Kilpailuta peltikaton maalaus

Kilpailuta peltikaton maalaus helposti UrakkaDiilin 38 kattoremontteja tekevän yrityksen välillä. Yhdellä tarjouspyynnöllä saat peltikaton maalauksesta useamman tarjouspyynnön omaan sähköpostiin. Toteutuneiden töiden asiakasarvio on 4,34/5.
Kilpailuta remonttisi ilmaiseksi »
Näin UrakkaDiili toimii
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Päivitetty 3.6.2020

Sisällysluettelo

Miksi katto pitää maalata?

Peltikaton maalauksen tärkein tehtävä on suojata peltikatetta korroosiolta. Sään rasitus aiheuttaa ajan myötä peltikaton maalipintaan mikrohalkeamia.

Jos peltikattoa ei maalaa koskaan, sen käyttöikä voi olla vain 20 vuotta, jonka jälkeen koko katto täytyy pahimmillaan jo vaihtaa. Erittäin hyvin toteutetun ja huolletun peltikaton käyttöikä on noin 50 vuotta.

Peltikaton hyvä huoltaminen tulee aina pitkässä juoksussa halvemmaksi kuin kattoremontti.


Milloin peltikatto kannattaa maalata?

Peltikatto kannattaa maalata 2 - 5 vuotta uuden peltikaton asennuksen jälkeen. Nyrkkisääntönä voi pitää, että peltikatto kannattaa maalata aina 8 - 10 vuoden välein.

Uuden maalaamattoman peltikaton täytyy antaa hapettua asennuksen jälkeen ennen kuin se maalataan. Sitä ei siis saa maalata välittömästi.

Maalipinta kannattaa tarkistaa vähintään silmämääräisesti kerran vuodessa. Jos maali ei hilseile, huoltomaalauksen lopputulos on aina parempi.

Merkkejä siitä, että peltikattoa täytyy huoltaa:

  • Maali irtoilee
  • Maali hilseilee
  • Pinnoite on epätasainen
  • Maalin väri on epätasainen
  • Liituuntumista on havaittavissa
  • Katolla on selkeitä naarmuja

Mitä peltikaton maalaus maksaa?

Omakotitalon katon maalaus on noin 4 000 € - 8 000 €. Kotitalousvähennyksen avulla voit saada hintaa alaspäin enimmillään 4 500 €. Tämä on pariskunnan enimmäisvähennys vuonna 2020.

Maalaustyöt ovat hyvin tapauskohtaisia. Kun kilpailutat työn UrakkaDiilin kautta, saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen remonttiasi varten. Tarjouspyynnö tekeminen ei vielä sido mihinkään, joten voit rauhassa vertailla todellisia hintoja.

Maalaus ruiskulla vai siveltimellä?

Toiset urakoitsijat suosivat ruiskumaalausta, kun taas toiset pitävät sivellintyötä ainoana oikeana tapana päästä haluttuun lopputulokseen. Riippumatta onko maalaustyö tehty ruiskulla vai siveltimillä, molemmilla vaihtoehdoilla voidaan päästä kestävään tulokseen. Suurin ero on se, että ruiskulla maalaaminen on rivakampaa.

Jos peltikatto on aaltoprofiilinen, se kannattaa maalata ruiskulla. Mikään ei kuitenkaan estä maalaamasta aaltoprofiilisia peltikatteita siveltimillä, mutta työ on huomattavasti nopeampaa ruiskulla.

Suurpaineruiskulla tehdään yleensä kaksi maalikerrosta, kun taas siveltimellä yksi maalauskerta riittää. Maali voidaan usein vain levittää myös ruiskulla ja maalata siveltimellä. Maalia täytyy olla riittävästi, mutta määrän kanssa täytyy olla kuitenkin varovainen. Liian paksu maalikerros hilseilee helpommin.

Kuinka kauan peltikatteen maalaus kestää?

Ruiskumaalaus kestää noin 2 - 4 päivää. Kun katto taas maalataan pensseleillä, se kestää noin 3 - 6 päivää.

Vaikuttaako sää maalaukseen?

Peltikattoa ei voi maalata sateella. Kattoa ei myöskään ole hyvä maalata alle +5 °C tai yli +25 °C lämpötilassa. Suomessa on tästä syystä hieman rajalliset vaihtoehdot maalata katto.

Maalauspinnan pitää olla myös kuiva aamukasteen jäljiltä, ja sen pitää ennättää kuivumaan ennen iltakastetta.

Tuulisella säällä ei kannata maalata peltikattoa ruiskulla. Tuulisella säällä maalipöly voi sotkea ympäristöä. Liuotinohenteiset maalit kuivuvat hitaasti ja voivat levitä tuulessa hyvinkin pitkälle. Jos taas katto maalataan pensseleillä tai telalla, tuuli ei juuri vaikuta työn toteutukseen. Erittäin kovalla tuulella ei pidä mennä katolle turvallisuussyistä.

Paras keli maalata peltikatto on mahdollisimman tyyni ja poutainen päivä.

Minä vuodenaikana peltikatto kannattaa maalata?

Paras aika maalata peltikatto Suomessa on toukokuusta elokuuhun, koska tyynejä ja poutaisia päiviä on tällöin enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Pitääkö katto pestä ennen maalausta?

Peltikatto pestään aina ennen maalausta. Tehokkailla pesuaineilla saadaan neutralisoitua vanha maalipinta, mikä parantaa uuden maalauspinnan tartuntakykyä.

Katto kastellaan ennen pesuaineen levittämistä, jotta pesuaine ei jämähdä kattoon. Tämän jälkeen peltikatto pestään painepesurilla noin 25 cm päästä.

Kannattaako muovipinnoitettua peltikattoa maalata?

Muovipinnoitetun peltikaton maalaus on hyvä idea silloin, kun pinta on haalistunut, mutta  ehjä. Muovipinnoitettu peltikate on herkempi haalistumaan kuin tavallinen maalattu vesikate.

Myös jos pinnan hilseilyä esiintyy vain paikoin ja lyhyeltä ajalta, muovipinnoitetun peltikaton voi maalata. Jos katto hilseilee laajemmin ja katolla alkaa olemaan ikää, uuden peltikaton asennus on oikea vaihtoehto.

Mitä ottaa huomioon, kun maalataan sinkitetty peltikatto?

Sinkitetyn peltikaton pelti on noin 0,5 - 0,6 mm paksua. Tämän päällä on yleensä 350 grammaa sinkkiä neliötä kohden. Sinkki kestää säärasitusta todella hyvin myös ilman maalikerrosta. Maali kuitenkin suojaa sinkkiä, joka suojaa peltiä.

Yleisesti suositellaan että sinkitettyä peltikattoa ei maalattaisi vuoden sisään ja käsiteltäisiin tämän jälkeen korroosioestomaalilla.

Joissain tapauksissa sinkitetyn peltikaton voi maalata asennuksen jälkeen. Sinkkipinnan ei tarvitse kaikkien tämän päivän maalien kanssa hapettua ennen maalausta.

Sinkitetyn katon maalauksessa on erittäin tärkeää, että katto on pesty huolellisesti. Öljyn, epäpuhtauksien ja lian täytyy irrota pellistä.

Kilpailuta remonttisi ilmaiseksi »
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa
Useampi tarjous yhdellä tarjouspyynnöllä.
Säästä jopa 30%
Kilpailuttamalla paras hinta ja selvä säästö.
Valitse kotimainen
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.
Luotettava tekijä
Jokaisen yrityksen taustat on huolellisesti tarkistettu.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Mikä on UrakkaDiili?YhteystiedotUrakoitsijalleTietosuoja
UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan ja laadit sopimuksen remontillesi.
Kilpailuta remonttisi »
UrakkaDiili