Huopakaton asennus

Kilpailuta huopakaton asennus UrakkaDiilin kaikkien kattoremontteja tekevien yritysten välillä. Yhdellä tarjouspyynnöllä saat useampia tarjouksia huopakaton asennuksesta todellisilla hinnoilla. Toteutuneiden urakoiden asiakasarvio on 4,34/5.
Kilpailuta remonttisi ilmaiseksi »
Näin UrakkaDiili toimii
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Päivitetty 24.5.2020

Sisällysluettelo

Miksi asentaa huopakatto?

Huopakaton asennus, eli bitumikaton asennus, on hyvä vaihtoehto loiville katoille niin omakotitaloon, paritaloon kuin kerrostaloon.

Tasakatoille huopakatto on käytännössä ainoa ratkaisu. Tasaiselle pinnalle asennetaan yhtenäinen ja jatkuva huopakatepinta. Tällöin minimoidaan saumakohtien lukumäärä.

Kaltevalle katolle voi valita useammasta eri katemateriaalista. Esimerkiksi palahuopakatto on mahdollinen jyrkemmille katoille. Erilaisia huopakatteita on tullut viime vuosien aikana paljon lisää, minkä vuoksi on tärkeää kuulla ammattilaisen mielipide huopakatteen valinnasta, vaikka sen itse asentaminen voi kuulostaa houkuttelevalta.

Huopakaton hyvät ominaisuudet:

  • Hiljainen
  • Kevyt
  • Kestävä
  • Pitkäaikainen
  • Ympäristöön mukautuva
  • Helppohoitoinen

Kuinka usein huopakatto pitää vaihtaa uuteen?

Huopakatto voi kestää vuosikymmeniä. Huopakaton käyttöikä on kuitenkin hyvin riippuvainen olosuhteista. Lämpötilavaihtelut, epäpuhtaudet, UV-säteily ja monet muut vaihtelevat tekijät kuluttavat huopakattoa eri aikoina eri tavalla.

Huopakatto täytyy vaihtaa ennen kuin kattovuoto esiintyy, sillä vaikka katto ei vuotaisi sisään, vettä on voinut päästä huopakatteen alla oleviin rakenteisiin, jotka voivat homehtua. Vaihda siis kate jos siinä on havaittavissa reikiä tai painaumia.

Pelkän huopakatteen vaihtaminen ajoissa on huomattavasti halvempaa kuin homehtuneiden yläpohjan rakenteiden vaihtaminen.


Kuinka paljon huopakaton asennus maksaa?

Huopakaton asennuksen hinta voi liikkua aina 1 500 € ja 20 000 € välillä kohteesta riippuen. 200 m2 huopakaton asennus voi maksaa noin 6 500 €. Huopakaton asennustyöt riippuvat halutusta huopakatteesta ja ovat ylipäätään hyvin tapauskohtaisia.

Kilpailuta huopakaton asennus UrakkaDiilin kautta nopeasti. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen omaan sähköpostiin. Tarjouspyynnön tekeminen ei sido mihinkään, joten voit rauhassa katsoa minkälaisia tarjouksia saat. Jätä tarjouspyyntö.


Millä kelillä huopakatto kannattaa asentaa?

Huopakaton asennukselle paras lämpötila on noin 18 astetta. Suomessa tämä tarkoittaa puolipilvistä kesäpäivää.

Suorassa auringonpaisteessa lämpö pehmentää huovan. Tällöin siihen jää kengänjälkiä. Liian lämpimällä kelillä asennettu huopakatto repeytyy irti nauloistaan, sillä lämpö venyttää huopaa ja ilman kylmetessä huopa kutistuu.


Voiko huopakaton asentaa talvella?

Liian kylmällä huopa on erittäin jäykkä ja se voi murtua, kun sitä käännellään. Varsinkin rullatavarana tuleva huopa jäähtyy liian kylmäksi erittäin nopeasti vaikka se olisi lämmitetty.

Onko asennus kotitalousvähennykseen oikeuttava työ?

Huopakaton asennuksesta voi saada vähennettyä 40 % työn osuudesta henkilökohtaisessa verotuksessa. Enimmäismäärä puolison kanssa on 4 500 €, sillä maksimimäärä yksin on 2 250 €. UrakkaDiilin urakoitsijat ovat kaikki ennakkoperintärekisterissä, mikä on vaatimus kotitalousvähennykselle.


Voiko huopakaton asentaa vanhan päälle?

Huopakaton voi asentaa ehjän vanhan huopakaton päälle. Tällöin säästyy vanhan huopakaton purkamisesta syntyvistä kustannuksista ja työstä. Vanhaa huopakatetta ei siis ole pakko poistaa jos se on rypytön ja hyvin kiinni alustassaan.

Jos katteessa on ryppyjä, ne täytyy leikata auki, sekä naulata vanha kate tasaiseksi alustaksi. Tässä käytetään huopakattonauloja.

Vanhassa katteessa ei saa olla painaumia. Painaumat ovat usein merkki alusrakenteiden kosteusvaurioista.

Vanha bitumikate täytyy puhdistaa liasta, roskista ja sammaleesta. Epäpuhtaudet ja kasvusto täytyy irroittaa katosta huolellisesti. Uuden huopakaton voi sitten asentaa normaalisti vanhan katon päälle.


Mikä on huopakaton vuosihuolto?

Huopakaton vuosihuoltoon sisältyy katon harjaus puhtaaksi liasta, roskista ja lehdistä. Varsinkin piippujen taustat keräävät roskaa ja pitävät katteen niiltä kohdin märkänä, jolloin katolle syntyy helpommin sammaloitumista.

Loivemmat katot roskaantuvat helpommin. Mitä enemmän ympäristössä on puita, sitä enemmän kattoa täytyy puhdistaa. Huopakaton vuosihuolto kannattaa suorittaa syksyn tullessa, kun lehdet ovat pudonneet puista. Samalla on hyvä tarkastaa piipunjuuret ja katteen yleiskunto.


Kilpailuta remonttisi ilmaiseksi »
UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa
Useampi tarjous yhdellä tarjouspyynnöllä.
Säästä jopa 30%
Kilpailuttamalla paras hinta ja selvä säästö.
Valitse kotimainen
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.
Luotettava tekijä
Jokaisen yrityksen taustat on huolellisesti tarkistettu.
Kilpailuta remontti ilmaiseksi »
Mikä on UrakkaDiili?YhteystiedotUrakoitsijalleTietosuoja
UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan ja laadit sopimuksen remontillesi.
Kilpailuta remonttisi »
UrakkaDiili