"}},{"@type":"Question","name":"Voiko työn tehdä itse?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Työn voi tehdä itse, mutta katolla työskentelyssä on aina omat vaaransa. Kaikilta ei löydy valjaita tai muita tarvittavia välineitä turvalliseen työskentelyyn. Turvallisuus ei koskaan ole oikea paikka säästää. UrakkaDiili suosittelee jättämään katolla työskentelyn ammattilaisille.
Katolla pitää turvallisen liikkumisen lisäksi osata liikkua niin, että ei hajota huolimattomilla askeleilla kattotiilliä.Tavallisessa verkkoon kytkettävässä painepesurissa ei riitä vesimäärä tai paine sammaleen poistamiseen. Työssä on yleensä käytettävä tehokasta bensiinikäyttöistä painepesuria. Kohtuuttoman suurella paineella peseminen voi taas vaurioittaa vesikatetta. Ammattilainen osaa myös varmistaa, että saumat, aluskate ja jiirit ovat ehjät, jotta pesuvesi ei pääse seikkailemaan paikkoihin, joihin se ei kuulu."}},{"@type":"Question","name":"Miten sammal poistetaan tiilikatolta?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Sammaleen poistoon on kaksi tapaa:
Huopakatoille myydään niille tarkoitettuja sammaleenpoistoaineita.Sammal ei kasva kuivassa paikassa, joten myös katon altistaminen auringonvalolle on tehokas ja luonnonmukainen vaihtoehto. Tällöin leikataan varjostavat oksat ja muu kasvusto, jotta aurinko pääsee kuivattamaan katon.Varjostavien oksien leikkaaminen suojaa kattoa myös sammaleelta tulevaisuudessa."}},{"@type":"Question","name":"Miten sammalkasvusto poistetaan peltikatolta? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Peltikaton vuosihuollon yhteydessä kannattaa myös tehdä kasvuston poistaminen. Jotkut sammal- ja jäkälälajit pärjäävät erittäin karuissa olosuhteissa ja altistavat katon ruostumiselle. Sammal ei viihdy yhtä hyvin peltikatolla verrattuna huopa- ja tiilikattoihin. Loivilla peltikatoilla se ei kuitenkaan ole lainkaan tavaton näky. Siitepölyaikaan peltikatto voi vähän vihertää olematta sammaloitunut, mutta ympärivuotinen vihreys viestii siitä, että kattoa täytyy huoltaa. Myös peltikatto puhdistetaan sammaleesta biohajoavilla aineilla ja mekaanisin menetelmin. Liukas peltikatto on erittäin vaarallinen työskentelyalusta, jonka vuoksi työ kannattaa jättää ammattilaiselle. "}}]}
Keskimäärin sammaleen poiston hinta on 1 314 euroa (11,04 euroa/m²). Lue alta kuinka palon sammaleen poisto katolta maksaa. Säästä selvää rahaa kilpailuttamalla työ UrakkaDiilissä.
Kilpailuta sammaleen poisto »Viimeisen 12 kuukauden aikana sammaleen poisto katolta on maksanut keskimäärin 1 314 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 11,04 euroa/m². Edullisin työ oli omakotitalo hintaan 500 euroa. Kallein työ oli harjakatto, mikä maksoi 3 240 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.
1,5-kerroksisen omakotitalon ja piharakennuksen katot.
Noin 180 neliön sammaloituneen tiilikaton huolto sisältäen pesun, rikkinäisten tiilien vaihdon, räystäskourujen puhdistuksen, kasvustontorjuntakäsittelyn ja pinnoituksen kahteen kertaan.
15 vuotta vanhan omakotitalon noin 300 neliömetrin loivan tiilikaton puhdistus
Määräaikaishuolto 1,5-kerroksisen talon noin 200 neliön harjakatolle.
Paritalon puolikkaan katon sammaleenpoisto ja suoja-ainekäsittely.
Noin 175-neliöisen omakotitalon tiilikaton pesu, sammaleen poisto ja pinnoitus.
Noin 150-neliöisen 2-kerroksisen omakotitalon muovipintainen konesaumattu peltikatto.
128-neliöisen pohjoispuolen lappeen pesu ja sammaleen torjunta.
8-vuotta sitten asennettu peltikate noin 240 m2.
120-neliöinen omakotitalo. Katon kaltevuus 20 astetta.
Peruspesu ja sammaleentorjuntakäsittely
120-neliöinen hirsitalo. Peruspesu ja kuistin pohjoisen puoleen lappeella sammalta.
Loivakattoinen yksikerroksinen paritalo.
Rivitaloyhtiö, missä 4 rakennusta. Kattopinta-ala yhteensä noin 670 neliömetriä. Pesu ja sammaleen myrkytys.
Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä
Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,83/5
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu