Mikä on putkiremontin hinta?

Keskimäärin putkiremontin hinta on 9 526 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän putkiremontille.

Kilpailuta putkiremontti »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta putkiremontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 14.11.2023
Sisällysluettelo

Kuinka paljon putkiremontti maksaa?

Putkiremontin kustannukset ovat useimmiten 400-900 €/m2 välillä. Pääkaupunkiseudulla putkiremontit voivat maksaa peräti yli 1000 € neliöltä.

Putkiremontin hinta vaihtelee käytetyistä materiaaleista, remontin laajuudesta sekä toteutustavasta riippuen. Usein esimerkiksi putkien lisäksi samassa yhteydessä kylpyhuone remontoidaan. Selvitä tarkka hinta kilpailuttamalla työ UrakkaDiilissä.

Miehen kädet tekemässä putkiremonttia
Putkiremontti voi koskea käyttövesiputkia, lämmitysputkia ja viemäriputkia

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Useimmiten putkiremontti tehdään, kun rakennus tai sen putket ovat iältään jotain 30 ja 50 vuoden väliltä. Lisääntyneet tukokset ja vuodot, sekä pesutilojen yleinen kunto vaikuttavat remontin ajankohtaan.

Omakotitalossa veden makuun, hajuun ja väriin liittyvät seikat voivat olla merkki remontin tarpeesta.

Taloyhtiössä asuvan täytyy aina ilmoittaa kaikki mahdolliset putkistoihin liittyvät ongelmat huoltoyhtiölle, sillä isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus pystyvät näiden tietojen avulla tilanteen hermolla ja pystyvät suunnittelemaan remonttia hyvissä ajoin.

Jos remontti todetaan ajankohtaiseksi, taloyhtiössä toteutetaan kuntotutkimus. Kuntotutkimuksen tulosten avulla isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus voivat suunnitella remontin aikataulua ja toteutustapaa. Alustava budjetti ja aikataulu hyväksytään viime kädessä taloyhtiön yhtiökokouksessa.

Taloyhtiön osakkaan paras tapa vaikuttaa niin ajankohtaan kuin budjettiin, on osallistua yhtiökokouksiin ja saada äänensä kuuluviin.

Miten taloyhtiön osakkaan osuus lasketaan?

Osakkaan osuus putkiremontin kustannuksista muodostuu useimmiten osakkaan asunnon koon perusteella. Remontti rahoitetaan yleisimmin lainalla ja osakas maksaa tätä lainaa pois kuukausittain hoitovastikkeen lisäksi rahoitusvastikkeena. Yleensä lainaosuuden voi maksaa myös kerralla pois määrättynä ajankohtana.

Kustannukset siis jaetaan yhtiöjärjestyksen vastikeperusteella. Se voi kuitenkin neliöperusteisen lisäksi olla osakkaiden lukumäärään kytketty tai muunlainen sovittu peruste.

Kuinka kauan remontti kestää?

Putkiremontti voi kestää noin 6 - 12 viikkoa. Putkiremonttien aikana on erittäin hankalaa asua samassa osoitteessa, mutta vastuu asumisjärjestelyistä ja näiden kustannuksista on taloyhtiön osakkaalla.

Joskus osakas voi asua huoneistossaan. Tällöin osakkaan saniteettitilat täytyisi kuitenkin järjestää taloyhtiön pesutiloihin.

Voiko remontin aikana asua huoneistossa?

Perinteisesti putkiremontin aikana huoneistossa asuminen on hankalaa. Remontin aikana huoneiston hallintaoikeus kuitenkin säilyy osakkaalla eikä taloyhtiö voi estää osakasta käyttämästä huoneistoaan.

Tilanteesta voi tehdä hankalan, jos huoneistossa tehdään esimerkiksi asbestipurkua, jolloin lain mukaan remontin vaikutuspiirissä ei voi oleilla.

Mikä on linjasaneeraus?

Linjasaneeraus, eli LVIS-saneeraus, tarkoittaa kokonaisvaltaista putkiremonttia. Kerrostalon linjasaneerauksessa uusitaan vesijohdot, viemärit, päällekkäiset kylpyhuoneet, kaapeli-, sekä sähköverkot.

Putkiremonttia ja linjasaneerausta käytetään usein synonyymeinä suomen kielessä.

Mitä on sukitus?

Viemärin sukitus on nopea tapa uusia putkiston putket, joiden läpimitta on 50 - 3000 mm. Vanhan putken sisälle asennetaan epoksilla kyllästetty putki, joka kovettuu, kun se kuivuu. Tämä korjaa vanhassa putkessa olevat halkeamat ja reiät. Myös putkien haarat sukitetaan tehdasvalmisteisilla haarayhteillä.

Vanhan lattiakaivon sisään voidaan asentaa lattiakaivon insertti, joka korvaa olemassa olevan lattiakaivon. Tämä sukitetaan viemäriin. Sukituksen vuoksi ei tarvitse purkaa märkätilojen pintarakenteita. Sukitus on erittäin järkevä vaihtoehto jos esimerkiksi kylpyhuoneen pintoja ei haluta uusia.

Sukitus kestää aikaa hyvin. Laadukkaasti tehty sukitus kestää peräti 40 - 50 vuotta. Sukittaminen on erittäin kustannustehokas tapa linjasaneeraukselle. Sukituksen hinta on noin 80 - 150 € neliöltä.

Sukitustyö kestää muutamasta päivästä viikkoon, riippuen siitä kuinka pitkä kyseinen putkisto on.

Miten vastuuasiat remontin jälkeen muodostuvat?

Remontin jälkeen tehdään tarkastus. Tämän jälkeen asukkaille toteutetaan kysely, jonka avulla selvitetään kaikki mahdolliset virheet tai puutteet. Sitten virheet ja puutteet korjataan annettujen vastausten perusteella. Yleinen takuuaika putkiremontille on kaksi vuotta.

Onko putkiremontti vähennyskelpoinen?

Putkiremontti voi tuoda esimerkiksi asuntosijoittajalle verohyötyjä, sillä sen menot voi vähentää verotuksessa. Tämä kuitenkin riippuu taloyhtiön kirjanpidosta.

Taloyhtiö voi kirjata korjaushankkeet kuluiksi tai vaihtoehtoisesti rahastoida. Rahastoiminen tarkoittaa sitä, että menot merkitään osakkeiden hankintahintaan. Menot aktivoidaan tällöin siis taseen puolelle.

On tärkeää onko remontti perusparannus vaiko vuosikorjaus. Jos remontti on perusparannus, menot täytyy rahastoida. Vuosikorjaukset voi rahastoida tai tulouttaa.

Asuntosijoittaja voi vähentää tuloutetut maksut saamastaan vuokratulosta samana vuonna, kun taas vasta asuntoa myydessä voi vähentää rahastoidut menot. Asuntosijoittajalle kannattavampaa on siis tuloutus.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Omakotitalon putkiremontista voi hakea kotitalousvähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta.

Sen enimmäismäärä on 2 250 €, mutta kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Puolison kanssa enimmäismäärä on siis 4 500 €.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 € ja saadakseen kotitalousvähennyksen, putkiremontti täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Kaikki UrakkaDiilin urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Voit laskea kotitalousvähennyksen määrän UrakkaDiilin laskurilla, joka laskee kotitalousvähennyksen määrän, kun tilaat työn yritykseltä.

Kerrostalo huoneiston omistajana taas kotitalousvähennyksen voi saada ainoastaan parannus- ja kunnossapitotöistä, jotka kuuluvat yhtiöjärjestyksen tai lain perusteella osakkaalle.

Taloyhtiön putkiremontti, joka lähtökohtaisesti on vastikkeina maksettu remontti, ei oikeuta huoneiston omistajaa saamaan kotitalousvähennystä remontista.

Löydä luotettava urakoitsija kilpailuttamalla putkiremontti UrakkaDiilissä.

Vahvistettuja putkiremontin hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana putkiremontti on maksanut keskimäärin 9 526 euroa. Edullisin työ oli käyttövesiputket hintaan 6 396 euroa. Kallein työ oli käyttövesi- ja lämpöverkkosaneeraus, mikä maksoi 13 829 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Käyttövesiputket

Lievestuore, Laukaa

Omakotitalo

  • 9 000 euroa

Miekkoniemi, Savonlinna

1962 käyttöönotetun talon kuparisten käyttövesiputkien uusiminen.

  • 6 396 euroa

Martti, Hyvinkää

92-valmistunut 174-neliöinen omakotitalo.

  • 8 405 euroa

Käyttövesi- ja lämpöverkkosaneeraus

Aittakorpi, Kotka

Yksitasoisen 1976 rakennetun omakotitalon käyttövesi- ja lämpöverkkosaneeraus.

  • 13 829 euroa

Patteriverkoston putkien uusiminen

Reposaari, Pori

Noin 150 neliöisen omakotitalon patteriverkoston putkien uusiminen pintavetona.

  • 10 000 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,84/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta putkiremontti ilmaiseksi »