Kilpailuta peltikaton pesu

Kilpailuta peltikaton pesu nopeasti UrakkaDiilin kaikkien peltikattoja pesevien yritysten välillä. Yhdellä tarjouspyynnöllä saat peltikaton maalauksesta useampia tarjouspyyntöjä sähköpostiin.

Kilpailuta peltikaton pesu tästä »
Näin UrakkaDiili toimii
1
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
2
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
3
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta peltikaton pesu ilmaiseksi »

Miksi peltikatto pitää pestä?

Peltikaton pesu on ennen kaikkea huoltotoimenpide, joka poistaa lian ja pinttymät katemateriaalista. Peltikaton säännöllinen pesu suojaa peltiä esimerkiksi ruostumiselta. Ruoste aiheuttaa peltikatolle isoja vaurioita, joiden korjaus voi tulla tyyriiksi. Puhdistus pidentää siis peltikaton käyttöikää ja lykkää uuden peltikaton asennusta.

Peltikaton pesu myös parantaa katon esteettistä ilmettä huomattavasti. Katoille kerääntyy ajan saatossa paljon asioita, jotka eivät miellytä silmää. Lehtien, tikkujen, itiöiden, myrkyllisten hiukkasten, happosateiden, ruostetahrojen, homeen, sammaleen, jäkälän, muun kasvuston, lian, noen, tuhkan ja värjäytymien peseminen tekee katosta ryhdikkään näköisen.

Varsinkin erittäin jyrkillä katoilla oleva peltikatto on hyvin määrittävä tekijä koko rakennuksen julkisivulle.

Peltikatto ja sen sadevesikourut pestään suurpaineruiskulla

Kuinka paljon peltikaton pesu maksaa?

Kuinka usein peltikate pitää pestä?

Katto pestään aina ennen peltikaton maalausta, jota suositellaan tehtäväksi 8 - 10 vuoden välein. Kuinka usein katto pestään tämän lisäksi riippuu paljon katon olosuhteista ja ympäristöstä. Katto pitää pestä tarpeen mukaan.

Varjoisammat katon osat voivat olla huomattavasti likaisempia kuin se puoli, joka on enemmän auringonpaisteessa. Mitä suojaisampi katon osa, sitä enemmän kasvustoa ja likaa katolle kertyy. Katon vieressä voi olla myös puu, josta päätyy katolle paljon lehtiä.

Milloin peltikatto kannattaa pestä?

Peltikatto kannattaa pestä alkukesästä ennen helteitä, sillä aurinko ei tällöin polta likaa kattoon kiinni. Katolla voi myös havaita helpommin talven jälkeen niin kutsuttua humusta, joka on vihertävää ainetta, joka kertyy helposti niihin paikkoihin, joista lumi on sulanut pois.

Jos taas rakennus sijaitsee paikassa, johon laskeutuu huomattavasti siitepölyä, kannattaa katon pesua miettiä myös välittömästi siitepölykauden jälkeen.

Miksi en pesisi kattoa itse?

Jotta katto saadaan tarpeeksi puhtaaksi, käytetään joskus erittäin tehokkaita painepesureita. Näiden vedentuotto ja paine ovat moninkertaisesti tehokkaampia kuin yleensä kotikäytössä olevien pesureiden. Myös liiallisella paineella peseminen saattaa vahingoittaa maali- tai pinnoitekerrosta. Ammattilainen tietää oikean paineen.

Kasteltu katto on myös vaarallinen. Putoamisvaara katolta on suuri ja siksi UrakkaDiili suosittelee kilpailuttamaan peltikaton pesun ammattitaitoisten urakoitsijoiden välillä. Heillä on turvavälineet ja -menetelmät kunnossa.

Miten peltikatto pestään?

Peltikatto pestään painepesurilla tai pehmeää harjaa, eli pehmytharjaa, hyväksikäyttäen. Lika kohdat hangataan harjalla niin lika irtoaa helpommin. Esimerkiksi saumakohtiin likaa kertyy herkemmin. Kova katuharja ei sovellu peltikaton pesuun, sillä peltikaton maalipinta voi naarmuuntua.

Painepesurilla pestäessä täytyy olla varovainen käytetyn paineen kanssa. Peltikaton voi saada painepesurilla kolhuille.

Peltikatoille on omat pesuaineet ja näiden käyttöohjeita kuuluu seurata erittäin tarkkaan, että katon pinnoitus ei kärsi liiallisesta pesuaineen käytöstä. Liuottimen kanssa täytyy olla myös varovainen samasta syystä.

Ympäristön suojaamisen jälkeen, katto harjataan alaspäin lape kerrallaan. Tämän jälkeen katto huuhdellaan harjalta alaspäin perusteellisesti. Peltipintaan ei saa kuivua pesuaineesta jäämiä.

Vahvistettuja peltikaton pesun hintoja vuonna 2021

Julkaisemme toteutuneet hinnat kuntakohtaisesti. Selvitä peltikaton pesun hinta lähialueellasi.

  • Helsinki, Omakotitalon katon pesu ja pinnoitus 12 €/m²
  • Vantaa, Omakotitalon peltikaton pesu 20 €/m²
Asiakkaiden kokemuksia
Peltikaton pesu Helsingissä
Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.
Petra, Helsinki
Katon maalaus ja pinnoitus Kauniaisissa
Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.
Tomi, Kauniainen
Parketin hionta ja lakkaus Jäälissä
Yhteydenpito ja työ sujuivat täyden kympin arvoisesti.
Teea, Jääli
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa

Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä.

Jokainen työ arvioidaan

Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,77/5.

Valitse kotimainen

UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.

Kilpailuta peltikaton pesu ilmaiseksi »