Mikä on sisäkaton maalauksen hinta?

Keskimäärin sisäkaton maalauksen hinta on 21,24 euroa/m². Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän sisäkaton maalaukselle.

Kilpailuta sisäkaton maalaus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta sisäkaton maalaus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 18.5.2021
Sisällysluettelo

Kuinka paljon sisäkaton maalaus maksaa?

Paneelikaton tai röpelökaton maalaus maksaa noin 15 € - 20 € per neliömetri. Voidaan suuntaa-antavasti sanoa, että 50 neliömetrin paneelikaton maalaus voi maksaa noin 800 €.

Remontit ovat aina hyvin tapauskohtaisia. Kilpailuta sisäkaton maalaus UrakkaDiilin avulla niin saat yhdellä tarjouspyynnöllä useampia tarjouksia sähköpostiin todellisilla hinnoilla. Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit rauhassa katsella millaisia tarjouksia saat sisäkaton maalauksesta ja tilata työn mieluisalta urakoitsijalta.

Urakoitsija maalaamassa sisäkattoa
Sisäkatto voidaan maalata telalla tai ruiskulla

Mitkä tekijät vaikuttavat hintaan?

1. Maalattavan alueen pinta-ala

Sisäkaton maalauksen hinnan suhteen määrittävin tekijä on maalattavan alueen pinta-ala. Maalattavan neliömäärän noustessa useimmiten neliöhinta laskee. Pienen kohteen maalaaminen on tavallisesti neliöhinnaltaan kalliimpaa kuin suuremman sisäkaton. Yli 100 neliömetrin jälkeen neliöhinta ei kuitenkaan merkittävästi laske.

2. Pohjatöiden määrä

Pohjatyöt ovat toinen merkittävä hinnan muodostumiseen liittyvä tekijä. Betoni- ja kipsilevykatto tasoitetaan ennen maalausta jos siinä on halkeamia tai kolhuja. Paneelikatto puhdistetaan huolellisesti ja karhennetaan hiomalla ennen maalausta.

3. Mahdolliset korjaukset

Kolmas merkittävä tekijä on mahdolliset korjaukset. Pienet korjaukset onnistuvat usein sujuvasti ja ainoastaan isommat korjaukset vaikuttavat merkittävästi hintaan.

Voinko maalata sisäkaton itse?

Sisäkaton voi maalata itse, mutta UrakkaDiili suosittelee ottamaan ammattilaisen asialle, sillä tasalaatuinen jälki vaatii tasoittajalta vankkaa osaamista. Sisäkatto on hyvä tasoittaa aina ennen maalausta elegantin lopputuloksen saamiseksi.

Tarvittavia välineitä ei myöskään löydy joka kodista. Kolot ja repeämät pystyy usein itse kittaamaan, mutta jos katolle täytyy tehdä jonkinlaisia oikaisuja tai ylitasoituksia, näihin tarvitaan ammattivälineitä. Näitä ovat esimerkiksi tasoiteruisku ja kattolippa. Myös ruiskumaalaukseen vaadittava maaliruiskun kuluttajahinta on noin 350 €.

Huonekalujen siirtely on yllättävän aikaa vievä osa sisäkaton maalaustyötä. Jos suinkin mahdollista paneelikatto tai rapattu sisäkatto kannattaa maalata ennen kuin huonekalut siirretään huoneeseen.

Voiko lakatun katon päälle maalata?

Lakattu sisäkatto voidaan maalata jos lakkaus on niin hyvässä kunnossa, että sille ei tarvitse tehdä mitään korjauksia. Tällöin lakan päälle voidaan maalata. Siinä säästää aikaa ja rahaa, sillä lakkaa ei tarvitse hioa pois.

Mikä on vahvikekangas?

Vanha sisäkatto voi olla sellaisessa kunnossa, että sen tasoitus ja maalaus tuntuu ylitsepääsemättömältä. Vahvikekangas asennetaan sisäkaton pesemisen jälkeen. Vahvikekangas liimataan sisäkattoon, minkä jälkeen sen pinta tasoitetaan käyttäen tasoitetta. Pinta hiotaan ja joskus myös tasoitetaan uudestaan. Tämän jälkeen katto maalataan.

Mitä ottaa huomioon pisararuiskutetun röpelökaton eli rapatun katon maalauksessa?

Röpelökattoa kutsutaan niin pisararuiskutetuksi, roiskerapatuksi tai ruiskutasoitetuksi katoksi. Röpelökaton maalaus on hankalaa, sillä rapatun katon epätasainen pinta on vaikeampi maalata tasaiseksi kuin esimerkiksi paneelikaton.

On erityisen tärkeää, että pisararuiskutettua kattoa maalatessa mukana ovat oikeat välineet, sopiva maali sekä riittävästi ammattitaitoa.

Yleisesti rapattua kattoa ei suositella maalattavaksi vesiohenteisilla maaleilla, sillä se on hauras ja pölyinen. Olisi hyvä käyttää erittäin peittävää ja eristävää alkydipohjamaalia, eli öljypohjaista maalia. Tämä on yleisesti suositeltavaa rapatulle katolle tai yleisesti katolle, jolla on irtonaista ainesta.

Alkydipohjamaalilla nikotiinitahrat tai muut pintaan ilmestyneet värjäymät saadaan kuriin siten, etteivät ne tule myöhemminkään maalin läpi.

Vahvistettuja sisäkaton maalauksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana sisäkaton maalaus ja tasoitus on maksanut keskimäärin 1 565 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 21,24 euroa/m². Edullisin työ oli paneelikaton maalaus hintaan 350 euroa. Kallein työ oli paneelikaton maalaus, mikä maksoi 3 200 euroa. Selvitä hinta-arvio remontillesi kilpailuttamalla se helposti UrakkaDiilissä.

Sisäkaton maalaus

Kerava

 • 55 m²
 • 1 200 euroa (21,82 euroa/m²)

Kirkkonummi

 • 110 m²
 • 2 500 euroa (22,73 euroa/m²)

Mäntsälä

 • 85 m²
 • 1 600 euroa (18,82 euroa/m²)

Eira

 • 80 m²
 • 1 800 euroa (22,50 euroa/m²)

Pikku-Huopalahti

 • 95 m²
 • 1 900 euroa (20,00 euroa/m²)

Turtola

 • 28 m²
 • 750 euroa (26,79 euroa/m²)

Rivitalohuoneisto

 • 80 m²
 • 2 200 euroa (27,50 euroa/m²)

Paneelikaton maalaus

Munkkivuori

 • 58 m²
 • 1 200 euroa (20,69 euroa/m²)

Marjaniemi

 • 70 m²
 • 1 500 euroa (21,43 euroa/m²)

Katajanokka

 • 40 m²
 • 800 euroa (20,00 euroa/m²)

Ikuri

 • 65 m²
 • 1 350 euroa (20,77 euroa/m²)

Rahola

 • 180 m²
 • 3 200 euroa (17,78 euroa/m²)

Yksi huone

 • 12 m²
 • 350 euroa (29,17 euroa/m²)

Hinta sisäkaton maalaukselle Suomessa

Kokemuksia sisäkaton maalauksesta Tampereen seudulla

Sisäkaton maalaus ja tasoitus Tampereella
Palvelualtis ja joustava. Heti valmis auttamaan ja neuvomaan ongelmatilanteissa.
Hannu, Tampere
Sisäkaton maalaus ja tasoitus Tampereella
Ammattitaitoinen. Nopea. Hyvä työn jälki.
Marika, Tampere
Sisäkaton maalaus ja tasoitus Lahdessa
Luotettava, osaava, taitava, reipas, toimelias, tehokas ja tarmokas tekijä, jonka työn jälki on erittäin hyvää. Hän toimii kuten lupaa. Ehdottomasti suosittelen hänen työtään muillekin.
Katri, Lahti
Sisäkaton maalaus ja tasoitus Lahdessa
Luotettava, osaava, taitava, reipas, toimelias, tehokas ja tarmokas tekijä, jonka työn jälki on erittäin hyvää. Hän toimii kuten lupaa. Ehdottomasti suosittelen hänen työtään muillekin.
Katri, Lahti
Sisäkaton maalaus ja tasoitus Kangasalla
Työ sujui sovitulla aikataululla ja työn jälki oli hyvää.
Pirkko, Kangasala
Sisäkaton maalaus ja tasoitus Kangasalla
Työ sujui sovitulla aikataululla ja työn jälki oli hyvää.
Pirkko, Kangasala
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,84/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta sisäkaton maalaus ilmaiseksi »
Kilpailuta sisäkaton maalaus ja tasoitus »

UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

Kilpailuta remonttisi »
Avainlippu suomalaista palvelua
UrakkaDiili