Kilpailuta sisäkaton maalaus helposti

Sisäkaton maalaus kirkastaa koko tilan yleisilmettä. Kilpailuta sisäkaton maalaus UrakkaDiilin kautta ja saat yhdellä tarjouspyynnöllä useampia tarjouksia urakoitsijoilta sähköpostiin.

Kilpailuta sisäkaton maalaus tästä »
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta sisäkaton maalaus ilmaiseksi »

Voinko maalata sisäkaton itse?

Sisäkaton voi maalata itse, mutta UrakkaDiili suosittelee ottamaan ammattilaisen asialle, sillä tasalaatuinen jälki vaatii tasoittajalta vankkaa osaamista. Sisäkatto on hyvä tasoittaa aina ennen maalausta elegantin lopputuloksen saamiseksi.

Tarvittavia välineitä ei myöskään löydy joka kodista. Kolot ja repeämät pystyy usein itse kittaamaan, mutta jos katolle täytyy tehdä jonkinlaisia oikaisuja tai ylitasoituksia, näihin tarvitaan ammattivälineitä. Näitä ovat esimerkiksi tasoiteruisku ja kattolippa. Myös ruiskumaalaukseen vaadittava maaliruiskun kuluttajahinta on noin 350 €.

Huonekalujen siirtely on yllättävän aikaa vievä osa sisäkaton maalaustyötä. Jos suinkin mahdollista paneelikatto tai rapattu sisäkatto kannattaa maalata ennen kuin huonekalut siirretään huoneeseen.

Sisäkatto voidaan maalata telalla tai ruiskulla

Kuinka paljon sisäkaton maalaus maksaa?

Paneelikaton tai röpelökaton maalaus maksaa noin 15 € - 20 € per neliömetri. Voidaan suuntaa-antavasti sanoa, että 50 neliömetrin paneelikaton maalaus voi maksaa noin 800 €.

Katso toteutuneet hinnat täältä.

Voiko lakatun katon päälle maalata?

Lakattu sisäkatto voidaan maalata jos lakkaus on niin hyvässä kunnossa, että sille ei tarvitse tehdä mitään korjauksia. Tällöin lakan päälle voidaan maalata. Siinä säästää aikaa ja rahaa, sillä lakkaa ei tarvitse hioa pois.

Mikä on vahvikekangas?

Vanha sisäkatto voi olla sellaisessa kunnossa, että sen tasoitus ja maalaus tuntuu ylitsepääsemättömältä. Vahvikekangas asennetaan sisäkaton pesemisen jälkeen. Vahvikekangas liimataan sisäkattoon, minkä jälkeen sen pinta tasoitetaan käyttäen tasoitetta. Pinta hiotaan ja joskus myös tasoitetaan uudestaan. Tämän jälkeen katto maalataan.

Mitä ottaa huomioon pisararuiskutetun röpelökaton eli rapatun katon maalauksessa?

Röpelökattoa kutsutaan niin pisararuiskutetuksi, roiskerapatuksi tai ruiskutasoitetuksi katoksi. Röpelökaton maalaus on hankalaa, sillä rapatun katon epätasainen pinta on vaikeampi maalata tasaiseksi kuin esimerkiksi paneelikaton.

On erityisen tärkeää, että pisararuiskutettua kattoa maalatessa mukana ovat oikeat välineet, sopiva maali sekä riittävästi ammattitaitoa.

Yleisesti rapattua kattoa ei suositella maalattavaksi vesiohenteisilla maaleilla, sillä se on hauras ja pölyinen. Olisi hyvä käyttää erittäin peittävää ja eristävää alkydipohjamaalia, eli öljypohjaista maalia. Tämä on yleisesti suositeltavaa rapatulle katolle tai yleisesti katolle, jolla on irtonaista ainesta.

Alkydipohjamaalilla nikotiinitahrat tai muut pintaan ilmestyneet värjäymät saadaan kuriin siten, etteivät ne tule myöhemminkään maalin läpi.

Vahvistettuja sisäkaton maalauksen hintoja vuonna 2021

Julkaisemme toteutuneet hinnat kuntakohtaisesti. Selvitä sisäkaton maalauksen hinta lähialueellasi.

Asiakkaiden kokemuksia
Peltikaton pesu Helsingissä
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Katon maalaus ja pinnoitus Kauniaisissa
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Parketin hionta ja lakkaus Jäälissä
Yhteydenpito ja työ sujuivat täyden kympin arvoisesti.
Teea, Jääli
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä.

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,77/5.

Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.

Kilpailuta sisäkaton maalaus ilmaiseksi »