Mikä on salaojituksen hinta?

Keskimäärin salaojituksen hinta on 14 646 euroa. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän salaojitukselle.

Kilpailuta salaojaremontti »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta salaojaremontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 25.3.2024
Sisällysluettelo

Mitä on salaojitus?

Salaojitus on maaperän ja perustusten sekä maarakenteiden kuivattamista varten maahan asetettu rei’itetty putkisto. Se imee sisäänsä ympäröivän veden.

Tällä estetään kapillaarivirtaus. Se tarkoittaa veden imeytymistä rakennuksen rakoihin tai huokoisiin aineisiin. Se pitää myös esimerkiksi pohjavedenpinnan riittävällä etäisyydellä ryömintätilan maanpinnasta tai lattiasta.

Urakoitsija kaivaa salaojaa kaivurilla
Salaojituksen kaivanto tehdään usein kaivurin avulla

Kuinka paljon salaojaremontti maksaa?

Salaojaremontin hinta on erittäin tapauskohtainen, koska se riippuu paljon kohteen koosta. Mitä suurempi talo, sitä suurempi hinta. Hintaan vaikuttaa myös se asennetaanko esimerkiksi salaojapumppaamo, tehdäänkö sokkeliin lisäeristystä ja monta muuta asiaa. Suuntaa-antavasti voidaan sanoa, että omakotitalon salaojaremontti voi maksaa 13 000 euroa.

Älä mieti turhaan, selvitä tarkka hinta kilpailuttamalla salaojitus UrakkaDiilissä. Tarjouspyynnön tekeminen ei velvoita mihinkään, joten voit rauhassa katsella tarjouksia, joita saat.

Tehdäänkö se aina rakennukselle?

Yleensä kaikkiin rakennuksiin tehdään salaojitus, mutta jotkut rakennusosat, jotka suunnitellaan vesitiiviiksi voidaan soveltuvasti jättää salaojittamatta, jos se ei onnistu normaaleilla toimenpiteillä.

Ovatko sadevesijärjestelmä ja salaojajärjestelmä erillisiä?

Sadevesijärjestelmä ja salaojajärjestelmä ovat erillisiä. Sadevesiä ei kuulu ikinä ohjata salaojiin. Tällöin salaojajärjestelmä toimisi rakennuksen perustusten kastelujärjestelmänä.

Salaojien ja sadevesien yhdistyminen tapahtuu vasta rakennuksesta kaukana olevalla perusvesikaivolla. Täältä vesi taas ohjataan avo-ojaan tai kunnalliseen sadevesiviemäriin.

Perusvesikaivoon asennetulla pallopudotusventtiilillä varmistetaan veden virtaaminen oikeaan suuntaan, vaikkapa rankan sateen aikana.

Kuinka syvälle salaojaputki laitetaan?

Salaojitus kulkee perinteisesti talon anturan alarajan alapuolella. Putkien korkein kohta täytyy olla minimissään 0,4 m yläpuolisen maanvastaisen tai viereisen lattian alapinnan alapuolella. Suomessa on tärkeää, että salaojat eivät jäädy, joten peitesyvyyden on hyvä olla yli 0,5 metriä.

Jos rakentaessa on käytetty syvälle kaivettuja perusmuuri- tai pilariperustuksia, rakennuksen ulkopuolinen salaojaputki on pilarien välisen sokkelipalikan alapuolella.

Mies kaivaa salaojitusta
Urheiluhenkinen urakoitsija kaivaa salaojituksen lapiolla

Mikä on salaojituskerros?

Salaojituskerros on putkien päälle laitettua luonnonkiviainesta, kuten sepeliä. Sen täytyy olla vettä läpäisevää, jotta hienojakoisemmasta ympäröivästä maa-aineksesta vesi pääsee putkeen, mutta maa-aines ei. Sepeli kestää hyvin rasitusta. Salaojituskerroksen ja hienomman maa-aineksen väliin laitetaan suodatinkangas.

Hieno hiekka ei luonnollisesti sovi putkien ympärille, sillä se tukkii putkien reiät. Putken sivuilla kerros on minimissään 0,1 metriä ja päällä minimissään 0,2 metriä.

Miten varmistan että salaojitus toimii?

Oikein tehdyssä salaojituksessa on tarkastuskaivot. Kun lumet ovat sulaneet, katso onko vedenpinta putkien yläpuolella. Jos näin on, putket eivät välttämättä vedä tarpeeksi. Tällöin on hyvä tarkastaa järjestelmä kaivamalla kuoppa anturaan saakka.

Voit myös laskea vettä ylemmästä salaojakaivosta. Jos vesi ei virtaa vapaasti alempaan salaojakaivoon, tilaa urakoitsija puhdistamaan ne.

Tähän keinoon tarvitset kuitenkin kohtuullisen paineen. Puutarhaletkussa ei välttämättä riitä paine tähän. Varmista kuitenkin, että kaivojen siivilät on puhdistettu erinäisistä irtoroskista.

Jos jonkin salaojan kohdalla vesi ei virtaa vapaasti, tilaa välittömästi joku puhdistamaan salaojat, sillä vesivahingot, jotka johtuvat tukkeutuneista putkista tulevat hyvin kalliiksi.

Salaojaputkiston tekninen käyttöikä on 40 vuotta tarkastuskaivojen kanssa ja ilman näitä 30 vuotta. Näin kertoo KH 90-00403 -kortti (Kiinteistön tekniset käyttöiät ja kunnossapitojaksot).

Kuinka kaukana kaivannon seinämästä tai rakenteesta salaojan täytyy olla?

Salaoja tehdään minimissään 200 mm päähän.

Kuinka paljon putken kuuluu viettää?

Normaalisti salaojien kaltevuus on 1:100 eli 1%. Toisinsanoen yksi senttimetri metrin matkalla. Minimikaltevuudeksi on määrätty 1:200 eli puoli senttimetriä metrin matkalla.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Salaojaremontti on kotitalousvähennyksen piiriin kuuluva työ. Voit siis hakea vähennystä henkilökohtaisessa verotuksessa. Kotitalousvähennys on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta.

Vähennyksen määrä on enimmillään 2250 euroa ja puolison kanssa 4500 euroa. Työ täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä, jotta siitä voi hakea vähennystä.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Vahvistettuja salaojituksen hintoja

Viimeisen 12 kuukauden aikana salaojitus on maksanut keskimäärin 14 646 euroa. Edullisin työ oli omakotitalo hintaan 14 646 euroa. Kallein työ oli omakotitalo, mikä maksoi 14 646 euroa. Saat tietää remontillesi hinnan jättämällä tarjouspyynnön UrakkaDiilissä.

Omakotitalo

Vuorentausta, Ylöjärvi

70-luvulla rakennettu yksitasoinen omakotitalo. 171 neliömetriä. Salaojien uusiminen ja patolevyn asennus.

  • 14 646 euroa
  • Työn osuus 6 107 euroa
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta salaojaremontti ilmaiseksi »