Seinien maalaus ja tasoitus maalarin tekemänä

Kilpailuta seinien maalaus ja tasoitus helposti. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen.

Kilpailuta maalaustyösi tästä »
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta maalaustyösi ilmaiseksi »

Mitä on hyvä tietää seinien maalauksesta?

Suosituin pintaremontteihin liittyvä työ on seinien maalaus ja tarvittaessa tasoitus. Sillä vanhat taulukoukut, kolhut ja muut jäljet voidaan siistiä piiloon. Maalin sävyllä on merkitystä oman mieltymyksen lisäksi myös esimerkiksi tilan koon tunteeseen. Vaalea sävy luo tyypillisesti tilasta suuremman tuntuisen.

Ennen työn tilaamista päätä alustavasti idea millaisia sävyjä haluaisit kuhunkin seinään. Urakoitsijat neuvovat mielellään tarkemmin sävyjen ja eri tiloihin soveltuvien maalien valinnassa.

Lue lisää sisäkaton maalauksesta tästä tai ulkoseinien maalauksesta tästä.

Sisäseinän maalaus telalla

Kuinka kauan maali kuivuu?

Maalin on aina syytä antaa kuivua kunnolla ja vähintään vuorokausi, mutta mieluiten pidempään. Tyypilliselle maalaustyölle alle 60 neliöisessä tilassa on syytä varata vähintään 2-4 päivää ja alle 150 neliöisissä tilassa vähintään 4-6 päivää. Työn kestoon vaikuttavat erityisesti kuinka paljon pohjatöitä tarvitaan ja suorittaako työn yksi vai useampi maalari samanaikaisesti.

Kuinka paljon seinien maalaus maksaa?

Miten valitsen seinämaalin värikartasta?

Ennen mieluisen sävyn valintaa on syytä valita kuinka kiiltävän tai himmeän maalin haluat ja vaaditko maalilta erityisiä ominaisuuksia.

Mieluisen sävyn valinta onnistuu helpoiten värikartan avulla. Maalien valmistajat käyttävät erilaisia nimityksiä omien maaliensa sävyille, joten eri valmistajien sävyjä ei voi suoraan verrata keskenään. Värikartat löytyvät maalien valmistajien ja niiden jälleenmyyjiltä esimerkiksi rautakaupoista.

Mitä on maalarinvalkoinen?

Maalarinvalkoinen on nimitys kevyesti harmaaseen taittavalle valkoisen sävyiselle sisämaalille. Sitä käytetään yleisesti perinteisenä remonttimaalina.

Mitä tarkoittaa sisämaalin päästöluokka M1, allergiatunnus ja Joutsenmerkki?

Maalit kuten muutkin rakennusmateriaalit luokitellaan Suomessa M1-, M2- ja M3-päästöluokkiin niiden sisältämien haitallisten aineiden pitoisuuksien perusteella. M1-päästöluokitus on vähäpäästöisin ja sen vaatimuksena on myös maalin hajuttomuus. Se voi kuitenkin sisältää matalia pitoisuuksia haitallisia aineita.

Päästöluokitusten lisäksi maaleja luokitellaan erilaisten merkkien avulla. Näistä yleisimpiä ovat Allergia- ja Astmaliiton myöntämä allergiatunnus ja Ympäristömerkinnän myöntämä Joutsenmerkki. Allergiatunnus on M1-luokitusta tiukempi. Se osoittaa, että sisämaali täyttää vähäpäästöisen maalin vaatimukset kolmessa vuorokaudessa eikä se sisällä yleisesti herkistäviä, allergisoivia ja ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Joutsenmerkki kertoo, että maalissa on minimoitu ympäristölle ja terveydelle haitalliset aineet.

Miten valitsen sopivan seinämaalin?

Ensimmäinen huomio sopivan maalin valinnassa kohdistuu maalattavan pinnan materiaaliin. Puupinnalla kuultava sisämaali paljastaa puun kuvion, kun taas betoni-, lastulevy- ja kipsilevyseinän maalauksessa käytetään peittäviä pohja- ja pintamaaleja.

Seuraavaksi sisämaalin valinnassa kiinnitetään huomioa maalin ominaisuuksiin ja siihen kuinka paljon maalilta halutaan vaatia. Halutaanko mahdollisimman ympäristöystävällinen vaihtoehto, onko allergiatunnus tärkeä tai halutaanko puhdas, mutta edullinen maali.

Viimeinen vaihe sisäseinämaalin valinnassa on sävy. Tulisiko seinästä vaalea tai tumma? Sävytetäänkö maalia?

Saako vuokralainen maalata vuokra-asunnon seinät?

Ei saa. Seinien maalaus on muutostyö. Lain mukaan vuokralainen ei saa suorittaa muutos- tai korjaustöitä ilman vuokranantajan suostumusta.

Vuokralainen ei myöskään saa maalata seiniä edes siinä tilanteessa, että hän lupautuisi palauttamaan ne alkuperäiseen väriin. Maalausjälki ei välttämättä miellytä vuokranantajaa.

Kuka maksaa maalauksen vuokra-asunnossa?

Vuokranantaja vastaa asunnon kunnosta siinä määrin, että tavanomainen kulutus asunnossa katsotaan vuokranantajan kustannettavaksi. Jos vuokralainen on aiheuttanut muita jälkiä kuin sellaisia, jotka voidaan laskea tavanomaiseksi kulutukseksi, maalauksen kustannukset voivat kääntyä vuokralaiselle.

Jos vuokranantaja ja vuokralainen sopivat, että vuokralainen saa tehdä muutostöitä asunnossa, seinien maalauksen muut seikat ovat myös sovittavissa, kuten aiheutuneet kustannukset.

Usein vuokralainen kustantaa maalaustyön itse, mutta jos työ ei ole vuokralaisen mielestä täysin välttämätön, voi vuokranantaja motivoida vuokralaisen tekemään työn kustantamalla esimerkiksi maalit ja muut materiaalikustannukset. Toisissa tapauksissa taas vuokranantaja on miettinyt itse myös asunnon seinien maalaamista ja voi kustantaa materiaalit, sekä työstä jonkinlaisen korvauksen vuokralaiselle.

Myös työn valvonta on sovittavissa, sekä pitääkö asunto palauttaa alkuperäiseen kuntoonsa vuokrasuhteen päättyessä.

Voiko kylpyhuoneen seinät maalata?

Kylpyhuoneen seinien, eli useimmiten kaakeleiden maalaus, piristää edullisesti kylpyhuoneen ilmettä. Kaakelit ja saumat puhdistetaan ensin kaikista kalkki- ja rasvakertymistä. Tähän käytetään saumanpuhdistusainetta ja taikasientä. Seinän annetaan kuivua ainakin vuorokausi.

Tartuntapohjamaali levitetään mohair- tai kalustemaalitelalla. Saumat ja kaakelit, eli koko seinä maalataan kaakelimaalilla. Telalla kannattaa maalata niin pysty- kuin vaakasuuntaan ja viimeistellä jälki pensselillä. Maalia ei saa hangata liikaa, jotta se ei tee lopputuloksesta raitaista.

Kaakelimaalin kuivuttua vuorokauden, saumat piirretään esiin saumakynällä.

Vahvistettuja seinien maalauksen ja tasoituksen hintoja vuonna 2021

Julkaisemme toteutuneet hinnat kuntakohtaisesti. Selvitä seinien maalauksen ja tasoituksen hinta lähialueellasi.

Asiakkaiden kokemuksia
Peltikaton pesu Helsingissä
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Katon maalaus ja pinnoitus Kauniaisissa
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Parketin hionta ja lakkaus Jäälissä
Yhteydenpito ja työ sujuivat täyden kympin arvoisesti.
Teea, Jääli
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä.

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,77/5.

Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.

Kilpailuta maalaustyösi ilmaiseksi »