Otto Laitinen
Julkaistu 25.9.2020

Sisällysluettelo

  • Mikä on öljylämmitys?
  • Avustuksen vaatimukset

Oikea aika vaihtaa öljylämmitys kestävämpään lämmitysmuotoon

Öljylämmöstä maalämpöön vaihtamalla voi saada koko 4000 euron potin

Mikä on öljylämmitys?

Öljylämmitys on lämmityksen tuottotapa, jonka pääosat ovat öljykattila, öljynpoltin, öljysäiliö, savuhormi, sekä lämmönsäätöautomatiikka. Energialähteenä on yleisimmin lämmitysöljy, eli lämmitys ei käytä uusiutuvia luonnonvaroja. Öljylämmitys on harvinaisuus uudisrakentamisessa.

Öljylämmityksen vaihdosta pientalojen omistajat saavat nyt peräti 4000 euroa. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. Öljylämmityksen vaihtoon myönnetään avustusta 1.9.2020 lähtien. Asunnon omistajien täytyy vaihtaa lämmitysmuoto kestävämpään.

Avustuksen vaatimukset

Pientalon täytyy olla ympärivuotisessa käytössä. Vapaa-ajan asunnolle avustusta ei myönnetä. Rakennus ei saa myöskään olla liiketoiminnan käytössä. Asuintalossa oleva työhuone ei kuitenkaan ole este avustukselle.

Jos paritalossa on kaksi lämmitysjärjestelmää, sitä voi hakea molemmille lämmitysjärjestelmille. Ja vastaavasti, jos paritalossa on vain yksi, silloin avustus myönnetään kerran.

Avustus on yksi osa hallituksen kestävää elvytystä, jolla pyritään nopeuttamaan hiilineutraaliin kiertotalouteen siirtymistä. Hallitus on suunnitellut, että vuonna 2035 Suomi olisi hiilineutraali. Jos 10 000 pientaloa muuttaa öljylämmitysjärjestelmän, se vähentää vuodessa hiilidioksidipäästöjä noin 56 kilotonnia.

Kyseistä avustusta voi hakea jos on vaihtanut lämmitysmuotoa 1.6.2020 jälkeen. Avustusta voi hakea 2022 loppuun asti.

4000 euron avustukseen oikeuttavat uudet lämmitysmuodot ovat:

  • Kaukolämpö
  • Maalämpö
  • Ilma-vesilämpöpumppu

Toisia lämmitysmuotoja tuetaan 2 500 eurolla. Muita avustettavia lämmitysmuotoja ovat puupohjaiset lämmitysmuodot ja sähkölämmityksen ja ilmalämpöpumpun yhdistelmä. Jos järjestelmä yhdistelee muita lämmitysmuotoja, niistä voidaan myös mahdollisesti myöntää avustus.

Jos rakennuskohde käyttää fossiilisia polttoaineita, avustusta ei saa. Tämä tarkoittaa, että öljylämmitys ei saa jäädä yhdeksi osaksi koko lämmitysjärjestelmää.

Avustusta myönnetään kuolinpesille ja yksityishenkilöille. Jos asunnon omistaa useampi henkilö, hakijalla täytyy olla jokaiselta omistajalta valtakirja. Hakijan tai myöskään valtakirjan täyttäneiden ei itse tarvitse asua pientalossa.

Pirkanmaan ELY-keskus myöntää avustuksen koko maassa ja sitä haetaan sähköisessä Aluehallinnon asiointipalvelussa. Avustus löytyy kohdasta Ympäristön, kulttuuriympäristön, vesistön, ja vesien- ja merenhoidon avustukset.

Sitä voi hakea ennen kuin aloittaa hankkeen. Tämä mahdollistaa sen, että voi olla täysin varma, että saa avustuksen ennen kuin tilaa työn urakoitsijalta. Työn arvo on kuitenkin 8000 euron ja 25 000 euron välillä, minkä vuoksi monille tieto avustuksesta on täysin ehdoton ennen kuin voi olla valmis toteuttamaan kyseisen projektin.

Näin UrakkaDiili toimii
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa UrakkaDiilillä
Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä.
Säästä jopa 30% kilpailuttamalla
Kilpailuttamalla paras hinta ja selvä säästö.
Jokainen työ arvioidaan
Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,77/5.
Valitse kotimainen
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Mikä on UrakkaDiili?YhteystiedotUrakoitsijalleTietosuoja
UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan ja laadit sopimuksen remontillesi.
Kilpailuta remonttisi »
UrakkaDiili