Mikä on keittiöremontin hinta?

Keskimäärin keittiöremontin hinta on 1 350 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän keittiöremontille.

Kilpailuta keittiöremontti »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta keittiöremontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 1.2.2024
Sisällysluettelo

Mitä keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hinta voi olla aina muutamasta tuhannesta 30 000 euroon. Hinta vaihtelee suuresti, koska kyseessä voi olla pelkkä pieni pintaremontti tai suurempi saneeraus, jossa esimerkiksi vesipisteitä ja liesituuletinta siirretään ja kaikki kodinkoneet uusitaan.

Hintaan vaikuttavat eniten seuraavat tekijät:

  • Keittiön pinta-ala
  • Keittiön materiaalien hinta
  • Keittiön asennuksen hinta
  • Uusittavien kodinkoneiden lukumäärä
  • Siirrettävien vesipisteiden lukumäärä

Tärkeintä on aivan ensimmäiseksi selvittää oma budjetti, sillä suurenkin keittiön voi saada hyvin mietityillä muutoksilla uudenveroiseksi. Pelkkä keittiön kaapistojen ovien maalaaminen voi muuttaa ilmettä jo suuresti. Pohdi ensimmäiseksi mitä haluat uudelta keittiöltä ja mitä voit kunnostaa vanhasta keittiöstä, jotta sinun ei tarvitse ostaa kaikkea uutena.

Laminaattitasot ovat huomattavasti edullisempia kuin kivi- tai massiivipuutasot. Luonnonmateriaalien tunnelman voi silti saada jäljiteltyä edullisemmin. Tämän päivän laminaattitasoista löytyy paljon puuta tai kiveä jäljitteleviä kuviointeja.

Suuntaa-antavasti voidaan sanoa, että pelkkä keittiökalusteiden päivitys on noin 3000 - 6000 euroa. Tähän hintaan onnistuu yleensä kalusteiden, työtason, yksittäisen kodinkoneen, altaan ja hanan ostaminen.

Kun valikoit kalustetoimittajaa, on hyvä varmistaa, että kalusterungot ovat koottu valmiiksi ja laatikoiden kiskot ovat valmiiksi asennettu, jotta säästät työn kustannuksissa.

Voit löytää UrakkaDiilistä luotettavan urakoitsijan tekemään keittiön kalusteasennuksen. Se on pikkutarkkaa työtä, joka kannattaa jättää kyseisiin keittiötuotteisiin pätevöityneelle ammattilaiselle. 6000 - 12 000 eurolla onnistuu materiaalien ja kodinkoneiden päivittämisen lisäksi työtä. Budjettiin mahtuu niin kalusteasennukset kuin muuta pintaremonttia.

Yli 12 000 euron keittiöremontti on usein kokonaisvaltainen keittiöremontti, johon sisältyy edellä mainittujen päivitysten lisäksi niin purkutyöt, siivous, poiskuljetus, välitilan laatoitus- ja tasoitustyöt, uudet listat sekä LVIS-työt.

Yli 20 000 euron keittiöremontti mahdollistaa jo erityistä luksusta keittiöön. Tällöin mahdollisten kodinkoneiden ja kalusteiden kirjo on valtava. Tällöin puhutaan usein kuitenkin myös jo katto- ja lattiamateriaalien uusimisesta, uusien lämmitysjärjestelmien asennuksestä, sekä mahdollisista seinien purkutöistä.

Kilpailuta keittiöremontti helposti UrakkaDiilin avulla. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useampia tarjouksia juuri sinun keittiöremontille useammilta alueesi urakoitsijoilta todellisilla hinnoilla.

Voit myös kilpailuttaa vakuudettoman remonttilainan UrakkaDiilin kautta. Remontin rahoituksen vertailu on veloituksetonta.

Keittiökalusteiden asennus
Kalusteasennus on tarkkaa työtä, jotta tilan toiminnallisuus on paras mahdollinen.

Kuinka kauan remontti kestää?

Ammattilaisella menee vanhan keittiön purkutöihin ja asentamiseen noin 1 viikko. Usein keittiöasennuksen yhteydessä kuitenkin tehdään muitakin töitä, kuten jonkinlaista pintaremonttia.

Näitä ovat esimerkiksi välitilalaatoituksen, katon, ja valaistuksen ehostaminen. Erilaisten töiden kesto vaihtelee päivästä viikkoon. Voit lähettää UrakkaDiilissä viestejä kiinnostuneille urakoitsijoille ja kysyä suoraan kuinka kauan kukin työvaihe kestäisi.

Jos asut taloyhtiössä, muista tehdä ennen remontin aloittamista remontti-ilmoitus isännöitsijälle.

Voiko työstä hakea kotitalousvähennystä?

Työstä voi hakea kotitalousvähennystä. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2 250 euroa ja puolison kanssa 4 500 euroa. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Keittiöremontin materiaaleista ei voi hakea kotitalousvähennystä. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Keittiöasentajan tai muun urakoitsijan täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin. Kaikki UrakkaDiilin urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Onko keittiöremontti perusparannus vai vuosikorjaus?

Keittiöremonttikuluja voi vähentää verotuksessa vuokratuloista. Vähennykseen vaikuttaa onko kyseessä vuosikorjaus vai perusparannus. Keittiöremontti voi olla molempia.

Vuosikorjauksella tarkoitetaan huoneiston saamista alkuperäiseen kuntoon. Näitä töitä ovat esimerkiksi seinien maalaaminen, tapetointi, kodinkoneiden uusiminen ja keittiökaappien uusiminen.

Perusparannus tarkoittaa, että huoneistoa laajennetaan tai muutetaan tasokkaammaksi kuin alkuperäinen. Näitä töitä ovat esimerkiksi ilmanvaihto-, sähkö- ja lämmitysjärjestelmien parannus alkuperäisestä.

Usein remontit voivat olla molempia ja on tärkeää jakaa kustannukset niin vuosikorjaus- ja perusparannuskuluihin.

Täytyykö remontin yhteydessä tehdä asbestikartoitus?

Jos tila on rakennettu ennen 1994, purkutöitä ei voi tehdä aivan kuka tahansa. Tilaa tällöin keittiöremontin yhteydessä asbestikartoitus, sekä -purku. Asbestia voi löytyä vanhoissa keittiöissä niin eristeistä, levyistä kuin pinnotteista.

Vahvistettuja keittiöremontin hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana keittiöremontti on maksanut keskimäärin 1 350 euroa. Edullisin työ oli osittainen keittiöremontti hintaan 450 euroa. Kallein työ oli keittiön uusiminen, mikä maksoi 2 043 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Keittiön uusiminen

Haaga, Helsinki

Ikea Metod-keittiön asennus. Vanha keittiö valmiiksi purettu. Ei sisällä putki- ja sähkötöitä.

  • 2 043 euroa
  • Työn osuus 1 900 euroa

Osittainen keittiöremontti

Laajasalo, Helsinki

Keittiön välitilan laatoitus nykyisen laatoituksen päälle.

  • 450 euroa

Töölö, Helsinki

Noin neljän neliömetrin suuruisessa keittiössä kaapit oli hiljattain uusittu. Välitilan laatat ja lattia oli valmiiksi purettu. Uudeksi lattiamateriaaliksi asennettiin hybridilattia ja välitila laatoitettiin. Lisäksi yksi seinä tasoitettiin ja maalattiin.

  • 1 557 euroa
  • Työn osuus 1 404 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta keittiöremontti ilmaiseksi »