
 6. Edeltäviin kohtiin kiinnitetään vesieristysnauha.
 7. Putkiläpivienteihin leikataan vahvikepala, joka on putken ulkohalkaisijaa muutama millimetriä pienempi. Läpivienti kiinnitetään vedeneristeeseen.
 8. Levitetään vedeneriste koko eristettävälle alueelle. Tässä käytetään useimmiten telaa. Eristeen annetaan kuivua muutama tuntia. Varmista aina käytetyn eristeen tuoteohjeet.
 9. Eristettä levitetään telalla toinen kerros, jonka annetaan kuivua monissa tuotteissa 6 tuntia.
 10. Ohuet kohdat tarkistetaan ja tarvittaessa vedetään uudestaan eristeellä. Eristeen paksuuden pitää olla seinissä minimissään 0,4 mm.

Mitä lattiatyön vaiheet ovat?

 1. Kuiva, puhdas, pölytön ja tasainen lattia pohjustetaan ensin.
 2. Vedeneriste levitetään läpivientien kohdalle, sekä seinän ja lattian rajaan. Eriste levitetään minimissään 10 senttimetrin ylösnostolla.
 3. Vesieristysnauha laitetaan nurkkiin.
 4. Lattiakaivo eristetään kaksinkertaisella lattiakaivovahvikkeella.
 5. Vedeneriste levitetään ja annetaan kuivua muutama tuntia.
 6. Levitetään uusi kerros eristettä ja annetaan kuivua useimmiten noin 6 tuntia.
 7. Varmistetaan, että vedeneriste on paksuudeltaan vähintään 0,5mm.

Työtä tehdessä pensselit ja telat laitetaan muovipusseihin, kun niitä ei käytä. Vedeneriste kuivuu työkaluihin ja tekee niistä hankalia estä työn loputtua.

Mitä ovat vesieristys määräykset?

Määräykset koskien vedeneristystä löytyvät Finlex: Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta.

Vahvistettuja vesieristyksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana vesieristys on maksanut keskimäärin 6 475 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 510,64 euroa/m². Edullisin työ oli uudiskohde hintaan 2 537 euroa. Kallein työ oli kylpyhuoneen täysremontti, mikä maksoi 12 450 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Kylpyhuoneen täysremontti

Vihtavuori, Laukaa

Vanhan kylpyhuoneen täysremontti. Vesipisteitä ja viemäreitä ei siirretty.

 • 7 m²
 • Työn osuus 7 000 euroa (1 076,92 euroa/m²)

Uudiskohde

Vetikko, Tuusula

16,9-neliöisen suuruisen kylpyhuoneen ja saunan vesieristys sekä lattian ja seinien laatoitus.

 • 17 m²
 • 2 537 euroa (150,12 euroa/m²)
 • Työn osuus 1 680 euroa (99,41 euroa/m²)

Mankkaa, Espoo

Uudiskohteena kylpyhuoneen ja saunan osittain keskeneräisen vesieristyksen toteutus ja laatoitus.

 • 20 m²
 • Työn osuus 3 088 euroa (154,38 euroa/m²)
Asiakkaiden kokemuksia
Työn jälki hyvää. Hyvä lopputulos ja asiallinen. Lupaukset pitävä urakoitsija jätti hyvän mielen.
Leila, Helsinki
Työn suoritus sovitussa aikataulussa ja äärimmäisen huolellisesti.
Salome, Tuusula
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta vesieristys ilmaiseksi »