Mikä on tapetin poiston hinta?

Keskimäärin tapetin poiston hinta on 1 033 euroa (27,00 euroa/m²). Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän tapetin poistolle.

Kilpailuta tapetin poisto »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta tapetin poisto ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 19.5.2021
Sisällysluettelo

Mitä tapetin poisto maksaa?

Tapetin poiston hinta vaihtelee asunnon koon mukaan. 50 m2 huoneiston kaikkien seinien tapettien irroittaminen voi maksaa noin 1000 euroa.

Lue lisää itse tapetoinnin hinnoista täältä.

Huoneisto tapetin poiston jälkeen
Tapetin poiston jälkeen seinät hiotaan ja tasoitetaan

Onko vanhan tapetin irrottaminen välttämätöntä?

Haluatko vaihtaa tapettiseinän maalipintaiseksi? Vanha tapetti kannattaa ehdottomasti poistaa. Jos tapetin päälle maalataan, maali saattaa kostuttaa tapetin kiinnitysliisterin, jolloin tapetti irtoaa.

Paperitapetin pinta nousee nimittäin pusseille, kun se kastuu. Kun maali ja tapetti kuivuvat, pussit kiristyvät. Se kuitenkin saattaa helposti jäädä tällöin irti alustastaan.

Ennen kuin tapetin poiston aloittaa, täytyy ensin selvittää minkä tyyppinen vanha seinässä oleva tapetti on.

Miten paperitapetti poistetaan?

Seinällä oleva paperitapetti kostutetaan tapetinpoistoaineella, liisteri-seoksella tai ihan vedellä. Tapetin kostumista voidaan edistää tekemällä tapettiin ensin pieniä reikiä tapettitiikerillä. Se on tapetin poistoon kehitetty pieni väline.

Tapettitiikeri painetaan kevyesti tapetin pintaan ja sitä pyöritetään kaikkialla tapetin pinnalla. Jos käytät tapettitiikeriä, varo ettet vahingoita tapetin alla olevaa kipsoniittilevyä tai muita rakenteita. Toinen vastaava tapetin irrottamiseen tarkoitettu hieman eri muotoinen varrellinen väline on piikkisika, eli piikkitela, jota käytetään vastaavalla tavalla.

Tämän jälkeen tapetinpoistoaine ruiskutetaan pintaan ja annetaan vaikuttaa. Sitten, kun tapetti on vettynyt, se poistetaan lastalla.

Miten vinyylitapetti poistetaan?

Vinyylitapetti on useimmiten palstautuvaa. Vinyylitapetin pintakalvo irtoaa repimällä täysin kuivana. Kuitenkin seinään jäävä vinyylitapetin paperipohja täytyy poistaa samoilla menetelmillä kuin paperitapetti.

Miten lasikuitutapetti poistetaan?

Lasikuitutapetin röpelöinen pinta muistuttaa harvaan kudottua kangasta. Lasikuitutapetti on usein liimattu seinään ja maalattu monta kertaa. Se tekee lasikuitutapetin poistosta entistä haastavampaa.

Lasikuitutapetin poisto aloitetaan usein leikkaamalla tapetti noin 10 sentin kaistaleiksi. Tällöin seuraava vaihe, eli sen repiminen, on huomattavasti helpompaa, mutta ei silti helppoa.

Jos haluaa säästää omia hermoja, lasikuitutapetti kannattaa ylitasoittaa ja maalata. Irvistelevät laskuitutapetin palat täytyy leikata pois, mutta muuta lasikuitutapettia ei tarvitse tällöin poistaa.

Tämän jälkeen tasoite levitetään vähintään kahteen kertaan teräslastalla. Mitä röpelöisempi lasikuitutapetin pinta, sitä useammin se kannattaa tasoittaa.

Tasoitteen kuivuttua, pinnat hiotaan ja pohjamaalataan. Pohjamaalin kuivumisen jälkeen jälkeen kolhut ja naarmut tilkitään tasoitteella ja nurkkiin pursotetaan akryylimassaa ja levitetään tasaiseksi.

Tämän jälkeen voidaan toteuttaa seinän pintamaalaus. Jos pintamaalin ja pohjamaalin sävy erottautuvat suuresti toisistaan, on hyvä tehdä vähintään kaksi pintamaalauskertaa.

Mikä on tapetinpoistokone?

Tapetinpoistokone, eli tapetinirrotuslaite, on vesihöyryä hyödyntävä kone, joka helpottaa tapetin irrottamista. Laite päästää höyryä putkea pitkin eräänlaiseen koteloon, jota pidetään seinää vasten. Hyvän tapetinpoistokoneen voi ostaa 50 - 100 eurolla. Laitteita valmistaa esimerkiksi Wagner ja Black & Decker.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Tapetin poistosta voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 40% työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta.

Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 €. Vähennys on henkilökohtainen, joten puolison kanssa maksimimäärä on 4 500 €.

Urakoitsijan täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin.

Vahvistettuja tapetin poiston hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana tapetin poisto on maksanut keskimäärin 1 033 euroa ja neliöhinta on ollut keskimäärin 27,00 euroa/m². Kallein työ oli tapetin poisto ja uudelleen tapetointi, mikä maksoi 1 093 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Tapetin poisto ja uudelleen tapetointi

Torpparinmäki, Helsinki

Vanhan tapetin purkaminen ja seinän uudelleen tapetointi. Lisäksi jalkalistojen asennus.

  • 1 093 euroa
  • Työn osuus 893 euroa

Täydellinen pintaremontti

Irjala, Tampere

40 neliöisen huoneiston seinäpintojen tasoitus ja maalaus. Osasta seiniä poistettiin vanha tapetti.

  • 40 m²
  • Työn osuus 1 080 euroa (27,00 euroa/m²)

Hinta tapetin poistolle Suomessa

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta tapetin poisto ilmaiseksi »