Mikä on tuholaistojunnan hinta?

Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän tuholaistorjunnalle.

Kilpailuta tuholaistorjunta »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta tuholaistorjunta ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 1.2.2024
Sisällysluettelo

Mitä maksaa tuholaistorjunta?

Tuholaistorjunta voi maksaa aina 100 eurosta 3 000 euroon. Tuholaisia on monenlaisia niin kuin on tapoja torjua tuholaisia. Pelkkä omakotitalon myrkyttäminen voi maksaa noin 300 euroa.

Tuholaistorjunnan hinta riippuu seuraavista tekijöistä:

 • Tuholaisongelman laajuus
 • Mikä tuholainen on kyseessä
 • Tuholaistorjunnan laajuus
 • Suojaustoimenpiteiden laajuus
 • Käytettävät torjuntamenetelmät


Ensiksi on tärkeä tietää mikä tuholainen on kyseessä ja kuinka laajalle ongelma on levinnyt. Jos itse tuholaisesta tai ongelman laajuudesta ei ole selvää kuvaa, ammattilainen osaa tehdä tarvittavan tuhoeläinkartoituksen.

Suuntaa-antavasti voidaan sanoa, että ampiaispesien hävittäminen voi maksaa noin 200 €. Vyöihrakuoriaisen myrkyttäminen kerrostaloasunnossa taas noin 300 €. Rottien hävittäminen talon rakenteista voi olla noin 500 € ja lämpöhoito kerrostaloasunnon luteita varten voi maksaa jo 1000 €.

Tuholaistorjunta käsitteen alle mahtuu niin monenlaista työtä, että UrakkaDiili suosittelee kilpailuttamaan torjunnan, jotta saat tarjouksia alueesi urakoitsijoilta todellisilla hinnoilla. Kilpailuttaminen ei sido kuluttajaa.

Tuholaistorjuja ruiskukäsittelee keittiön kaapistoja.
Ruiskutuskäsittely on tehokas tapa tuholaisten hävittämiseen.

Mitä erilaisia menetelmiä tuholaisten hävittämiseen on?

Yleisimpitä menetelmiä ovat:

 • Ruiskutus: Veteen sekoitettua torjunta-ainetta ruiskutetaan, jolla hävitetään kaikki tuholaiset tilasta.
 • Sumutus: Veteen sekoitettua torjunta-ainetta sumutetaan tilaan hienojakoisempana ja suuremmalla paineella kuin ruiskutuksessa. Apuna voidaan käyttää myös höyrystimiä, joiden avulla torjunta-aine vaikuttaa pidempään. Tätä kutsutaan lämpösumutukseksi.
 • UV-laitteisto: UV-laitteet ovat omiaan lentävien tuholaishyönteisten monitoroinnille ja myös hävittämiselle. Laitteissa on usein liima-ansa, joka pyydystää lentäviä tuholaisia.
 • Feromoni liima-ansat: Myrkytön vaihtoehto, joka hokuttelee koiraat ansaan ja estää siten lisääntymisen.
 • Lämpökäsittely
 • Rotan myrkyt

Mitä tekstiilituholaisia on Suomessa?

Suomessa esiintyviä yleisimpiä tekstiilituholaisia ovat:

 • Museokuoriainen
 • Turkiskuoriainen
 • Vaatekoi
 • Vyöihrakuoriainen
 • Vyöturkiskuoriainen
 • Pilkkuturkiskuoriainen


Tekstiilituholaiset ovat harmillisia kämppiksiä, sillä ne tuhoavat niin vuotia, villaa, höyheniä ja turkiksia ja mattoja. Ne eivät käytä ravinnokseen keinokuituisia materiaaleja, mutta nakertavat reikiä näihin etsiessään ravintoa. Ne käyttävät useimmiten ravinnokseen kuolleita hyönteisiä ja eläinten raatoja.

Mikä on vyöihrakuoriainen ja miten se hävitetään?

Vyöihrakuoriainen vahingoittaa niin turkiksia, vuotia ja tekstiilejä. Vyöihrakuoriainen on ulkonäöltään noin sentin mittainen kovakuoriainen, joka on väriltään musta ja sillä on vaalea raita selässä. Kyseisessä raidassa on kuusi mustaa täplää. Sillä on nuijamaiset ja lyhyehköt tuntosarvet.

Vyöihrakuoriaisen toukka taas on väriltään ruskeahko ja sillä on harvat karvat. Sen peräpäässä on kaksi ylöspäin menevää kynttä.

Kuoriainen käyttää ravinnokseen kuolleiden eläimien raatoja. Hyvä tapa ennaltaehkäistä vyöihrakuoriaisen esiintymistä on yksinkertaisesti poistaa kaikki mahdolliset eläinten, kuten rottien raadot ullakoilta ja muista paikoista.

Torjuntaa varten tekstiilit täytyy pestä vähintään +60 °C-asteessa. Säilytystilat kannattaa myös käsitellä torjunta-aineella. Jos ongelmia esiintyy vielä tehtyjen toimenpiteiden jälkeen, paikalle voi tilata ammattilaisen tekemään ruiskutustorjunnan.

Vyöihrakuoriaisen hävittäminen 80 neliömetrin asunnosta myrkyttämällä maksaa noin 300 €.

Mikä on sokeritoukka ja miten se hävitetään?

Sokeritoukka on yleisin kylpyhuoneen tuholainen, sillä se hakeutuu mielellään pimeisiin ja kosteisiin tiloihin. Se on verrattain harmiton tuholainen, koska se ei levitä tauteja tai pure. Se voi kuitenkin saastuttaa elintarvikkeita kotiutuessaan esimerkiksi keittiön komeroihin. Sokeritoukka nimittäin voi kulkea viemärissä ja tuoda sieltä mukanaan erilaisia epäpuhtauksia.

Sokeritoukka syö kaikkea hiilihydraattipitoista.

Jos sokeritoukkia esiintyy kylpyhuoneessa, huonetta kannattaa tuulettaa, jotta sen kosteus ja lämpötila pysyy mahdollisimman matalana. Toukka ei voi lisääntyä kuivassa ja viileässä. Järeämpiä aseita sokeritoukan torjumiseen ovat aerosolit, eli torjunta-ainesumutteet.

Miten luteet tunnistetaan ja hävitetään?

Jos yön aikana ilmestyy puremajälkiä ja asunnosta löytyy luteen ulostepalloja eli tummia tai mustia tahroja, kyseessä on todennäköisesti lutikka. Joillakin ihmisillä luteiden puremajäljet voivat näkyä vasta viikkojen jälkeen.

Lutikka itsessään on siivetön, punertavan ruskea ja 1 - 7 mm pitkä.

Kun tiedetään, että kyseessä on lutikka eli seinälude, kannattaa ottaa saman tien yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään tai vastaavasti omakotitalon omistajana suoraan tuholaistorjunnan ammattilaiseen. Taloyhtiössä ne saattavat levitä talon rakenteisiin ja muihin asuntoihin. Luteita ei voi poistaa kotikonstein.

Luteiden paikantamiseen voidaan käyttää lutikkakoiria, jotka merkkaavat huumekoirien tapaan luteen olinpaikan.

Erilaisia lutikoiden torjunta tapoja ovat:

 • Mekaaninen poisto
 • Torjunta-aineet
 • Lämpökäsittely
 • Höyrykäsittely

Voiko tuholaistorjunnasta hakea kotitalousvähennystä?

Tuholaistorjunnasta asunnossa ja piha-alueella voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2 250 € ja puolison kanssa 4 500 €. Omavastuu on 100 €.

Kun haet tuholaistorjujaa urakkaan, varmista, että hän kuuluu ennakkoperintärekisteriin, sillä se on vaatimus kotitalousvähennyksen saamiselle. Kaikki UrakkaDiilin urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta tuholaistorjunta ilmaiseksi »