Mikä on huopakaton pinnoituksen hinta?

Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat hintaan ja miten voit säästää pitkän pennin. Löydät UrakkaDiilistä myös luotettavan tekijän huopakaton pinnoitukselle.

Kilpailuta huopakaton pinnoitus »
Löydä tekijä remontille UrakkaDiilistä
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta huopakaton pinnoitus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Otto Laitinen
Päivitetty 1.2.2024
Sisällysluettelo

Kuinka paljon huopakaton pinnoitus maksaa?

Huopakaton pinnoitus maksaa noin 10-20 € neliömetriltä. Voidaan sanoa, että 100 m2 huopakaton pinnoitus voi maksaa noin 1 500 €.

Huopakaton pinnoituksen hinta riippuu seuraavistan tekijöistä:

 • Huopakatteen kunto ennen sen pinnoittamista
 • Pinnoitettavan huopakatteen pinta-ala
 • Pohjatöiden laajuus, kuten aluskatteen paikkaus tai läpivientien tiivistys

Kilpailuta huopakaton pinnoitus helposti UrakkaDiilin kautta. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useampia tarjouksia todellisilla hinnoilla lähialueesi urakoitsijoilta.

Huopaa rullatavarana
Pinnoitus saa pidettyä huovan yhtä vesitiiviinä kuin tehtaalta tullessaan

Miksi pinnoittaa bitumikatto?

Huopakaton, eli bitumikaton, pinnoittamisella voidaan välttää vanhan katon purkutyöstä koituvat kustannukset. Katon pinnoitus on huomattavasti huokeampi ratkaisu kuin uuden huopakaton asennus.

Niin sammal, lumi, jää, pakkasrapautuma kuin aurinko kuluttavat katon suojaavaa pintaa pois. Tällöin vesikatteen bitumi tulee näkyviin ja huopakattoon voi muodostua reikiä.

Tällöin katto vaatii paikkaamista ja katto täytyy myös pinnoittaa uudelleen. Oikein tehdyn paikkauksen ja pinnoituksen avulla vanha huopakatto saadaan kustannustehokkaasti uutta vastaavaan kuntoon niin suojausominaisuuksiltaan kuin ulkonäöltään.

Katolle voidaan saada näin peräti kaksinkertaisesti elinikää vain murto-osalla katto remontin hinnasta.

Voiko työn tehdä itse?

Työn voi tehdä itse jos turvallinen työskentely katolla tulee selkärangasta ja omaa tarvittavat työvälineet, kuten kaksikomponenttiruiskun ja turvavaljaat.

UrakkaDiili suosittelee jättämään työn ammattilaisille. Katolla liikkuessa täytyy aina huolehtia, että turvavaljaita käytetään oikeaoppisesti. Ne täytyy kiinnittää ja pukea oikein, sekä katolla täytyy osata liikkua turvallisesti.

Mitä on polyureapinnoite?

Polyureapinnoite on erittäinen yleinen vaihtoehto. Se sopii erinomaisesti tasakatoille. Se tekee tasakatosta vesitiiviin ja antaa sille pitkän iän. Polyureapinnoitus kestää hyvin kemiallista ja mekaanista kulutusta.

Polyurea on kaksikomponenttinen. Se suihkutetaan kuumana ja polyurea jähmettyy jo minuutissa niin kovaksi, että sen päällä voi kävellä. Nopean jähmettymisen vuoksi pinnoitepinta saadaan valmiiksi erittäin rivakasti.

Työhön ei tarvita tulitöitä.

Miten huopakatto pestään ja pinnoitetaan?

Alle on eritelty yleisimpiä työvaiheita huopakaton pinnoituksesta:

 1. Ensin ammattitaitoinen urakoitsija valikoi kohteen kattopinnalle parhaan mahdolliseen huopakattopinnoitteen.
 2. Pohjatyöt aloitetaan katon puhdistuksesta. Huopakatoilla on sirotetta, joka hidastaa bitumikaton kuivumista. Tämän vuoksi kannattaa miettiä tarkkaan tarvitaanko katolle  vettä vai riittääkö pelkkä huolellinen harjaaminen.Tavallisesti kuitenkin myös huopakatto pestään katuharjalla ja korkeapainepesurilla.

  Huopakatto puhdistetaan kaikista irtoroskista ja pestään painepesurilla huolellisesti. Jos asennettavan pinnoitteen alle jää jonkinlaista irtoainesta, kuten sammalta tai likaa, pinnoitus voi epäonnistua. ´
 3. Parhaan tartuntapinnan pinnoitteelle saa primeroimalla huopakaton.
 4. Valittu pinnoite, kuten polyurea ruiskutetaan katolle erittäin rauhassa ja huolellisesti. Polyurea ruiskutetaan kaksikomponenttiruiskun avulla.

  Tavoiteltu paksuus ruiskutukselle on vähintään 2,5 millimetriä.
 5. Kun katto on ruiskutettu kauttaaltaan, on tärkeä tarkistaa koko katon alue. Alle ei ole saanut jäädä roskia ja varsinkin laakeat alueet kannattaa tarkistaa, sillä ne on helposti ruiskuttanut huolimattomasti.

  Myöskään niin kutsuttuja pinholeja, eli pieniä reikiä, ei ole saanut syntyä kattopintaan. Ne syntyvät kosteudesta, joka on peräisin alustasta tai ruiskutuksen puhallusilmasta. Pinholet on mahdollista välttää, alustan hyvällä kuivattamisella, huolellisella primeroinnilla sekä sillä, että kompressoreissa käytetään vedenerottimia.

Saako työstä kotitalousvähennyksen?

Huopakaton pinnoittamisesta voi hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2 250 € ja puolison kanssa 4 500 €.

Urakoitsijan täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin. Tiesithän, että kaikki UrakkaDiilin urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä.

Asiakkaiden kokemuksia
Pysyi aikataulussa, teki sovitusti selkeän tarjouksen mukaan ja hyvää jälkeä.
Antti, Helsinki
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Nopeasti vastasi tarjouspyyntöön ja hoiti homman jo seuraavalla viikolla ja aikataulussa. Viestintä oli myös mutkatonta eikä työnjäljessä ole valitettavaa.
Jukka, Tampere
Erittäin hyvä ja laadukas työn jälki. Urakka työstettiin nopeasti. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
Hannele, Nurmijärvi
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Työn jälki on hyvä ja työntekijät joustavia ja luotettavia. Työ tehtiin ripeällä otteella.
Kaija, Karvia
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,81/5

Avainlippu
Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu

Kilpailuta huopakaton pinnoitus ilmaiseksi »