Mikä on saunan paneloinnin hinta?

Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän saunan paneloinnille.

Kilpailuta saunan panelointi »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta saunan panelointi ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 6.5.2021
Sisällysluettelo

Kuinka paljon saunan panelointi maksaa?

Pelkkien saunapaneelien asennus maksaa noin 15 - 25 € per neliömetri. Jos työstettävä pinta-ala on 30 m2, pelkkä asennustyö voi maksaa noin 600 €.

Saunan paneloinnin hintaan vaikuttavat luonnollisesti saunan muoto ja pinta-ala, valittujen saunapaneelien kustannukset sekä tehdäänkö panelointi vanhaan vai uuteen saunaan. Purkutyöt lisäävät tietenkin urakan hintaa.

Jos taas pelkkien paneelien mittaamisen ja asennuksen lisäksi tarvitaan niin tuuletusrimojen ja koolausrimojen asennus, saunan eristämisen toteutus, läpivientien teko ja vaikkapa lauteiden ja kiukaan asennus, puhutaan jo kokonaisvaltaisesta saunaremontista, josta löytyy lisää tietoa täältä.

Kilpailuta saunan panelointi tai saunaremontti helposti UrakkaDiilin avulla niin saat tarjouksia todellisilla hinnoilla juuri sinun kohteelle.

Uudet pystysuoraan asennetut saunapaneelit.
Uudet saunapaneelit tekevät ihmeitä saunan ilmeelle.

Onko parempi panelointisuunta vaakaan vai pystyyn?

Kysymys on lähtökohtaisesti makuasia. Hyvin pienessä saunassa kannattaa miettiä asiaa tarkemmin. Vaakaan asennettaessa, vaakapaneelien takana on vähintään 20 mm paksuiset pystyrimat.

Pystyyn asennettaessa pystyriman päälle täytyy asentaa vaakarimoitus, joka paksuntaa paneelien taakse jäävää rimoitusta kaksinkertaiseksi eli vähintään 40 millimetrin paksuiseksi. Sauna siis pienenee joka suuntaan sen verran.

Mitä täytyy tehdä ennen kuin työ aloitetaan?

Ensin varmistetaan, että runkorakenteet ovat hyvässä kunnossa ja työstettävä sauna on hyvän rakentamistavan mukaisesti eristetty. Jos kyse ei ole uudiskohteesta vaan saunasta on purettu vanhat paneelit, usein eristävä alumiinipaperi on voinut repeytyä.

Tällöin vanha rikkinäinen alumiinipaperi kannattaa yleensä poistaa, jotta on mahdollista päästä kunnolla näkemään eristeiden ja runkorakenteiden kunto.

Tämän jälkeen uusi alumiinipaperi asetetaan paikoillee. Saumojen kuuluu olla tiiviisti teipattu alumiiniteippiä käyttäen. Varmistetaan hyvä teippaus läpivientien sekä lattian ja seinän liitoskohdassa.

Lisäksi varmistetaan seinän ja katon suoruus, sillä panelointi vaatii aina suoran alusta. Tarvittaessa käytetään koolausten kohdalla puulisuja, joilla paneloinnille saadaan suora alusta.

Asennettavat paneelit toimitetaan kuivaan tilaan vähintään vuorokausi ennen kuin panelointityö aloitetaan. Paneelit kannattaa myös tarkistaa huolellisesti etukäteen poikkeamien vuoksi.

Ennen kuin paneelit asennetaan, niiden alle täytyy jättää vähintään 20 mm tuuletusrako. Tähän käytetään tuuletusrimaa. Useasti kiinnitetään pystysuoraan 22 x 45 mm tuuletusrima runkotolppiin 600 mm koolausvälillä.

Jos saunan paneelit taas asetetaan pystysuoraan, tällöin täytyy naulata toinen koolausrivi vaakaan hyvän tuuletuksen vuoksi.

Koolausrimojen asentamisen jälkeen, varmistetaan, että alumiinipaperi on pysynyt ehjänä sekä tiiviinä. Jos alumiinipaperiin on tullut repeämiä, se täytyy paikata alumiiniteipillä.

Jos panelointi tehdään ilman listoja, höyrynsulku on hyvä värjätä tummalla maalilla, jotta kirkas alumiinipaperi ei pistä silmään tuuletusraosta saunan paneelien asentamisen jälkeen.

Miten sauna paneloidaan?

Alle on eritelty esimerkin omaisesti mitä kaikkea työn aikana täytyy ottaa huomioon ja työn yleisimpiä vaiheita.

Ensiksi katon ja seinien paneelit mitataan ja katkaistaan valmiiksi koko alueelle, joka on tarkoitus verhoilla. Mittauksessa on hyvä huomioida seinien ja katon väliin jäävä ilmarako, joka on noin 5 - 10 mm.

Katon panelointia mitatessa, otetaan huomioon, että reunimmaiseksi paneeliksi ei jää kapeaa soiroa.

Mittauksessa täytyy ottaa huomioon myös monia muita seikkoja. Esimerkiksi seinän panelointi aloitetaan 150 mm lattian korkeudesta. Paneelit limitetään 50 mm lattian ylösnoston päälle. Ammattitaitoinen urakoitsija osaa ottaa sinun kohteen erikoisuudet huomioon ja mitoittaa paneelit oikein, jotta työ etenee jouhevasti.

Huolellisen mittaamisen jälkeen, paneelit leikataan suunnitelman mukaisesti hienohampaisella sirkkelillä.

Jos seinät ja katto molemmat paneloidaan, ensiksi paneloidaan katto. Tarvittaessa katon aloituspaneelia kavennetaan ainakin urospontin verran.

Aloituspaneeli asetetaan usein 1 cm verran irti reunasta ja se kiinnitetään naulaamalla päältä sekä pontista. Naulan pituus on yleisimmin 45 - 55 mm, riippuen siitä kuinka paksu paneeli on.

Paneelit työnnetään huolellisesti pontteihin, että paneelit etenevät suorassa linjassa. Aloituspaneelin jälkeiset paneelit kiinnitetään yleensä vain piilonaulaamalla naaraspontista jokaisen koolauspuun kohdalta.

Siirryttäessä seinän panelointiin, aloitetaan yleensä takaseinästä. Saunan seinän panelointi aloitetaan usein yläreunasta. Ylimmästä paneelista leikataan urospontti pois ja sen ja katon väliin jätetään 4 - 5 mm tuuletusrako.

Paneelit kiinnitetään piilonaulaamalla vinoon urospontin huulloksesta tai naaraspointin urasta. Naula jää seuraavan paneelin taakse piiloon. Jos naulat jäävät pystyyn niin, että se estää ponttiin kunnolla uppoutumisen, naulaa lyödään varovasti tuurnalla.

Työtä tehdessä tarkastetaan vatupassilla aina aika ajoin, että paneelien asennus etenee suorassa linjassa. Alimman paneelin alareunaan sahataan tippanokka. Tämä tehdään, jotta vesi valuu pois.

Mitä työvälineitä urakkaan tarvitaan?

Saunan panelointiin tarvitaan yleisimmin seuraavat välineet:

  1. Tuurna
  2. Rullamitta
  3. Vasara
  4. Hienohampainen sirkkeli
  5. Viimeistelynaulain
  6. Lyöntikapula
  7. Vatupassi
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta saunan panelointi ilmaiseksi »