Mikä on jalkalistojen asennuksen hinta?

Keskimäärin jalkalistojen asennuksen hinta on 568 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän jalkalistojen asennukselle.

Kilpailuta jalkalistojen asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta jalkalistojen asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 22.11.2021
Sisällysluettelo

Kuinka paljon maksaa jalkalistojen asennus?

Voidaan suuntaa-antavasti sanoa, että jalkalistojen asennuksen hinta on noin 15 € / m. 50 m2 kerrostaloasunnon listoituksen hinta on noin 400 - 600 €. Kustannukset riippuvat seuraavista asioista:

  • Listan materiaalista
  • Listan pituudesta
  • Listojen kiinnitystavasta
  • Johtourallisen jalkalistan määrästä
  • Tarvittavista työkaluista

Usein listojen asennus tehdään osana laminaatin tai parketin asennusta. Kilpailuta pelkkä listojen asennus tai isompi työ helposti UrakkaDiilin avulla. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen todellisilla hinnoilla alueesi urakoitsijoilta.

Saman sävyinen lattialista ja lattia
Lattialistat viimeistelevät pintaremontin

Miten valita lista huoneeseen?

Jalkalistojen tärkeimpiä tehtäviä koristelun lisäksi on peittää lattian ja seinän väliin jäävä rako sekä helpottaa huoneen siivoamista. Jalkalista myös suojaa seinää esimerkiksi pölynimurin osumisilta. Mitä korkeampi lista, sitä enemmän se suojaa luonnollisesti seinää.

Jalkalistan paksuuden täytyy peittää lattian- ja seinänvälinen rako, mutta leveys riippuu omasta mieltymyksestä.

Suosituimpia listoja ovat suorat männystä tehdyt jalkalistat, joita kutsutaan myös puhekielessä tavallisiksi jalkalistoiksi. Ne myydään useimmiten käsittelemättöminä. Näiden mittasuhteet vaihtelevat, mutta yleisimpiä ovat 12 x 42mm ja 12 x 32mm listat. Jalopuulista on tummasta jalopuusta tehty lista, jotka ovat useimmiten suoria sekä sileitä.

Jalkalistoja myydään myös valmiiksi maalattuina ja lakattuina. Tällöin sinun ei tarvitse miettiä listojen maalaamista erikseen. Muista kuitenkin, että jos et maalaa listoja uudestaan, pienet naulanreiät jäävät näkyviin.

Jos sinulla on esimerkiksi kaareva seinä, siihen sopii taivutettava jalkalista. Se muovautuu niin syvennysten kuin ulokkeiden ympärille.

Koristejalkalista on nimensä mukaisesti koristeellinen muotoiltu lista. Näistä löytyy niin profiililtaan yksinkertaisia tai hyvinkin koristeellisia. Koristeellinen jalkalista voi sopia arvokasta ilmettä hakevaan asuntoon. Sahoilla voi olla erittäin suuri määrä erilaisia vaihtoehtoja.

Usein tarvitaan erinäisiä sähköjohtoja piiloon listan alle, Tätä varten on johtouralista. Näitä löytyy niin muovisina kuin puisina. Seinään kiinnitetään muoviosa, johon listat napsautetaan kiinni.

Miten valita jalkalistan väri?

Listojen värivalinta on pääsääntöisesti mielipideasia. Kun lähdet valitsemaan jalkalistojen sävyä, mieti mitä haluaisit tilasta korostaa. Haluatko korostaa listoilla esimerkiksi tilan muotoja ja oviaukkoja?

Tällöin usein käytetään valkoisia jalkalistoja ja ovet maalataan saman sävyiseksi, elleivät ne jo sitä ole. Tällöin kontrasti ei häiritse liikaa silmää. Valkoinen jalkalista on selkeästi yleisin vaihtoehto.

Vai onko huonekaluilla ja muulla sisustuksella se tärkein tehtävä tilan ulkoilmeen kannalta. Tällöin listan sävy voidaan valita saman sävyiseksi kuin lattia. 70- luvulla rakennetuissa taloissa tämä oli hyvin yleistä.

Voiko lattialistojen asennuksesta hakea kotitalousvähennystä?

Jalkalistojen asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Työ täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Kaikki UrakkaDiilin listoja asentavat urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Vähennyksen määrä on 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Itse listoista ei siis voi hakea kotitalousvähennystä.

Miten listat kiinnitetään?

Jos seinä on erittäin tasainen, jalkalistat voidaan kiinnittää liimalla. Useimmiten kiinnitykseen käytetään nauloja tai ruuveja, sillä seinät ovat hyvin harvoin niin tasaisia että lista pysyisi liimalla kiinni. Jos seinän ja listan väliin jää irvistävä rako, sen voi piilottaa akryylimassalla.

Lista kannattaa jakaa osiin, sillä huoneen mittaisen listan kiinnittäminen on vaikeaa. Sahauskohta merkitään tällöin lyijykynällä itse listaan.

Listat täytyy katkaista 45 asteen kulmassa niin ulko- sekä sisänurkissa, jotta ne muodostavat yhdessä siistin nurkan. Sauman huomaamattomuuden kannalta myös jatkokset on hyvä sahata 45 kulmaan. Maalauksen jälkeen listoja ei useimmiten erota toisistaan.

Sahaamiseen voi käyttää käsisahaa, mutta jiirisirkkelillä saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Ennen itse kiinnittämistä, seinän täytyy olla erittäin puhdas. Lista asetetaan tasaisesti lattiaan ja varmistetaan, että lista on oikein päin. Kiinnittäminen kannattaa aloittaa keskeltä ja asettaa asennusruuvit noin 50 cm päähän toisistaan.

Vahvistettuja jalkalistojen asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana jalkalistojen asennus on maksanut keskimäärin 568 euroa. Edullisin työ oli erikoislista hintaan 568 euroa. Kallein työ oli erikoislista, mikä maksoi 568 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Erikoislista

Kallio, Helsinki

Noin 27 metrille 6-7 cm korkean jalkalistan asennus.

  • 568 euroa
  • Työn osuus 450 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta jalkalistojen asennus ilmaiseksi »