Mikä on terassimarkiisin asennuksen hinta?

Keskimäärin terassimarkiisin asennuksen hinta on 3 350 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän terassimarkiisin asennukselle.

Kilpailuta markiisi terassille »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta markiisi terassille ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 10.5.2023
Sisällysluettelo

Mikä on markiisi?

Markiisi on loistava sadesuoja tai aurinkovarjo. Suomen sääoloihin tehdyt markiisit pärjäävät erinomaisesti Suomen sään vaihteluiden kanssa.

Markiiseista löytyy erilaisia malleja eriäviin käyttötarkoituksiin. Oikean mallinen vaihtoehto löytyy varmasti jokaiseen kohteeseen. Tarvitset sitten oleskelu- ja ulkotilojen katetta, suojaa sisäänkäynnille, ikkunoiden aurinkosuojaa tai vaikkapa vain rakennuksen somistetta.

Markiisi jäähdyttää hyvin ja säästää sisätilojen viilennyskuluissa, sillä se estää ylimääräisen auringon lämpösäteilyn pääsyn ikkunasta sisälle. Sisälämpötila pysyy siten viilämpänä ilman jäähdyttäviä laitteita.

Tiesitkö, että markiisin oikeaoppinen käyttö voi vähentää ilmastoinnin tarvetta parhaimmillaan jopa 80%.

Aurinkoinen terassi ilman markiisia
Markiisi tarjoaa suoraa aurinkoa ja sadetta vastaan

Miksi hankkia terassimarkiisi?

Terassimarkiisi lisää ulkotilan käytettävyyttä säällä kuin säällä, sekä pidentää itse terassin käyttöikää. Terassi sekä terassikalusteet ovat markiisin kanssa paremmassa suojassa polttavalta auringonpaahteelta ja sen UV-säteilyltä. Auringonpaiste on kova haalistamaan niin kalusteita kuin itse terassia.

Myös terassilla oleskelu sateella on yksi hyvä syy hankkia terassimarkiisi. Markiisi kannattaa valikoida huolella terassin mittojen ja varustelun mukaan.

Kuinka paljon maksaa markiisi terassille?

Terassimarkiisin hinta vaihtelee 200 euron valmismarkiiseista 4000 euron mittatilaustöihin automaatiotekniikkoineen. Halvimmat vaihtoehdot kuitenkin ovat runko- ja materiaaliosiltaan heikoimpia. Ota selvää markiisin tuoteosista ja takuusta.

Hinta riippuu paljolti terassimarkiisin koosta ja varustelusta. Kankaan laadussa, värin kestossa tai sen rungon kestävyydessä UrakkaDIili ei suosittele säästämään. Nämä vaikuttavat eniten markiisin käyttöikään. Suomen sääoloissa markiisi voi joutua kovalle koetukselle. Markiisin tuuliluokka viestii markiisin tuulen kestävyydestä.

Itse terassimarkiisin hintaan vaikuttavat sen nivelvarsien ominaisuudet eli riiputuskestävyys ja työntövoima. Hyvä työntövoima varmistaa, että kangas pysyy kireänä ja markiisi ryhdikkäänä. Myöskään vettä ei tällöin kerry kankaan päälle.

Terassimarkiisin hintaan vaikuttavat myös hyväksytyt ja standardoidut osat, kuten CE-hyväksyntä. CE-merkintä tarkoittaa, että tuote täyttää EU-direktiivien vaatimukset.

Valmismarkiisi on aina halvempi kuin mittatilaustyönä tehty vaihtoehto. Markiisi voi myös olla kasettimarkiisi, jossa kaikki sen osat ovat suojassa.

Kilpailuta markiiisin asennus helposti UrakkaDiilin kautta. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen alueesi urakoitsijoilta markiisista terassille.

Kannattaako hankkia sähkökäyttöinen vaihtoehto?

Perinteisellä käsiveivillä tai nauhalla toimiva markiisi on usein edullisempi vaihtoehto, mutta terassimarkiisin sähkökäyttöisyys tekee siitä helpommin käytettävän ja sen myötä terassista oleskelusta mukavampaa. Moottoroidun markiisin saa auki ja kiinni vain yhdellä kaukosäätimen tai seinäkytkimen painalluksella.

On olemassa myös automatisoituja terassimarkiiseja, jotka toimivat niin aurinko- kuin tuuliautomatiikan avulla. Näiden vaihtoehtojen kanssa sääoloista ei tarvitse itse huolehtia lainkaan. Tämä on suureksi avuksi, jos tietää, että on pidempiä aikoja pois kotoa ja markiisin haluaisi suojaavan tällöinkin.

Liian voimakas tuuli saa markiisit sulkeutumaan, jotta ne eivät hajoa ja ne taas pysyvät auringonpaisteen aikana auki suojaten kuumuudelta ja UV-säteilyltä. Automaattinen aurinkosuojausjärjestelmä toimii usein seinään kiinnitettyjen tuuli- ja aurinkoantureiden avulla. Markiisin moottorissa on luonnollisesti vastaanotin näitä varten.

Miten valita markiisikangas?

Markiisikangas on markiiisin näkyvä osa. Sen valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Kuituvärjätty markiisikangas säilyttää värien sävyt hyvin ajan saatossa. Jotkut valmistajat antavat markiisikankaan värinkestävyydelle 5 vuoden takuun.

Pintakäsitellyn markiisikankaan teflon-pinta hylkii hometta ja likaa. Vanhaan markiisiin voi hyvin myös vaihtaa uuden kankaan.

Miten terassimarkiisi asennetaan?

 1. Varmistetaan, että puutavara, johon markiisi asennetaan on tukevaa ja kestää tuotteen painon sekä tuulesta aiheutuvan vääntövoiman. Usein suositellaan minimissään 100 millistä puutavaraa. Kivimateriaali vaatii hyvää proppausta.
 2. Markiisin kannattimet pultataan huolellisesti seinään.
 3. Asennukseen vaadittavat tarvikkeet on hyvä ryhmitellä selkeästi, jotta asennus on jouhevaa.
 4. Terassimarkiisi nostetaan paikoilleen. Se on painava, joten tämä ei onnistu yhdeltä ihmiseltä.
 5. Tehdään alustava tuotteen kiinnitys ja kiristetään pultit.
 6. Suojakotelossa on kiskot, johon sen kannattimet asetetaan.
 7. Suojakotelo nostetaan terassimarkiisin päälle ja kiinnitetään tiukasti.
 8. Asennetaan suojakotelon päätylevy.
 9. Jos terassimarkiisi on moottoroitu, moottorin johto läpiviedään ja asennetaan sähkörasia mahdollisimman huomaamattomaksi.
 10. Sähköjohto koteloidaan, jotta se on suojassa.
 11. Laitetaan johto viemään virtaa pistorasiasta itse moottoriin.
 12. Säädetään markiisin kallistuskulma sopivaksi. Yleisimmin tämä tapahtuu veivillä.
 13. Reunan suoruus varmistetaan lopuksi vatupassilla.

Vahvistettuja terassimarkiisin asennuksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana markiisi terassille on maksanut keskimäärin 3 350 euroa. Edullisin työ oli terassimarkiisi hintaan 3 350 euroa. Kallein työ oli terassimarkiisi, mikä maksoi 3 350 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Terassimarkiisi

Hakametsä, Tampere

6,5 metriä leveä moottorikäyttöinen markiisi asennettuna rivitaloasunnon eteläisen terassin suojaksi.

 • 3 350 euroa
 • Työn osuus 300 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta markiisi terassille ilmaiseksi »