Kilpailuta peltikaton asennus

Kilpailuta peltikaton asennus helposti UrakkaDiilin 38 kattoremontteja tekevän yrityksen välillä. Yhdellä tarjouspyynnöllä saat peltikaton asennuksesta useamman tarjouspyynnön sähköpostiin. Toteutuneiden töiden asiakasarvio on 4,34/5.
Kilpailuta remonttisi ilmaiseksi »
Näin UrakkaDiili toimii
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Päivitetty 3.6.2020

Sisällysluettelo

Kuinka usein peltikatto pitää uusia?

Jos peltikatto on yli 20 vuotta vanha, kannattaa asentaa uusi ennemmin kuin maalata olemassa oleva. Hieman haalistuneen alle 20 vuotta vanhan katon voi hyvin maalata. Jos katto taas vuotaa eikä siten kattoremontin syy ole esteettisyys, kannattaa asentaa uusi peltikate iästä riippumatta.

Ihmiset alkavat usein miettimään katteen vaihtamista silloin, kun katto vuotaa. Vuotokin huomataan useimmiten paljon myöhemmin kuin milloin vesikate on alkanut oikeasti vuotamaan. Jos peltikatteen alle on päässyt vettä, se on voinut aiheuttaa vahinkoa vesikatteen alapuolella oleville rakenteille ennen kuin vuoto on huomattavissa.

Peltikaton käyttöikä voi kuitenkin olla peräti 40-50 vuotta. Tämä on ammattilaisen erittäin huolellisesti toteuttaman peltikattoremontin tulos, mutta useat peltikatot jäävät kauas tuosta ikähaitarista.

Peltikatteen hyviä piirteitä ovat juuri sen kestävyys ja helppohoitoisuus. Satunnainen puhdistus ja tiivisteiden tarkastaminen voi pidentää peltikaton käyttöikää jo vuosilla ja muutaman kerran vuodessa tehty huolto voi nostaa sitä kymmenellä vuodella.

Mitä useammin puhdistat peltikaton, sitä edullisempaa sen puhdistaminen on. Säännöllinen katon huoltaminen kannattaa aina. Voit kilpailuttaa myös peltikaton maalaus-, puhdistus- ja huoltotyöt UrakkaDiilin kautta.


Mitä uuden peltikaton asennus maksaa?

Uuden peltikatteen asentamisen hinta voi vaihdella aina 2 500 € ja 40 000 € välillä riippuen kohteesta. Peltikaton asennuksen hinta on erittäin tapauskohtaista, sillä se riippuu paljon katon koosta, muodoista, kaltevuudesta, sekä katon muista yksityiskohdista.

Kun täytät UrakkaDiilin tarjouspyynnön vastaamalla muutamaan tarkentavaan kysymykseen, saat urakoitsijoilta todellisia hintoja juuri sinun kotisi peltikaton asennuksesta. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa katsoa millaisia tarjouksia saat ja valita näistä mieluisimman.


Onko uuden peltikatteen asennus kotitalousvähennykseen oikeuttava työ?

Voit saada 40% peltikaton asennuksen työn osuudesta vähennettyä henkilökohtaisessa verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2,250 €. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä puolison kanssa on peräti 4,500 €.

UrakkaDiilin kaikki urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin, joka mahdollistaa kotitalousvähennyksen hyödyntämisen henkilökohtaisessa verotuksessa.

Jos vaihdat katteen asuinrakennukseen, piharakennukseen, asuinrakennuksen läheisyydessä olevaan puuvajaan tai autotalliin, vanhempien käytössä olevaan kohteeseen tai isovanhempien käytössä olevaan kohteeseen, olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Jos taas asennat uuden peltikaton grillikatokseen, leikkimökkiin, lasten käytössä olevaan kohteeseen tai kiinteistöön, jonka olet vuokrannut kalenterivuodeksi ulkopuoliselle, et ole oikeutettu kotitalousvähennykseen.


Voiko peltikaton asentaa huopakaton päälle?

Jos katolle on entuudestaan asennettu huopakatto, uuden peltikaton voi asentaa vanhan huopakaton päälle, kunhan alla oleva huopa- eli bitumikatto on hyvässä kunnossa. Sen täytyy olla vedenpitävä.

Jos epäillään, että huopakatossa on reikiä, täytyy varmistaa huopaa irrottamalla, että näiden reikien alla olevat alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa. Jos kosteusvaurioita ei havaita, vanhan huovan voi paikata huovalla ja bitumilla.

Huopakaton ja peltikaton välissä täytyy olla toimiva tuuletus räystäältä räystäälle.

Katon asennus vanhan peltikatteen päälle on monille houkutteleva vaihtoehto, koska silloin voidaan säästää rahaa ja aikaa vanhan katon purkutöissä. Jos vanhan katteen alla ei ole lainkaan aluskatetta, vanha katto voi toimia myös tällaisena. Huopakatto voi olla myös erinomainen äänieriste peltikatteen alla.

Lähtökohtaisesti vanhan katon täytyy olla moitteettomassa kunnossa, jotta sitä ei tarvitse purkaa. Vanhan katon päälle asentaminen on kuitenkin hyvin tapauskohtaista, kuten kaikki kattoremontit.

Voiko peltikaton asentaa vanhan peltikaton päälle?

Peltikaton voi laittaa vanhan päälle jos vanha on ruosteeton ja ehjä, sekä alapuoliset rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Vanhan katon yläpohjassa ei saa olla missään nimessä lämpövuotoja ja vanhan katteen alla täytyy olla toimiva tuuletus. Myös vanhan ja uuden katteen välissä täytyy olla olla toimiva tuuletus.

Vanhan peltikatteen päälle asentamisen huonoja puolia ovat, että pellin kunto on haastavampi tarkastaa jatkossa ja katto voi kasvaa liiallisesti paksuutta. Räystäiden ulkomuoto suhteessa kattoon voi muuttua paksuuden kasvamisen myötä. Katon läpivienneissä täytyy myös olla varaa katon kasvamiselle syvyyssuunnassa.


Mikä on konesaumakatto?

Konesaumakatto on peltikatto, jossa on noin 600 mm leveitä peltirivejä. Ne saumataan yhteen vesitiiviisti ja rivit kiinnitetään ruoteisiin kiinnikkeillä, jotka jäävät jokaisen rivin välissä olevan sauman sisään.

Pellin muokkausta varten pellin täytyy olla pehmeää. Konesaumakaton asennus on tarkkaa käsityötä, joka vaatii kokeneen peltisepän. Konesaumakaton pinta on elävä ja siinä näkyy käsityö. Konesaumakatto on suosittu vaihtoehto vanhoissa arvokiinteistöissä.

Soveltuva kaltevuus konesaumakatolle on 1:10 tai jyrkempi.


Mikä on lukkosaumakatto?

Lukkosaumakattoa voidaan ajatella konesaumakaton teollisempana vastineena. Ne muistuttavat ulkonäöltään toisiaan ja puhutaankin useimmiten konesaumakatosta vaikka tarkotettaisiin lukkosaumakattoa.

Lukkosaumakatto on helpompi asentaa. Valmiiksi profiloidut teräspellit ruuvataan ruoteisiin ja seuraavan pellin pystysauma lukittuu edellisen päälle, mutta pystysauma piilottaa ruuvit.

Lukkosaumakatto on pienempi kertainvestointi kuin konesaumakatto. Se on myös nopeampi asentaa ja hiljaisempi. Lukkosaumakatto taas ei sovi haastaville monimuotoisille katoille, kuten konesaumakatto.

Soveltuva kaltevuus lukkosaumakatolle on 1:9 tai jyrkempi.


Vahvistettuja peltikaton asennuksen hintoja vuonna 2020

  • Helsinki, Uusi konepeltisaumakatto 119 €/m²
  • Pirkanmaa, Omakotitalon peltikattoremontti Tampereella 89 €/m²
  • Uusimaa, Peltikaton vaihto 93 €/m²
Kilpailuta remonttisi ilmaiseksi »
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa
Useampi tarjous yhdellä tarjouspyynnöllä.
Säästä jopa 30%
Kilpailuttamalla paras hinta ja selvä säästö.
Valitse kotimainen
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.
Luotettava tekijä
Jokaisen yrityksen taustat on huolellisesti tarkistettu.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Mikä on UrakkaDiili?YhteystiedotUrakoitsijalleTietosuoja
UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan ja laadit sopimuksen remontillesi.
Kilpailuta remonttisi »
UrakkaDiili