Mikä on huopakaton pesun hinta?

Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän huopakaton pesulle.

Kilpailuta huopakaton pesu »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta huopakaton pesu ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 6.2.2023
Sisällysluettelo

Kuinka paljon huopakaton pesu maksaa?

Huopakaton pesu maksaa keskimäärin noin 12 € / m2. Jos taas huopakatto suojakäsitellään pelkän pesun lisäksi tulee hinnaksi silloin noin 15 - 20 € per neliömetri.

Huopakaton huoltopesun hinta riippuu pesuun käytetyistä pesuaineista, huopakatteen pinta-alasta sekä katteen kunnosta ennen pesua.

Huopakattoa, eli bitumikattoa, ei luonnollisesti kannata pestä silloin, kun se vuotaa, jonka vuoksi on tärkeää, että kate on eheä. Huopakatteen paikkaaminen on ensiarvoisen tärkeää ennen puhdistusta.  Vuotokohtien lisäksi UrakkaDiili suositteee korjaamaan niin repsottavat huovat ja ilmakuplat ennen pesutyön aloittamista. Korjauskustannukset nostavat kokonaisurakan hintaa hieman.

Taloudellisesti kannattavinta on suorittaa kaikki katon huolto- ja puhdistustoimenpiteet samalla kertaa, kuten korjaukset ja rännien puhdistus.

Kilpailuta huopakaton puhdistus helposti UrakkaDiilin kautta. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen juuri sinun kohteellesi. Voit vertailla eri yritysten tarjoamia puhdistuksen hintoja rauhassa, sillä tarjouspyynnön tekeminen ei sido kuluttajaa.

Mies puhdistaa kattoa.
Kaikki katon huolto- ja puhdistustoimenpiteet kannattaa toteuttaa samalla kertaa.

Kuinka usein bitumikatto täytyy puhdistaa?

Huopakaton hoito-ohje on puhdistus kahdesti vuodessa. Lumien sulamisen jälkeen keväthuolto ja syys-lokakuussa syyshuolto. Huopakaton karhea pinta kerää helposti erilaista likaa ja mahdollistaa kasvuston kerääntymisen katolle.

Säännöllinen puhdistaminen pitää huolen siitä, että huopakattoa ei tarvitse suojakäsitellä niin usein tai peräti asentaa uutta huopakatetta.

Kesällä bitumikatetta ei kannata pestä kaikkein kuumimpina päivin, sillä aurinko pehmentää katetta. Pehmentyminen tekee katon alttiiksi erilaisille vaurioille.

Voiko työn tehdä itse?

Huopakaton voi puhdistaa itse jos omaa tarvittavat taidot ja työvälineet turvalliseen työskentelyyn katolla. UrakkaDiili suosittelee jättämään katolla työskentelyn ammattilaisille, sillä liukas katto on erittäin vaarallinen työskentelyalusta. Monilta ei myöskään löydy turvavaljaita tai muita tarvittavia työvälineitä.

Huopakaton käyttöikä lyhenee usealla vuodella jos sitä puhdistaa liian ronskin ottein tai käyttää liian voimakasta pesuainetta. Nämä ovat erittäin yleisiä virheitä maallikoilla. Liian voimakkaalla paineella peseminenkin voi johtaa siihen, että katto täytyy pinnoittaa uudelleen.

Itse työn tehdessä ei voi luonnollisesti myöskään hyötyä kotitalousvähennyksestä.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Huopakaton pesusta voi hakea kotitalousvähennystä. Sen määrä on 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta ja omavastuu 100 €. Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 € ja se on henkilökohtainen. Puolison kanssa vähennyksen enimmäismäärä on 4 500 €.

Työn suorittavan yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin, jotta työstä voi hakea kotitalousvähennystä. Kaikki UrakkaDiilin huopakattoja pesevät yritykset kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Miten huopakatto puhdistetaan?

Huopakaton peseminen itsessään on suhteellisen suoraviivainen työ. Katto pestään katon harjalta alaspäin joko ilmapuhallusta, painepesuria tai pehmytharjaa käyttäen. Jos katto pestään painepesuria käyttäen, paine täytyy säätää erittäin alhaiseksi.

Mitä tarkoittaa ilmapuhallus?

Ilmapuhalluksella nimensä mukaisesti katto puhdistetaan roskista, neulasista ja muusta liasta ilmaa käyttäen. Se on mekaanista harjausta parempi toimenpide, sillä se säästää itse kattoa paremmin, mutta hankkiutuu eroon kaikesta ei toivottavasta.

Ilmapuhallus on myös hellävaraisuutensa lisäksi nopea keino huopakaton puhdistukseen. Se soveltuu kuitenkin vain lialle, joka ei ole pinttynyt itse bitumikermikatteeseen. Ilmapuhallus on loistava tapa putsata katto vuosihuollon yhteydessä - varsinkin syksyisin. Jos syksyn lehdet puhaltaa pois ennen talvea säästyy aikaa ja hermoja keväältä.

Miten palahuopakatto puhdistetaan?

Palahuopakaton pesu ei juuri eroa perinteisen huopakaton pesusta. Palahuopakaton kanssa täytyy kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota huopapalojen saumakohtiin.

Ne keräävät likaa helposti, mutta eivät puhdistu helposti. Karkealla pienikokoisella harjalla huolellisesti puhdistamalla, nuo saumakohdat saa kuitenkin pestyä. Ruiskutettu vesi tuskin pesee saumakohtia tehokkaasti.

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta huopakaton pesu ilmaiseksi »