Mikä on muovimaton asennuksen hinta?

Keskimäärin muovimaton asennuksen hinta on 2 204 euroa (73,47 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän muovimaton asennukselle.

Kilpailuta muovimaton asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta muovimaton asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 29.11.2021
Sisällysluettelo

Kuinka paljon muovimaton asennus maksaa?

Muovimaton asennuksen hinta voi olla parhaimmillaan noin 17 e/m2. Eli 35 m2 asuntoon muovimaton asennus voi maksaa halvimmillaan alle 600 euroa.

Älä mieti turhaan. Voit tehdä tarjouspyynnön ilmaiseksi UrakkaDiilin kautta ja saada tarjouksia todellisilla hinnoilla juuri sinun remontillesi. Tarjouspyynnön tekeminen ei sido mihinkään, joten voit rauhassa katsella tarjouksia.

Mies asentaa muovimattoa
Muovimattoa saa myös kuosina, joka muistuttaa parkettia

Mitä työkaluja tarvitsen jos teen työn sen itse?

Muovimaton asennusta varten tarvitset ainakin mitan, mattoveitsen, sakset, lyijykynän, leikkuuviivaimen, sekä kaksipuolista teippiä. Tarvitset lisäksi saumausnestettä, jolla vuotien kulutuspinnat voi kiinnittää toisiinsa.

Mitä tarkoittaa muovimaton irtoasennus?

Riittävän tukevat ja paksut matot voidaan yleensä irtiasentaa, eli asentaa liimaamatta päällysteen päälle. Varmista aina maton myyjältä voiko maton irtoasentaa. Jos se voidaan asentaa liimaamatta, irrota jalkalistat. Se helpottaa asentamista.

Miten muovimatto irtoasennetaan?

 1. Rullaa matto auki. Maton on hyvä antaa olla auki rullattuna yhden yön yli, ennen kuin aloittaa sen asentamisen. Mattoa on helpompi käsitellä huoneenlämpöisenä.
 2. Asettele matto asennettavaan huoneeseen. Asenna matto aina huoneen pituussuuntaan. Jos huone on neliön muotoinen, asenna muovimatto päävalon suuntaisesti. Saumat ovat huomaamattomampia, jos ne menevät sitä seinää kohti, josta valo tulee. Sauman ei kuitenkaan hyvä ole olla aivan oviaukon vieressä.
 3. Jos et ole tilannut mattoa jo valmiiksi leikattuina vuotina, käännä matto oikea puoli alaspäin ja merkkaa maton molemmille puolille noin 5 cm leikkuuvara ja leikkaa käyräteräisellä mattoveitsellä.
 4. Laita vuodat päällekkäin niin, että sovitat mahdolliset kuviot. Jos vuodat ovat yksivärisiä, noin viisi senttiä päälekkäisyyttä riittää.
 5. Yksiväriset asennetaan joka toinen vuota eri suuntaan ja laatta- sekä parkettikuosilliset vuodat asennetaan kaikki samaan suuntaan.
 6. Leikkaa matto puhtaaksi seinien verestä.
 7. Saumaa, eli leikkaa vuotien päällekkäiset saumat samanaikaisesti mattopuukon avulla.
 8. Kiinnitä kaikki saumakohdat kaksipuolisella teipillä.
 9. Kiinnitä reuna-alueet kaksipuolisella teipillä.
 10. Tee tarvittavat puhtaaksi leikkaukset.
 11. Tee saumoista vesitiiviit saumojen kylmäjuotoksella, joka tehdään saumausnesteellä.

Miten alustaan liimaaminen eroaa irtoasennuksesta?

Seuraa edellisiä ohjeita, mutta puhtaaksi leikkauksen ja saumauksen jälkeen käännä vuodat puoleen väliin tilaa. Levitä mattoliima pienihampaisella liimakammalla alustaan. Paina matto kiinni siihen ja hiero matto kiinni kauttaaltaan saumojen suuntaisin vedoin. Tee sama toiselle puolelle tilaa. Tee saumojen kylmäjuotos vasta vuorokausi liimauksen jälkeen.

Voiko maton asentaa vanhan päälle?

Vanha muovimatto on mahdollista asentaa vanhan päälle. Varmista, että vanha matto on kiinni tiukasti koko pinta-alaltaan. Irronneet alueet täytyy leikata irti tai liimata kiinni. Alueet voi myös naulata kiinni. Kolot täytyy täyttää tasoitteella, joka on vedenkestävä.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Muovimaton asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa, sillä kunnossapito- ja perusparannustyöt omassa kodissa kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Lattiapintojen korjaus kuuluu mainittuihin.

Työ täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Tiesithän, että kaikki UrakkaDiilin urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Enimmäismäärä kotitalousvähennykselle on 2 250 euroa, mutta kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja puolison kanssa se on peräti 4 500 euroa. Kottitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Voit laskea kotitalousvähennyksen määrän UrakkaDiilin kotitalousvähennyslaskurilla.

Vahvistettuja muovimaton asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana muovimaton asennus on maksanut keskimäärin 2 204 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 73,47 euroa/m². Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta muovimaton asennus ilmaiseksi »