Kilpailuta asbestikartoitus

Löydä luotettava tekijä asbestikartoitukselle. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useamman tarjouksen eri urakoitsijoilta. Kartoitus täytyy tehdä vaikka purkutyöt tilattaisiinkin asbestipurkutyönä.
Kilpailuta asbestikartoitus ilmaiseksi »
Näin UrakkaDiili toimii
Täytä tarjouspyyntö
Tarjouspyynnön täyttäminen vie vain kaksi minuuttia.
Vertaile tarjouksia
Saat helposti useita vertailtavia tarjouksia alueellasi toimivilta yrityksiltä.
Valitse tarjous
Valitse mieluisin tarjous ja valmistaudu remontin alkamiseen.
Kilpailuta asbestikartoitus ilmaiseksi »
Otto Laitinen
Päivitetty 5.11.2020

Sisällysluettelo

Mikä on asbestikartoitus?

Asbestikartoitus on ammattilaisen tekemä toimenpide, jolla nimensä mukaisesti kartoitetaan onko kiinteistössä asbestia esimerkiksi ennen kylpyhuoneremontin purkutöitä. Asbesti, eli kuitumainen silikaattimineraali, on vaarallinen aine. Tämän vuoksi lainsäädäntö myös velvoittaa, että kiinteistön omistajan täytyy kartoittaa, jos kiinteistössä on asbestia, ennen kuin mahdolliset korjaus- tai purkutyöt käynnistetään.

Asbestimateriaalit, jotka ovat ehjiä, eivät aiheuta terveydelle vaaraa. Rikkoutuneet asbestimateriaalit kuitenkin voivat levittää asbestipölyä. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi syöpää päästessään hengityksen mukana keuhkorakkuloihin. Rikkoutuneet materiaalit, jotka sisältävät asbestia on tärkeä poistaa oikeilla eli turvallisilla menetelmillä.

Erilaisia materiaaleja, joissa voi olla asbestia ovat maalit, lakat, bitumiemulsiot, linoleum-laatat, tasoitteet, liimat, ilmanvaihtokanavat, muovimatot, keraamiset laatat, saumalaastit sekä putkieristeet.

Asbestipölyä ei voi havaita silmin.

Asbestikartoittaja selvittää asbestin mahdolliset käyttöpaikat ja merkitsee nämä ylös. Asbestikartoitukseen sisältyy myös asbestin ja sitä sisältävien materiaalien laadun, pölyävyyden ja määrän selvittäminen.

Asbestikartoittaja ottaa näytteitä ja lähettää ne asbestilaboratorioon, jossa ne analysoidaan. Asbestikartoituksesta saadaan dokumentti, joka liitetään asbestipurkutyön turvallisuussuunnitelmaan.

Näytteet lähetetään asbestilaboratorioon tutkittaviksi.

Milloin kartoitus pitää tehdä?

2016 asetettu asbestilainsäädäntö määrittää, että asbestikartoitus tehdään aina ennen minkä tahansa remontin tai rakennushankkeen purkutöitä, jotka toteutetaan rakennuksissa, jotka on rakennettu ennen 1994. Putkiremontti ja kylpyhuoneremontti ovat remontteja, joiden yhteydessä tilataan usein asbestikartoitus. Vuoden 1994 jälkeen rakennetuissa rakennuksissa asbestikartoitusta ei ole siis pakko teetättää.

Asbestia on nimittäin käytetty eri rakennusmateriaaleissa 20-luvulta 90-luvun alkuun asti. Asbestipitoisia tuotteita ei ole saanut valmistaa tai käyttää vuoden 1994 jälkeen.

Purkutöiksi lasketaan kaikki pintoja rikkovat toimenpiteet, kuten hionta ja poraus. Asbestilainsäädäntö määrittää myös, että purkutöiden tilaaminen asbestipurkutöinä ei riitä ilman kartoitusta.

Ennen on voinut jättää asbestikartoituksen tekemättä, jos on tilannut purkutyön asbestipurkutyönä. Näin ei kuitenkaan enää ole.

Kuka voi tehdä sen?

Asbestikartoituksen voi tehdä henkilösertifioitu asbesti- tai haitta-aineasiantuntija eli AHA-asiantuntija. Kyseisiä rakentamisen sertifikaatteja myöntää Eurofins Expert Services Oy.

AHA-asiantuntijan lisäksi kartoituksen voi tehdä koulutettu asbestikartoitusyritys, rakennusterveysasiantutija, sisäilma-asiantuntija tai pätevöitynyt asbestipurkaja.

Kuinka paljon se maksaa?

Yhden asbestinäytteen ottaminen maksaa tyypillisesti 200 - 400 euroa ja useamman näytteen ottaminen noin 500 - 1000 euroa. Katso toteutuneet asbestikartoituksen hinnat täältä.

Kuka maksaa taloyhtiössä?

Pääsääntöisesti osakas maksaa asbestikartoituksen, mutta taloyhtiö ja osakas voivat aina keskinäisellä sopimuksella toimia asiassa toisin.

Taloyhtiö voi esimerkiksi teetättää kartoituksen kaikissa asunnoissa samanaikaisesti. Tällöin pätevöitynyt kartoittaja ei tarvitse näytteitä jokaisesta kylpyhuoneesta, jos ne ovat identtisiä.

Vahvistettuja asbestikartoituksen hintoja vuonna 2020

Julkaisemme toteutuneet hinnat kuntakohtaisesti. Selvitä asbestikartoituksen hinta lähialueellasi.

  • Helsinki, 1965 valmistunut kerrostalo
  • Oulu, 1990 valmistunut rivitalo
  • Vantaa, 1992 valmistunut rivitalo
  • Espoo, 1978 valmistunut kerrostalo
  • Raahe, 1986 valmistunut talo
  • Tampere, 1972 valmistunut kerrostalo
  • Kangasala, 1989 valmistunut rivitalo
Kilpailuta asbestikartoitus ilmaiseksi »
Asiakkaiden kokemuksia
Peltikaton pesu Helsingissä

Ystävällinen ja hyvä palvelu. Työ tehtiin sovitusti.

Petra, Helsinki

Katon maalaus ja pinnoitus Kauniaisissa

Nopeasti ja sovitusti valmiina. Katto näyttää hyvältä.

Tomi, Kauniainen

Parketin hionta ja lakkaus Jäälissä

Yhteydenpito ja työ sujuivat täyden kympin arvoisesti.

Teea, Jääli

UrakkaDiili pähkinänkuoressa
Säästä aikaa UrakkaDiilillä
Saat useamman tarjouksen yhdellä tarjouspyynnöllä.
Säästä jopa 30% kilpailuttamalla
Kilpailuttamalla paras hinta ja selvä säästö.
Jokainen työ arvioidaan
Asiakasarvioiden keskiarvo kuluvana vuonna 4,77/5.
Valitse kotimainen
UrakkaDiili on 100% suomalainen palvelu.
Kilpailuta asbestikartoitus ilmaiseksi »
Mikä on UrakkaDiili?UrakoitsijalleKotitalousvähennys 2020KotitalousvähennyslaskuriYhteystiedotTietosuoja
UrakkaDiilin avulla löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.
Kilpailuta remonttisi »
UrakkaDiili