Mikä on vinyylilattian asennuksen hinta?

Keskimäärin vinyylilattian asennuksen hinta on 3 231 euroa (74,57 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän vinyylilattian asennukselle.

Kilpailuta vinyylilattian asennus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta vinyylilattian asennus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 10.1.2022
Sisällysluettelo

Mikä on vinyylilattia?

Vinyylilattia on pehmeä ja lämmin lattiavaihtoehto. Se vaimentaa tassujen ja kenkien ääntä paremmin kuin laminaattilattia. Vinyylin hinta riippuu paljon sen laadusta, mutta liikkuu 20 € ja 50 € välillä per neliömetri. Vinyylilattian saa niin lankkuna, mattona, laattana tai korkkina.

Yleisin vaihtoehto, eli vinyylilankku, asennetaan lukkopontilla lankku kerrallaan, kuten parketti. Sillä on luonnollinen vaikutelma, sillä se näyttää useimmiten aivan puulta.

Vinyylilankku
Vinyylilankku on miellyttävä jalan alla

Kuinka paljon vinyylilattian asennus maksaa?

Vinyylilattian asentamisen hinta riippuu paljon valitusta vinyylilattiamateriaalista, tehdyistä pohjatöistä ja alusmateriaalista sekä luonnollisesti kohteen pinta-alasta. Hinta voi vaihdella aina 350 € ja 8 000 € välillä.

Esimerkiksi 50 neliömetrin lattiapinta-alalle asennettu vinyylilankku voi maksaa 1 500 € ilman alusmateriaaleja.

Kipailuta vinyylilattian asennus UrakkaDiilin kautta niin saat tarjouksia todellisilla hinnoilla juuri sinun kohteellesi.

Voiko vinyylilankun asentaa parketin päälle?

Vinyylilattian pystyy asentamaan parketin päälle. Parketti täytyy kuitenkin olla asennettu liimaten lattiaan eikä kelluvasti. Sen täytyy myös täyttää vinyylin tasaisuusvaatimukset. Kun vinyylilankku asennetaan parketin päälle, vinyylin alle laitetaan askeläänieristettä. Joissain vinyylilankuissa tällainen on integroitu suoraan sen pohjaan.

Voiko sen asentaa laminaatin päälle?

Vinyylilattiaa ei kuulu asentaa suoraan laminaatin päälle, sillä laminaatti asennetaan kelluvasti. Kelluvan lattian päälle ei kuulu asentaa toista lattiaa. Laminaatti on kuitenkin helposti purettavissa.

Voiko sen asentaa muovimaton päälle?

Vinyylilankun voi asentaa muovimaton päälle. Muovimaton pitää olla liimattu lattiaan sekä täyttää vinyylin asennuksen vaatimukset tasaisuudesta. Muovimatto ei saa olla liian pehmoinen, sillä lankun pontit joutuvat tällöin suurelle rasitukselle.

Kuten parketin päälle asennettaessa myös muovimaton päälle asennettaessa vinyylin alle täytyy asentaa askeläänieristettä jos tällaistä ei kyseisessä lankussa ole valmiiksi.

Voiko sen asentaa portaisiin?

Vinyylilattian voi asentaa portaisiin erittäin hyvin. Portaista poistetaan ensin vanha lattiapinnoite, jonka jälkeen epäpuhtaudet ja vauriot putsataan portaista.

Sitten pystysuoraan eli portaan sivuun tuleva vinyylilankku asennetaan liimaamalla. Sen jälkeen portaiden ulkoreunaan, eli niin sanotusti portaan kulmaan, ruuvataan alumiiniprofiili.

Todennäköisimmin pinta, johon astutaan ei ole alumiiniprofiilia vasten tasainen, minkä vuoksi se täytyy tasoittaa tasoitemassalla. Tämän jälkeen liimataan paikoilleen vinyylilankku, jonka päälle astutaan.

Mikä on vinyylikorkki?

Vinyylikorkkilattia on lattiamateriaali, jonka runko on puukuitulevyä, pohja korkkia ja päällys taas vinyyliä. Se on vinyylin ja korkin parhaiden puolien yhdistelmä. Se on helppohoitoinen, lämmin, ja eristää ääntä hyvin. Vinyylikorkkilattia on huomattavasti hintavampi kuin normaali vinyylilattia.

Lattiavaihtoehtoa saa niin laattoina kuin lankkuina. Vinyylikorkki ei sovi märkätiloihin, sillä se kestää huonosti kosteutta. Myöskään eteiseen tai tuulikaappiin sitä ei kannata asentaa, jos sinne kulkeutuu lunta. Se kestää kuitenkin kosteutta sen verran, että se sopii esimerkiksi keittiön lattiaksi.

Vinyylikorkin hyvät ominaisuudet

 • Kestää kulutusta
 • Kimmoisa
 • Lämmin
 • Ei liukas
 • Helppohoitoinen
 • Eristää hyvin ääntä
 • Ei naarmuunnu helposti

Vinyylikorkin heikot ominaisuudet

 • Hintavampi kuin muut vinyylilattia vaihtoehdot
 • Kestää huonosti vettä

Mikä on vinyylimatto?

Vinyylimatto on helpoin lattiaan asennettava vinyylipinnoite. Erilaisia tekstiilipohjaisia vinyylimattoja on useita eri kuoseja. Tekstiilipohjan vuoksi vinyylimatto antaa lämpimän alustan kävellä. Laadukas vinyylimatto asennetaan usein kelluvana, eli sitä ei liimata kiinni alustaan.

Raskasta kulutusta kestävän pinnoitteen ja tekstipohjan välissä on myös tukirakenteita. Vinyylimaton paksuus on noin 2 - 3 mm. Vinyylimaton pintakerros voi olla joko kohokuvioitu tai sileä.

Voiko työstä hakea kotitalousvähennystä?

Vinyylilattian asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa. Se on enimmillään 2 250 euroa ja puolison kanssa 4 500 euroa. Koitalousvähennys on 40 % urakan työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta.

Työ täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä, jotta siitä voi hakea kotitalousvähennystä.

Vahvistettuja vinyylilattian asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana vinyylilattian asennus on maksanut keskimäärin 3 231 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 74,57 euroa/m². Kallein työ oli täydellinen pintaremontti, mikä maksoi 6 720 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Täydellinen pintaremontti

Järvenperä, Espoo

80-neliöisen paritalohuoneiston pintojen uudistaminen. Vanhan parketin päälle asennettiin vinyylilattia. Seinät ja katto maalattiin kauttaaltaan märkätiloja lukuunottamatta.

 • 50 m²
 • 6 720 euroa (134,39 euroa/m²)
 • Työn osuus 5 520 euroa (110,40 euroa/m²)

Hinta vinyylilattian asennukselle Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta vinyylilattian asennus ilmaiseksi »