Mikä on mökin lattian eristyksen hinta?

Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän mökin lattian eristykselle.

Kilpailuta lattian eristys »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta lattian eristys ilmaiseksi »

Toteutimme yhteistyössä Kingspanin kanssa kesämökin lattiaremontin kesällä 2021. Lue alta miten remontti toteutettiin.

Eemil Kraft
Eemil Kraft
Päivitetty 22.12.2022
Sisällysluettelo

Kuinka paljon mökin lattian eristäminen maksaa?

Esimerkiksi 38 neliömetrin mökkilattian eristäminen polyuretaanilevyillä maksaa noin 90 euroa per neliö eli 3420 euroa. Hinta sisältää asennustyön ja materiaalit eli 150 mm paksuiset polyuretaanilevyt ja saumausvaahdot. Lisäksi tyypillisesti mökin lattian eristämisen yhteydessä on tarpeen uusia lattiavasat ja lattian pintamateriaalit.

Merkittävin hintaan vaikuttava tekijä on mökin talvehtiminen. Eristeiden paksuudesta on mahdollista tinkiä, jos mökki on käytössä vain kesällä.

UrakkaDiilin avulla tavoitat paikallisen urakoitsijan, kuka auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan toivomustesi mukaisen mökkiremontin.

Kingspan polyuretaanilevy lattiaan asennettuna
Polyuretaanieriste on oiva valinta mökin lattian eristämiseen

Saako mökkiremontista kotitalousvähennyksen?

Kyllä, vapaa-ajan asunnolla eli mökillä teetetystä remontista saa tehdä kotitalousvähennyksen.

Miten valitsen sopivan eristemateriaalin?

Suosituimpia eristemateriaaleja mökeissä ovat polyuretaani eli PIR-eriste, polystyreeni eli EPS- ja XPS-eristeet ja kivi-, lasi-, öljy- ja kuitupohjaiset eristevillat. Materiaalien lämmönjohtavuudessa on merkittäviä eroja. Esimerkiksi Kingspan Therma TP10 -polyuretaanilevy on tehokkaimpia markkinoilla olevia eristeitä, jonka lämmönjohtavuus on vain 0,022 W/mK. Esimerkiksi tyypillisen XPS-levyn lämmönjohtavuus on 0,035 W/mK.

Kingspan Therma TP10 150mm polyuretaanilevy
Kingspan Therma TP10 150mm polyuretaanilevy K600-koolauksen välissä. Vanhoja lattialautoja hyödynnettiin sahaamalla rimoja, jotka kannattelevat eristelevyä.

Kingspan on yksi johtavista eristeiden valmistajista maailmanlaajuisesti, joka on tunnettu toimija alan ammattilaisten keskuudessa. Arkkitehdit, urakoitsijat ja talon omistajat jakavat mielipiteen, että Kingspanin tuotteilla on mahdollista saavuttaa paras mahdollinen eristys viimeisintä teknologiaa hyödyntäen ja tilaa säästäen. Erinomainen eristävyys ohuemmalla kerroksella on erityisen tärkeä pienissä rakennuksissa.

Voiko hirsimökin eristää polyuretaanilla?

Kyllä, hirsimökin lattian ja katon voi eristää polyuretaanilevyillä. Hirsirakennusten eristäminen jakaa vahvasti mielipiteitä. Yksi haluaa äärimmäistä energiatehokkuutta moderneilla materiaaleilla, kun toinen vaalii perinteistä rakennustapaa. Oikein toteutettuna molemmat ovat rakennusteknisesti oikein.

Miten eristää kylmä lattia?

Ensin on selvitettävä, miksi lattia on kylmä. Tyypillisesti 60-80-luvulla rakennetut mökit on rakennettu kesämökeiksi, joten eristeissä on säästetty. Nykypäivänä mökeillä halutaan viettää aikaa pidemmälle syksyyn tai jopa läpi vuoden. Kylmän lattian korjataan lisäämällä eristettä tai vaihtamalla eristemateriaali lämmönjohtavuudeltaan eli u-arvoltaan parempaan. Alapohjaan eristeen lisääminen vaatii usein lattiatason nostamista eli huonekorkeuden madaltamista, joka ei välttämättä ole toivottua.

Polyuretaanivaahdon pursotus
Polyuretaanilevyjen ja lattiavasojen väli tiivistetään polyuretaanivaahdolla
Polyuretaanilevyjä asennettuna lattiavasojen väliin
Polyuretaanilevyjen asennus lattiavasojen väliin. Ylimääräinen saumausvaahto leikataan ennen lattian pintamateriaalin asennusta.

Kuinka kauan kestää mökin lattian eristäminen?

Remonttiin on hyvä varata 1-2 kuukautta. Usean työmiehen voimin remontti voidaan toteuttaa nopeamminkin. Mökin lattian eristämisen työvaiheita:

  • Vanhan lattian purkaminen
  • Tarvittaessa alapohjassa ilmenevien vaurioiden korjaaminen eli esimerkiksi lattiavasojen uusiminen
  • Tarvittaessa salaojien ja sadevesijärjestelmän asennus jos alapohja on kostea
  • Routaeristeiden asennus maahan
  • Uusien eristeiden asennus
  • Lattian pintamateriaalin asennus
  • Lattian pintakäsittely, jos kyseessä on puulattia

Miten hiiristä eroon?

Villapohjaiset eristeet ovat hiirille mieluisia paikkoja ja ainoa keino on hiiriverkon asentaminen. Oikein asennettuna verkko estää hiirten pääsyn alapohjaan. Polyuretaania käyttäessä hiiriverkko ei ole aina välttämätön, koska hiiret eivät tiedettävästi syö polyuretaania.

Huomaa kuitenkin, että hiiret eivät tule sisälle aina lattian kautta. Heikosti tiivistetyistä ovista, ikkunoista ja yläpohjasta hiiret löytävät myös reitin mökkiin.

Hiirten aiheuttamia tuhoja alapohjassa
Hiirten aiheuttamia tuhoja alapohjassa.

Miten mökin haju pois vaatteista?

Kesämökiltä kotiin palatessa vaatteet haisevat ”mökille”. Vaatteiden peseminen auttaa akuutisti ongelmaan, mutta ongelman ydin ratkeaa vain hajun lähteen poistamalla. Esimerkiksi otsonoinnista ei ole pitkään iloa, jos hajun aiheuttajaa ei ole korjattu. Pilariperusteisen mökin kohdalla tyypillinen ongelman aiheuttaja on orgaaninen aines mökin alla. Seinustalla kasvavien pensaiden juuret, varastoidut laudat, tuulen kuljettamat lehdet ja betonivaluun unohtuneet puumuotit yhdistettynä kosteaan maaperään aiheuttaa hajun, joka tarttuu helposti pehmeisiin materiaaleihin kuten vaatteisiin, sohviin ja eristevilloihin. Ratkaisu on vaihtaa kostea maa-aines mökin alla kapillaarikatkosepeliin, varmistaa salaojien ja sadevesijärjestelmän toimivuus.

Kostean maa-aineksen poistaminen rossipohjan alta
Rekkakuormallinen kosteaa maa-ainesta poistettiin lapioiden avulla
Vaurioitunut alapohja
Ennen alapohjan rakenteista löytyi levää ja mökin alla oli mm. lautoja, pensaiden juuria ja betonivaluun unohtuneita puumuotteja
Uusi eristys ja kapillaarikatko
Remontin jälkeinen näkymä alapohjasta
Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta lattian eristys ilmaiseksi »