Mikä on keittiön asennuksen hinta?

Keskimäärin keittiön asennuksen hinta on 1 800 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän keittiön asennukselle.

Kilpailuta keittiön asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta keittiön asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 1.2.2024
Sisällysluettelo

Kuinka paljon keittiön asennus maksaa?

Keittiön asennuksen hinta on yleisimmin 1000 € - 3000 €. Suuntaa-antavasti voidaaan sanoa, että pituudeltaan kolme metrisen I-muotoisen pelkkä keittiön asentaminen voi maksaa 1 500 €. Tähän tulee lisäksi vielä mahdolliset sähkö- ja putkityöt. Vanhan keittiön purkaminen ja uuden asentaminen samassa tilanteessa voi maksaa noin 2 500 €.

Työn osuus voi olla noin 30 % keittiöremontin kokonaishinnasta. Työn osuudesta voi kuitenkin hakea kotitalousvähennystä, joka on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta vuonna 2024. Tätä varten täytyy säilyttää kuitit tehdystä työstä.

Keittiöasennuksen hinta riippuu:

  • Uuden keittiön muodosta
  • Uuden keittiön koosta
  • Vanhan keittiön purkukustannuksista
  • Keittiökaappien ja -kalusteiden määrästä
  • Asennustöiden laajuudesta

Suurempaan keittiöön mahtuu luonnollisesti enemmän kaappeja ja kodinkoneita. Lisäksi keittiön muoto vaikuttaa jonkin verran hintaan. U-muotoisen keittiön asennus on hieman kalliimpaa kuin I-muotoisen keittiön.

Keittiön asennuksen hinta vaihtelee suuresti asennustöiden laajuuden mukaan. Pienimpiin keittiön asennustöihin lukeutuu pelkkien kaappien ja kaapin ovien asentaminen. Taas esimerkiksi vesipisteen siirtäminen vaatii enemmän aikaa ja ammattitaitoa.

Myös vanha keittiö voidaan joutua purkamaan täysin uuden alta, mikä luonnollisesti lisää keittiöasennuksen kustannuksia. Jos pintoja joudutaan purkamaan, kuten seinän laattoja irroittamaan niin kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa täytyy suorittaa asbestikartoitus.

Asbestikartoitus itsessään ei ole kuin muutamien satasten työ, mutta jos esimerkiksi keittiön seinälaattojen alta paljastuu asbestia, kaikki purkutyöt täytyy tehdä asbestipurkuna.

Useimmat keittiöitä myyvät yritykset tarjoavat ilmaisia suunnitteluaikoja. Esimerkiksi Gigantin Epoq-keittiöt, Ideal-keittiöt sekä IKEA tarjoavat kaikki ilmaista keittiösuunnittelua. Käytännössä siellä tavataan heidän myyntiedustaja, jonka kanssa istutaan alas suunnittelemaan sinun keittiötä heidän tuotteillaan.

UrakkaDiili suosittelee varaamaan muutaman eri yrityksen kanssa ajan veloituksettomalle keittiösuunnittelulle, jotta näet eri tuotteiden kirjon. Esimerkiksi IKEA- ja  Epoq-keittiöillä on myös suunnitteluohjelma, jolla voit hahmotella alustavasti keittiötä ja sen myötä asennuksen kustannuksia.

Kilpailuta keittiön asennus helposti UrakkaDiilin avulla. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen asennustyöstä tai laajemmasta keittiöremontista alueesi urakoitsijoilta. Tarjouspyynnön tekeminen ei sido kuluttajaa.

Uusi asennettu keittiö
Funktionaalisen keittiön asentaminen on tarkkaa työtä.

Kuinka kauan keittiökalusteiden asennus kestää?

Uuden keittiön asennus kestää useimmiten 3 - 5 päivää. Aika vaihtelee keittiön koon, muodon ja asennettavien kodinkoneiden mukaan. Vanhan keittiön purku kestää yleisimmin yhden päivän.

Voit lähettää viestejä UrakkaDiilissä kiinnostuneille urakoitsijoille ja kysyä realistista kestoa sinun keittiön asennukselle.

Voiko asennuksesta hakea kotitalousvähennystä?

Keittiön asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Sen omavastuu on 100 € ja maksimimäärä 2 250 €. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolison kanssa kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 4 500 €.

Asennustyö täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Kaikki UrakkaDiilin keittiöitä purkavat ja asentavat yritykset kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Voiko keittiön asentaa parketin päälle?

Uivaksi asennettua parkettia ei suositella asennettavaksi keittiökaappien tai muiden kiinteiden kalusteiden alle. Jos parketti kuitenkin halutaan asentaa kiinteiden kalusteiden alle, kalusteiden sokkeleiden alta täytyy löytyä liikuntasauma.

Voiko työn tehdä itse?

Keittiökaappien asennuksesta voi maallikkokin selvitä, mutta pidä mielessä, että itse asentaminen vie aikaa, kun työtä tehdään muiden töiden ohessa viikonloppuisin tai töiden jälkeen. Väsyneenä remontointi lisää virheiden riskiä. Illat ja viikonloput on myös miellyttävä viettää perheen kanssa.

Jos tuotteita on työstetty väärin näiden tuotetakuu ei ole voimassa. Väärin asennetulla kalusteella ei ole asennustakuuta. Tehdessäsi valintaa siitä asennatko keittiön itse vai tilaatko ammattitaitoisen urakoitsijan, pidä nämä asiat mielessä.

Et voi myöskään hyödyntää kotitalousvähennystä, jos asennat keittiön itse.

Vahvistettuja keittiön asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana keittiön asennus on maksanut keskimäärin 1 800 euroa. Edullisin työ oli osittainen keittiöremontti hintaan 1 557 euroa. Kallein työ oli keittiön uusiminen, mikä maksoi 2 043 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Keittiön uusiminen

Haaga, Helsinki

Ikea Metod-keittiön asennus. Vanha keittiö valmiiksi purettu. Ei sisällä putki- ja sähkötöitä.

  • 2 043 euroa
  • Työn osuus 1 900 euroa

Osittainen keittiöremontti

Töölö, Helsinki

Noin neljän neliömetrin suuruisessa keittiössä kaapit oli hiljattain uusittu. Välitilan laatat ja lattia oli valmiiksi purettu. Uudeksi lattiamateriaaliksi asennettiin hybridilattia ja välitila laatoitettiin. Lisäksi yksi seinä tasoitettiin ja maalattiin.

  • 1 557 euroa
  • Työn osuus 1 404 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta keittiön asennus ilmaiseksi »