Mikä on terassin rakentamisen hinta?

Keskimäärin terassin rakentamisen hinta on 2 925 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän terassin rakentamiselle.

Kilpailuta Terassin rakentaminen »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta Terassin rakentaminen ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 29.11.2021
Sisällysluettelo

Kuinka paljon terassin rakennus maksaa?

Terassin rakennuttamisen hinta riippuu paljon kohteesta, mutta keskimäärin voidaan sanoa, että alle 15 m2 terassin rakennuttaminen maksaa noin 1 500 euroa.

Puuta vai komposiittia?

Merkittävin terassin rakentamisen kustannuksiin vaikuttava tekijä on materiaali. Painekyllästetty terassilauta on suosituin materiaali, mutta se vaatii myös enemmän ylläpitoa kuin esimerkiksi komposiittilauta.

Pohjatöiden määrä

Rakennetaanko terassi rinteeseen vai tasaiselle maalle? Tyypillisesti rinteeseen rakennettaessa hinta on korkeampi kuin tasaiselle maalle rakentaessa. Pohjatöitä ei välttämättä juurikaan tarvita jos kyseessä on vanhan terassin purkaminen ja uuden rakentaminen sen tilalle.

Kilpailuta terassin rakennuttaminen helposti UrakkaDiilin kautta. Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa katsoa millaisia tarjouksia saat terassin rakennuttamisesta.

Mies rakentamassa terassia
Terassi on monelle suomalaiselle tärkeä ulko-olohuone

Tarvitaanko terassiin rakennuslupa?

Rakennuslupa terassille haetaan kyseisen kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta verkossa. Lupaa voi hakea rakennuspaikan haltija. Haltija voi olla joko omistaja tai omistajan valtuuttama henkilö. Myöskin lupaa voi hakea henkilö, joka hallinnoi paikkaa muun sopimuksen, kuten vuokrasopimuksen perusteella.

Katetun terassin rakentamiseen ja lasittamiseen Helsingissä ei tarvita pääsääntöisesti rakennusvalvonnan lupaa jos se rakennetaan seuraavien määritelmien mukaisesti.

Terassialueen pinta-ala on alle 15  m2 / asunto paritalossa tai erillistalossa. Rivitalossa taas terassin täytyisi olla alle 10 m2  / asunto, jotta rakennuslupaa ei tarvita.

Lasitusten pitää olla myös avattavia, kirkkaita ja puitteettomia. Terassirakenteen syvyyden kuuluu olla alle 3 metriä. Lasitetut terassit ovat kylmää ulkotilaa ja niitä ei lasketa mukaan kerrosalaan.

Rakennusvalvontaviranomainen neuvoo myös lupa-asioissa. Hän myös arvioi täytyykö rakennushankkeesta ilmoittaa viereisen tai vastapäätä olevan kiinteistön haltijalle.

Yleensä rakennuslupahakemuksesta täytyy ilmoittaa naapureille. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä jos hankkeen vaikutus ei ole naapurin kannalta olennainen hankkeen vähyyden vuoksi.

Varmista aina oman kuntasi määräykset kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta.

Voiko terassin rakentaa itse?

Näppärä tekijä voi rakentaa terassin itse. Keräsimme alle ohjeita terassin rakentamiseen itse.

 • Huolellisesti toteutettu terassin perustus on todella tärkeässä asemassa. Maaperä määrää millaiset perustukset terassille voi toteuttaa. Jos maa ei roudi, pilariperustus on varteenotettava vaihtoehto.
 • Jos vaikkapa pihatielle ilmestyy keväällä routakuoppia, maaperä todennäköisimmin routii. Tällöin UrakkaDiili suosittelee ehdottomasti ammattilaisurakoitsijan valjastamista perustusten rakennukseen tai vähintäänkin neuvomaan perustusvaihtoehtojen kanssa.
 • Jos pihalla on nurmikko, jonka päälle suunnittelee rakentavansa terassin, seuraa seuraavia ohjeita:
  1. Kuori pintamaa
  2. Levitä suodatinkangas pohjalle
  3. Levitä päälle sepeliä
 • Terassin rungon kiinnikkeiden ja ruuvien täytyy olla ruostumattomia ja haponkestäviä. Kansilaudat on hyvä myös asentaa ruostumattomilla ruuveilla. Älä myöskään käytä eri materiaalista olevia kiinnikkeitä yhdessä.
 • Minimoi kansilautojen hukkamäärät asettelemalla laudat maahan ensiksi ja varmista, että terassista tulee oikean kokoinen. Ota huomioon myös kulkutien ja portaiden paikka.
 • On myös hyvä idea käyttää kansilautoina erittäin leveää vaihtoehtoa, sillä se tekee terassista myös omalta osaltaan näyttävän, sekä ruuveja ei tarvitse käyttää niin montaa.
 • Muista, että terassin alustan täytyy pystyä tuulettumaan tehokkaasti. Sinne ei saa muodostua erilaista kasvillisuutta.
 • Sähkötyöt on hyvä tehdä ennen kuin asentaa kansilaudat. Jätä sähkötyöt aina ammattilaiselle.

Miten valita terassin materiaali?

Perinteisin vaihtoehto on painekyllästetty puu. Painekyllästetty tarkoittaa sitä, että suoja-aine on saatettu pintakerroksen läpi paineen ja veden avulla. Tämä tapahtuu kyllästyssylinterissä. Tänä päivänä suosittu terassin materiaalivaihtoehto on myös lämpökäsitelty kuusi tai puu. Alle olemme eritelleet eri terassimateriaalien ominaisuuksia.

Lehtikuusi

Yleisimmin Siperiassa kasvatettua puuta, jota ei tarvitse painekyllästää tai käsitellä muutoin. Lehtikuusen sydänpuu on painekyllästetyn AB luokan trallilaudan veroista lahonkestoltaan, mutta sen vaalea pintapuu ei ole. Näitä ei kannata käyttää paikoissa, joissa lahonkeston täyty olla korkea. Lehtikuusta ei kannata pintakäsitellä, sillä aineet eivät imeydy siihen hyvin. Anna puun harmaantua luonnollisen kauniisti.

Lehtikuusi materiaali
Lehtikuusen sydänpuu on painekyllästetyn puun veroista

Komposiitti

Muovi- ja puusekoitteesta tehty komposiittiset verhouslaudat ovat yleistyneet niiden helppohoitoisuuden vuoksi. Lautoja saa niinv almistusmassan värisenä kuin kuvioinnilla, joka jäljittelee puun pintakuviota. Komposiittilautojen eri pintakuvioita on monia eri vaihtoehtoja. Alkuperäinen väri säilyy hyvin.

Komposiittilaudoista tehty terassi
Komposiittilautojen pintakuvioinnit voivat olla erittäin luonnollisen eli puun näköisiä

Kestopuu

Yleisimmin kotimaista mäntyä, joka on painekyllästetty. Kotimainen kestopuu on turvallinen vaihtoehto, sillä suojaukseen on käytetty orgaanisia tehoaineita sekä kuparisuoloja.

Kestopuu kaiteet
Kestopuu voidaan pintakäsitellä sen kuivattua

Kebony

Kebony® on Norjassa suunniteltu prosessi. Prosessi tekee biopohjaisen nesteen avulla pehmeästä puusta kestävämpää. Se muokkaa soluseiniä, tekemällä siitä kovan. Kebony on myös täyteläisen ruskeaa. Auringossa se patinoituu hopeanharmaaksi, mutta se ei vaikuta sen hyviin ominaisuuksiin.

Sadetta kebonylaudoista tehdyllä terassilla
Kebony on erittäin kestävä vaihtoehto

Accoya

Accoya on hollantilaista umpipuuta, joka hankitaan metsistä, joita hoidetaan vastuullisesti. Accoya on myrkytöntä, sekä kestävää. Se pitää myös mittansa erinomaisesti. Accoyan voi myös kierrättää turvallisesti. Accoyan voi myös käsitellä, kuten petsata.

Accoya materiaali
Accoya on ekologinen vaihtoehto

Saanko työstä kotitalousvähennyksen?

Kyllä, terassin rakentaminen on kotitalousvähennykseen oikeuttava työ. Verottaja linjaa, että piha-aluetta ja asuntoa täydentävien keveiden rakennelmien rakentaminen oikeuttaa vähennykseen, kunhan sen tilaa yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Jos suunnittelet tilaavasi työn yritykseltä, laske kotitalousvähennyksesi määrä UrakkaDiilin kotitalousvähennyslaskurilla.

Vahvistettuja terassin rakentamisen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana terassin rakentaminen on maksanut keskimäärin 2 925 euroa. Edullisin työ oli terassi kestopuusta hintaan 2 925 euroa. Kallein työ oli terassi kestopuusta, mikä maksoi 2 925 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Terassi kestopuusta

Hakala, Hyvinkää

Vanhan lahon terassin purkaminen ja uuden noin 15-neliöisen maanvaraisen terassin rakentaminen.

 • 2 925 euroa
 • Työn osuus 1 316 euroa

Hinta terassin rakentamiselle Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta Terassin rakentaminen ilmaiseksi »